![]() |
![]() |
kalua |
![]()
Post
#1
|
Musafir ![]() |
Pentru a ne alimenta sanatos nu trebuie sa ne schimbam cu totul felul de a manca, mici trucuri ajung sa facem ceva pe chestia asta:
-ceaiul negru contine polifenoli care apara celulele mai bine decat vitamina C si E. Daca stoarcem punguta de ceai dupa ce-am scos-o din cana se dubleaza cantitatea de polifenoli din ceai. Polifenolii astia sunt prezenti doar in ceaiul verde si cel negru. -sucul de portocale e indicat sa nu se bea dintr-o data, ci in inghitituri mici: astfel ramane vitamina C in sange constanta. -cascavalul, mancat ca desert ridica ph-ul din gura, chestie care impiedica formarea de carii noi pe smaltul sanatos al dintilor -ganditi-va la zaharul ascuns: multe produse contin zahar (salam, ketchup, mai toate sosurile industriale, iaurturile cu fructe, etc), chiar daca credem ca mancam ceva normal sau chiar sanatos, bagam in noi fara sa ne dam seama zahar. -nu consumati functional food: toate produsele carora li s-a adaugat artificial vitamine si minerale sunt de ocolit: toate microsubstantele care au existat in produsul initial sunt distruse, apoi se adauga numai vitaminele/mineralele care sunt scrise pe ambalaj (de ex.: cornflakes) -mancati soia si produse de soia: contine saponini (ajuta sistemului imunitar) si isoflavoni esterogeni (fortifica oasele, e profilactic impotriva cancerului de san, atenueaza "suferintele" legate de menopauza). E unul dintre cele mai sanatoase alimente! -folositi iarna rosii din conserva: contin mai multa vitamina C decat cele proaspete pentru ca au fost culese coapte si imediat prelucrate. Fiind in conserva nu se pierde nimic din vitamina C. Inafara de vitamina C corpul mai ia din rosiile in conserva licopina (nu stiu cum ii spune pe rom, e una dintre carotinoida cea mai importanta) care apara impotriva cancerului. Aceata substanta e mai bine prelucrata de corp daca rosiile sunt conservate. |
|
|
![]() |
![]()
Post
#2
|
|
Membru de Onoare ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Editorialist Posts: 3,877 Joined: 9-December 05 From: Here and There Member No.: 70 ![]() |
Faina destinata consumului uman va fi fortificata cu acid folic si fier, de la 1 ianuarie 2008, pentru a reduce anemia, arata un proiect de hotarare de guvern, initiat de Ministerul Sanatatii.
Suplimentele adaugate in faina vor determina cresterea pretului la paine cu 0,2 lei noi, anual. Deficitul de acid folic este raspunzator de nasterea unor copii cu defecte congenitale, dar si de cresterea cazurilor de boli cardiovasculare. In Romania, anemia duce la o scadere a productivitatii muncii, cu pierderi estimate la 265 milioane de dolari pe an, cresteri in costul ingrijirilor de sanatate de 45 milioane de dolari anual si peste 11.000 de decese premature. mai multe .. aici ..aoleu, cititi si comentariile.. cre'ca o sa ma apuc sa fac paine in casa de acum (IMG:style_emoticons/default/sad.gif) |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 4th May 2025 - 07:59 PM |
|