![]() |
![]() |
![]()
|
|
Contaminat ![]() Group: Membru Posts: 48 Joined: 9-December 05 Member No.: 58 ![]() |
Prajitura cu nuci
Reteta initiala o facea mama in forma de tort, o taia in doua si o umplea cu crema si o orna cu frisca. Ramane sa alegeti voi modul de ornare. Pofta bun de sarbatori! |
|
|
![]() |
kalua |
![]()
|
Musafir ![]() |
Crema de zahar ars
3/4 l lapte 80 g fructoza 170 g fructoza pentru caramelizat 4 oua 3 galbenusuri un baton vanilie un praf de sare Se taie batonul de vanilie de-a lungul si se razuieste miezul. Laptele cu cele 80 g fructoza se pun la fiert, se adauga miezul de vanilie. Restul de baton de vanilie (coaja) ori il puneti si pe el la fiert in lapte, ori il taiati mai mic si-l amestecati cu niste fructoza (se pastreaza intr-un recipient inchis ermetic), aveti astfel fructoza vanilata. Laptele se fierbe cateva minute, se ia de pe foc si se pun ouale si galbenusele in ele, amestecand incontinuu. Restul de fructoza se caramelizeaza intr-o oala foarte curata. Atentie sa nu se intunece prea tare, capata un gust amar. Eu am turnat caramelul intr-o forma de silicon rotunda si cu gaura in mijloc (de Guglhupf) si am strecurat printr-o strecuratoare de plasa laptele cu oua. Se da la cuptor, la baie marina, pana crema se prinde. |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 18th June 2025 - 01:05 PM |
|