![]() |
![]() |
![]()
Post
#1
|
|
Incurabil ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 1,498 Joined: 9-December 05 From: Bucuresti Member No.: 54 ![]() |
M-am gandit ca nu ar fi rau daca am avea si un topic despre desert ;) Mai ales ca vin sarbatorile .
PRAJITURA FANTEZIE INGREDIENTE: BLAT 7 oua un pachet de unt 350 gr zahar 10 linguri faina un litru lapte vanilie ulei GLAZURA 150 gr ciocolata de menaj alba 75 ml apa 150 gr zahar 30-50 gr unt SFAT [pre]Blatul se poate taia in foi, iar deasupra se pot presara alune.Se bat galbenusurile cu zaharul pana devin spumoase. Se adauga untul topit, laptele fierbinte, faina, vanilia si albusurile batute spuma. Se da la cuptor intr-o tava tapetata cu faina si ulei. Intre timp se pregateste glazura din ciocolata alba. Ciocolata alba de menaj cu zaharul, cu apa si cu untul se pun la foc mic si se amesteca pana se obtine o crema consistenta. Se ia de pe foc, se lasa putin sa se raceasca si apoi se toarna deasupra prajiturii, care se taie apoi in cuburi. BAUTURA: Lichior de banane |
|
|
![]() |
![]()
Post
#2
|
|
Incurabil ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Obsedat Posts: 744 Joined: 31-May 06 Member No.: 352 ![]() |
ultima creatie:
TORT SUHAIDA (categoria "demential") Blatul: Se bat spuma tare 9 albusuri, apoi se adauga pe rand 9 linguri zahar, galbenusurile tot asa, batand mereu, 1 praf de copt, iar la sfarsit 5 linguri pesmet fin si 4 linguri faina (pesmetul si faina se presara in ploaie si in continuare nu se mai bate, ci se amesteca usor cu telul, cu miscari verticale). Se tapeteaza o forma rotunda cu hartie de copt, se toarna amestecul si se da la cuptor, la foc mediu 20 minute, apoi se reduce usor focul, se intoarce blatul in cuptor si se mai coace 25 minute. Se scoate din forma, se desprinde hartia si se lasa la racit pe un platou. Cand e rece, se taie in doua. Crema: 1) 100 g stafide se pun la inmuiat in rom cat sa le cuprinda si se lasa acolo cateva ore. 2) Se amesteca 3 linguri cacao cu 3 lingur zahar si cateva linguri de cafea filtru/ness. Trebuie sa rezulte ca o pasta. Se da un clocot, apoi se lasa sa se raceasca. 3) Se amesteca 3 galbenusuri cu 200 g zahar si se freaca putin sa se topeasca. Se adauga 1 lingura rasa de faina si cateva linguri lapte, sa rezulte ca o pasta. Se pun la fiert 100-120 ml lapte. Cand da in clocot, se toarna peste amestecul de galbenusuri si se pune iar pe foc mic, amestecand mereu, sa dea cateva clocote si sa se ingroase. Se adauga crema de cacao de mai sus si se lasa crema la racit, amestecand din cand in cand, sa nu prinda crusta. 4) Se freaca 300 g unt sa se faca spumos. 5) Se bat 3 albusuri spuma tare, se adauga 100 g zahar. Se mai bate in continuare 5-8 minute pe bain marie. 6) Se prajesc in cuptor 100 g nuci, apoi se toaca mai mare. De-acum gata: adaugati intai crema de oua in unt si amestecati bine, apoi nucile tocate, stafidele stoarse de rom (nu-l aruncati!), cateva patratele de ciocolata amaruie taiate mai marunt, un pumn de visine din compot, iar la urma spuma de albusuri. Asta e crema! Pentru insiropat se foloseste zeama de compot de visine + romul. Cam 2/3 din crema se pune in interior, intre cele doua parti ale blatului, iar cu restul se imbraca tortul. Se orneaza cu frisca si cateva visine. Nebunie! Pare complicat, dar eu l-am terminat cam intr-o ora si jumatate cu toate cele. Poza nu i-am facut, ca ma asteptau musafirii sa-l devoreze. Pentru cateva ore am fost cea mai iubita (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 7th May 2025 - 12:23 PM |
|