![]() |
![]() |
kalua |
![]()
|
Musafir ![]() |
Poate sunteti si voi ca mine, pe alte meleaguri trebuie sa gust macar mancarurile si produsele specifice tarii/regiunii respective. (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/biggrin.gif)
Poate venim cu noi retete sau ne ajutam reciproc sa gasim o anume reteta a unei mancari care ne-a placut atat de mult in concediu. Ultimul meu concediu l-am petrecut in Croatia. Mancarea croata se aseamana celei romanesti in mare. Ce-mi place mult la ei sunt cavapcici (un soi de mititei), pe care-i servesc cu rondele de ceapa si ajvar (un fel de zacusca, a carei ingredient principal sunt ardeii). |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Dependent ![]() ![]() ![]() Group: Dependent Posts: 248 Joined: 1-February 07 From: barca Member No.: 1,130 ![]() |
cum eu stau exact unde povesteste Kalua,adica in Catalunia,pot sa va spun ca nu au nici un pic de simt al gustului (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) ,toate mancarurile lor sunt fade si se prepara la minut,femeile lor cica sunt"emancipate"si nu au kef sa stea prea mult in bucatarie.
eu am gasca mea de babete cu care ma intalnesc in fiecare seara cand iesim cu cateii si stau la taclale cu ele,deci povestim ce am mai gatit in ziua aceea.la inceput eu stateam si ascultam...apoi am inceput si eu sa le spun cu e pe la noi,cum se prepara aia,ailalta...faceau ochii mari..."cum ,asa mancati voi?" deunazi vorbeam de varza...ei o fac numai salata sau eventual o trec un pic prin apa fiarta si apoi o fac tot salata.asa ca m-am enervat si am facut o varza calita ca la mama acasa,de-aia perpelita mult la foc mic,am pus carnaciori,un pic de sunca afumata ,aveam din Ro...si le-am dus si lor sa nu se mai mire atat...concluzie...acu' ma bat la cap sa le scriu reteta,cu doua din ele am "ora "saptamana asta sa vada cum fac papanasi (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) exista o regiune,adica nordul...galicia unde se mananca foarte bine,,, ce au ei bun,sunt mezelurile,asa -zisele "embutidos"...cand am ajuns aici faceam nazuri ca eu nu mananc d-alea...dar sunt asa bune...mai fac acel "jamon"...eu ii zic "picior de mort"...adica picior intreg de porc afumat ...e foarte scump...in functie de ce a mancat porcul respectiv...daca are unghiile negre inseamna ca a fost hranit cu ghinda si ajunge sa coste pana la 200 euro un picior de 5-6 kg.adevarul e ca foarte bun.mananca acest picior...de exemplu cu ananas sau cu pepene verde.iar m-am strambat...dar stiti ce bun e? la capitolul prajituri nu ai sa vezi vreuna facand asa ceva in casa!!si nici sunt complicate...fac pan de espagne...care ei de fapt nu stiu ca se keama asa...si ii pun deasupra mere sau pere sau fructe seci...au multe sortimente de fursecuri...la capitolul prajituri cu crema...nexam...aici e crema catalana sau flan...care e o budinca cu zahar ars pe deasupra.kalua zice ca i-au placut (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) dar daca te duci sa mananci intr-un bar ,tre sa ai grija ce bar alegi...ca e un jeg in majoritatea,de iti trece pofta de mancare...am fost asta vara la madrid si cum am ajuns dimineata,m-am dus sa manc ceva...vreau sa va spun ca doar am baut cafeaua,sandvisul sau"bikini"cum ii zic ei...nu l-am putut manca...era o mizerie acolo de nedescris... |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 5th May 2025 - 03:34 PM |
|