IPB

Site eLady | Articole eLady | Adrese utile | Trimite articol pentru eLady.ro | Trimite adresa utila | Contact 

Welcome Guest ( Log In | Register )

> Bucataria italiana, totul in afara de paste
kalua
post Mar 4 2007, 12:14 AM
Post #1





Musafir






Bruschete bicolore

Am incercat multe retete, dar astea sunt preferatele, am ramas la ele si le fac pe amandoua odata, arata si mai bine pe farfurie cu rosu/verde:

Pt. 4 portii:
2 rosii carnoase mari, cam 300 g
1 legatura busuioc verde
sare, piper
1 avocado
2-3 capatani usturoi
suc si coaja de la 1 lamaie netratata chimic
20 g masline negre fara samburi
4-6 felii paine
ulei de masline

Rosiile se oparesc scurt (ca sa mearga "dezpielitarea" mai bine), se curata de pielita, seminte si se taie in cuburele mici. Busuiocul se taie marunt si 1/2 din el se adauga la rosii. Se condimenteaza cu sare, piper si se pun 2 linguri de ulei de masline.
Avocado se curata de pielita si sambure si se amesteca cu 1 capatana usturoi pisata, sucul si coaja de lamaie pana devine o pasta. Maslinele se taie mic si 1/2 di ele se adauga la pasta de avocado.
Feliile de paine se prajesc, se freaca cu usturoi pe o parte, se toarna un pic de ulei de masline pe partea unsa cu usturoi. Se pune pasta de avocado/compozitia de rosii pe ele (separat, nu impreuna). Feliile cu rosii se orneaza cu busuiocul ramas, iar cele cu avocado cu maslinele tocate.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
 
Start new topic
Replies
kalua
post Mar 7 2007, 12:39 AM
Post #2





Musafir






Panzanella
salata toscana de paine - uite-asa ne sunt folositoare si resturile de paine veche (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
o mancare standard de vara in Toscana

6-8 felii de franzela mai veche
2 cepe rosii
2-3 rosii nu foarte coapte
3-4 catei de usturoi tanar tocati marunt
1 legatura patrunjel verde
1 legatura frunze busuioc
sare, piper
3-4 linguri otet de vin rosu (sa fie unul calitativ)
4 linguri ulei de masline

Feliile de paine se inmoaie in apa (nu foarte multa). Intre timp se curata cepele si se taie in inele foarte subtiri. Rosiile se taie in bucati mici. Din otet, ulei, sare si piper se bate cu telul un dressing. Se stoarce painea si se rupe in bucati mici in bolul de salata, se amesteca cu dressingul, se adauga legumele si frunzele de patrunjel si busuioc, se lasa cateva minute sa traga.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
divi2007
post Mar 7 2007, 12:20 PM
Post #3





Musafir






(IMG:style_emoticons/default/estiok.gif) super retetele trebuie sa le incerc si eu (IMG:style_emoticons/default/kiss.gif)
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Posts in this topic
kalua   Bucataria italiana   Mar 4 2007, 12:14 AM
kalua   Parmigiana di melanzane (vinete gratinate) Eu am p...   Mar 4 2007, 01:00 PM
kalua   Panzanella salata toscana de paine - uite-asa ne s...   Mar 7 2007, 12:39 AM
divi2007   :estiok: super retetele trebuie sa le incerc si eu...   Mar 7 2007, 12:20 PM
kalua   Risotto pilaf italienesc 100 g unt 1 ceapa 250 g ...   Apr 8 2007, 09:08 PM
kalua   Acuma, ca am invatat sa facem risotto :P , urmeaza...   Apr 9 2007, 07:27 PM
kalua   Continui cu bucataria siciliana: Rulouri de vinet...   Apr 21 2007, 03:16 PM
misssn7   Oauu numa ce ma uit si mi s-a facut pofta, noroc c...   Jul 28 2007, 05:59 PM
Cleo   Cacciatore de pui 4 buc piept de pui ulei de mas...   May 12 2008, 12:44 AM
kary_pink   Faraona(un tip de curca cred, nu ma bateti ca nu s...   Sep 18 2008, 04:32 PM
kalua   Faraoana-i bibilica! :D   Sep 18 2008, 08:13 PM


Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 



Lo-Fi Version Time is now: 5th May 2025 - 07:39 PM