![]() |
![]() |
kalua |
![]()
Post
#1
|
Musafir ![]() |
Grasimi rele
(grasimi saturate) carne de vita, grasime de vita (de la prajit) crusta grasa de la carne rosie vitel grasime de miel (de la prajit) oaie porc, grasime de porc (de la prajit) pastete grasime de cocos (Palmin, de ex.) Alune de pamant nuca de cocos ulei de alune de pamant salamuri branzeturi unt smantana frisca lichida produse din lapte gras iaurt gras Acizi grasi trans multiplu nesaturati margarina grasimi pentru friteuza uleiuri rafinate de plante biscuiti, fursecuri, gogosi, pateuri grasimi pentru copt Acizii grasi trans se transforma repede in depozite de grasime in corpul uman (mai ales la hiperinsulinism). Grasimi bune Aceste grasimi nu se transforma cu una, cu doua in depozite de grasimi. Ajuta la scaderea glicemiei. ulei de masline grasime de rata grasime de gasca avocado ulei de floarea soarelui seminte de flaorea soarelui nuci ulei de nuci ulei de porumb nuci Macadamia nuci nuci (alune?) de Brazilia migdale seminte de in seminte de dovleac ulei de dovleac Acizii grasi omega-3 multiplu nesaturati de provenienta animala nu se depun (nu se transforma in depozite de grasimi) si chiar ajuta la slabit: ulei de peste hering somon ton sardine macrou *Spicuiri din cartea "Dieta Montignac pentru gurmanzi" de Michel Montignac* |
|
|
![]() |
doi |
![]()
Post
#2
|
Musafir ![]() |
Foarte interesante informatiile, Kalua!! O nelamurire, insa :pana la urma cum e cu uleiul de porumb, inteleg ca e la grasimi bune, dar faptul ca e de porumb insemna ca e admis in dieta Montignac, sau ba?
|
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 5th May 2025 - 01:25 PM |
|