![]() |
![]() |
![]()
Post
#1
|
|
Incurabil ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 1,498 Joined: 9-December 05 From: Bucuresti Member No.: 54 ![]() |
M-am gandit ca nu ar fi rau daca am avea si un topic despre desert ;) Mai ales ca vin sarbatorile .
PRAJITURA FANTEZIE INGREDIENTE: BLAT 7 oua un pachet de unt 350 gr zahar 10 linguri faina un litru lapte vanilie ulei GLAZURA 150 gr ciocolata de menaj alba 75 ml apa 150 gr zahar 30-50 gr unt SFAT [pre]Blatul se poate taia in foi, iar deasupra se pot presara alune.Se bat galbenusurile cu zaharul pana devin spumoase. Se adauga untul topit, laptele fierbinte, faina, vanilia si albusurile batute spuma. Se da la cuptor intr-o tava tapetata cu faina si ulei. Intre timp se pregateste glazura din ciocolata alba. Ciocolata alba de menaj cu zaharul, cu apa si cu untul se pun la foc mic si se amesteca pana se obtine o crema consistenta. Se ia de pe foc, se lasa putin sa se raceasca si apoi se toarna deasupra prajiturii, care se taie apoi in cuburi. BAUTURA: Lichior de banane |
|
|
![]() |
fortelady |
![]()
Post
#2
|
Musafir ![]() |
de pe alt forum (reteta eu zic ca merita incercata, toate retetele acestei persoane au fost dementiale. tipa in cauza nu e romanca, desi scrie foarte corect romaneste)
QUOTE("sis mis") karamel pita
foite: 2 oua 140 g margarina 100 g zahar NaHCO3 (bicarbonat de sodiu la varful cutitului) 8 linguri de lapte se face aluat, imparte in 3 si suceste la marimea unei tave patrate. se coace pe fundul exterior cateva minute (~10) sa ramane mai mult alb pentru crema: 1 l lapte 8 linguri de faina 200 g zahar din 3-4 linguri de zahar se face caramel, care se dilueaza cu o parte din lapte (prin fierbere) faina se amesteca cu restul de zahar, se adauga treptat restul de lapte (rece) se ameasteca ca sa fie o masa fara bulguri si se adauga laptele aia cu caramel topit totul se pune pe foc mic si se amesteca in continui pana la fierbere (asemanator ca pentru budinca). crema devine deasa jumatate de crema rece (nu de tot, sa fie putin calduta) se pune pe prima foita, apoi se pune al doilea foita, iar jumatate de crema si apoi a treia foita. se apasa cu o scandura (sau tava mare) si se pune ceva greu deasupra (o carte sau ceva asemanator, dar nu ceva prea greu ca sa nu iasa crema pe lateral) asa trebuie sa ramane pana maine zi (cand foitele devin mai moi), cand se poate face glazura de ciocolata ... l |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 7th May 2025 - 12:24 PM |
|