![]() |
![]() |
![]()
|
|
Incurabil ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 1,498 Joined: 9-December 05 From: Bucuresti Member No.: 54 ![]() |
M-am gandit ca nu ar fi rau daca am avea si un topic despre desert ;) Mai ales ca vin sarbatorile .
PRAJITURA FANTEZIE INGREDIENTE: BLAT 7 oua un pachet de unt 350 gr zahar 10 linguri faina un litru lapte vanilie ulei GLAZURA 150 gr ciocolata de menaj alba 75 ml apa 150 gr zahar 30-50 gr unt SFAT [pre]Blatul se poate taia in foi, iar deasupra se pot presara alune.Se bat galbenusurile cu zaharul pana devin spumoase. Se adauga untul topit, laptele fierbinte, faina, vanilia si albusurile batute spuma. Se da la cuptor intr-o tava tapetata cu faina si ulei. Intre timp se pregateste glazura din ciocolata alba. Ciocolata alba de menaj cu zaharul, cu apa si cu untul se pun la foc mic si se amesteca pana se obtine o crema consistenta. Se ia de pe foc, se lasa putin sa se raceasca si apoi se toarna deasupra prajiturii, care se taie apoi in cuburi. BAUTURA: Lichior de banane |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Incurabil ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Obsedat Posts: 744 Joined: 31-May 06 Member No.: 352 ![]() |
Maine un nou bairam in clan, deci iar prestez prajitura pentru toti. De data asta am ales ceva mai putin laborios (IMG:style_emoticons/default/322.gif) dar la fel de delicios:
PRAJITURA CAPPUCCINO (ante-Montignac eram mare fan al ei) Blatul: Se bat spuma tare 6 albusuri, apoi se adauga treptat 6 linguri zahar, tot treptat cele 6 galbenusuri ramase, iar cand totul arata ca o spuma tarisoara si galbioara, se pun intr-o sita/strecuratoare: 1 pliculet praf de copt, 2 linguri cacao si 4 linguri faina (nu prea pline, doar cu un pic de burtica). Acestea se cern usor deaspura castronului cu spuma, treptat si se incorporeaza incet, amestecand cu telul cu o miscare verticala. Se pune hartie de copt in tava dreptunghiulara, se toarna amestecul si se vara in cuptorul preincalzit, la foc mediu spre mic 15 minute, apoi se intoarce si se mai coace vreo 20 minute la foc mic. Se scoate, se desprinde hartia si se lasa sa se raceasca pe un platou. Crema: Se freaca 250 g margarina pentru prajituri/unt cu 5 linguri zahar pudra, 1 plic cappuccino (sau 1 lingura crema de ciocolata gen Nutella sau Finetti). La sfarsit se incorporeaza pe rand 5 galbenusuri crude. Crema se intinde toata pe blatul rece si se niveleaza frumos. Spuma: Se bat spuma tare 5 albusuri, apoi se adauga 5 linguri zahar tos si se bate pe bain marie 10 minute. Cat e calda, spuma se intinde peste crema si se niveleaza. Imediat se pune glazura. Glazura: Se prepara glazura din 1/2 pliculet glazura caramel la rece (poate fi Dr. Oetker), si se toarna in zig-zag peste spuma. Ca si cu tortul Suhaida, eu de facut o fac, ca nu-i mare lucru, dar de gustat nu si nu! Ii las pe ceilalti pofticiosi. (IMG:style_emoticons/default/rolleyes.gif) |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 7th May 2025 - 11:39 AM |
|