![]() |
![]() |
![]()
Post
#1
|
|
moderator ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: V.I.P. Posts: 6,061 Joined: 8-December 05 From: Montreal Member No.: 34 ![]() |
am facut ciorba de perisoare acrita cu zeama de varza, sarmale si cozonac
saptamana viitoare dupa Rev fac o supa si felul doi va fi ceva usor inca nu m-am hotarat |
|
|
![]() |
kalua |
![]()
Post
#2
|
Musafir ![]() |
Mie cel mai mult imi place lintea rosie facuta dupa o reteta indiana:
Linte cu smantana 200g linte rosie 1 lingurita sare 3/4 lingurita curcuma (turmeric) 1 lingurita boia ardei iute (cui nu-i place iute, poate pune dulce) 740 ml apa 1 ceapa mare taiata marunt 4 linguri ghee sau ulei 1 lingurita usturoi taiat mic 1 lingurita ghimbir proaspat ras 1 conserva (480g) rosii decojite in suc de rosii (in reteta originala 2 rosii mari taiate mic, dar iarna nu cumpar rosii de-astea fara aroma si gust, prefer conserva) 2 lingurite garam masala 1-2 linguri smantana 2 linguri verdeata de coriandru sau menta, taiat mic Lintea se fierbe in apa cu sarea, curcuma si boiaua ca. 20 min., pana e moale tare (in parte se terciuieste). Ceapa se prajeste in ghee (ulei). O lingura se pune deoparte. Se adauga usturoiul si ghimbirul, se prajesc putin, spoi se pun rosiile (taiate cat de cat)cu sucul. Se fierbe putin totul, apoi se pune peste linte. Se aduga garam masala, smantana, 1/2 din verdeata si se amesteca. Se serveste garnisit cu ceapa pe care am pus-o deoparte si cu restul de verdeata. Noi mancam lintea asta cu papadums (prajite in ulei) si vara cu o raita. (papadams/papadums sunt ca niste crackeri facuti dintr-o linte. pot avea adaus de faina de orez) Voi mai scrie si alte retete, cu linte normala. Si una de la nemti, cu linte normala, mai ales in timpul iernii yummi (o supa groasa): 250 g linte, care se inmoaie cu cateva ore inainte de gatit (sau ca. 500 g linte fiarta) 800 ml supa (instant) 1 foaie de dafin 250 g cartofi 2 morvovi 1 praz 1 ceapa 2 linguri ulei 4 crenvursti patrunjel verde otet, sare, piper Lintea se fierbe in supa cu foaia de dafin ca. 40 min. Cartofii si morcovii se curata si se taie cuburele. Prazul se curata, spala si taie felii. Ceapa se toaca marunt si se caleste in ulei. Se adauga cartofii si morcovii, se calesc si ei usor. Se adauga 150 ml apa si se lasa la fiert 15-20 min cu capacul pe oala. Se adauga prazul si se mai fierbe 3-5 min. Acum punem si lintea cu tot cu lichid, se lasa sa traga un clocot, dupa care se pun si crenvurstii, taiati felii. Se potriveste de gust cu un pic de otet bun, sare, piper (atentie, supa contine deja sare!). In farfurii se presara cu patrunjel verde tocat. |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 4th May 2025 - 02:35 AM |
|