![]() |
![]() |
![]()
Post
#1
|
|
Incurabil ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 1,498 Joined: 9-December 05 From: Bucuresti Member No.: 54 ![]() |
M-am gandit ca nu ar fi rau daca am avea si un topic despre desert ;) Mai ales ca vin sarbatorile .
PRAJITURA FANTEZIE INGREDIENTE: BLAT 7 oua un pachet de unt 350 gr zahar 10 linguri faina un litru lapte vanilie ulei GLAZURA 150 gr ciocolata de menaj alba 75 ml apa 150 gr zahar 30-50 gr unt SFAT [pre]Blatul se poate taia in foi, iar deasupra se pot presara alune.Se bat galbenusurile cu zaharul pana devin spumoase. Se adauga untul topit, laptele fierbinte, faina, vanilia si albusurile batute spuma. Se da la cuptor intr-o tava tapetata cu faina si ulei. Intre timp se pregateste glazura din ciocolata alba. Ciocolata alba de menaj cu zaharul, cu apa si cu untul se pun la foc mic si se amesteca pana se obtine o crema consistenta. Se ia de pe foc, se lasa putin sa se raceasca si apoi se toarna deasupra prajiturii, care se taie apoi in cuburi. BAUTURA: Lichior de banane |
|
|
![]() |
![]()
Post
#2
|
|
Dependent ![]() ![]() ![]() Group: Dependent Posts: 248 Joined: 1-February 07 From: barca Member No.: 1,130 ![]() |
dragele mele...acum vreo 2 zile...dragul meu barbat mi-a zis ca ar manca amandine...dar de unde sa ia?ca aici nu sunt...si io...ca o femeie cuminte ce sunt (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) si cum mor de plictis...m-am gandit sa caut reteta ...am gasit vreo 5...niciuna la fel...una era mai aproape de adevar,,,dar cam neclara la preparare...cu ce mai stiam eu si cu ce scria acolo,m-am gandit s-o fac azi...daca iese o mai fac si altadata (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) ...asa ca am facut...cantitatile la mai putin de jumate...ca sa nu stric mult material...si uitati ce a iesit...aaaa...nu le-am mai taiat ...am facut un tort in miniatura,dar sunt convinsa ca daca le taiam ieseau mult mai dragut......pun intai poza....si apoi scriu si reteta .
cum eu sunt o grabita vesnic...n-am avut rabdare sa se intareasca glazura...si nici farfuria n-am sters-o bine pe margine (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) (IMG:http://i171.photobucket.com/albums/u313/lavastinne/amandina005.jpg) Amandina BLAT:10 oua,300g faina,200g zahar,30 ml ulei,50 ml apa,,o lingura nuca macinata sau migdale,o lingura zahar ars stins cu o lingura apa,un praf de copt. CREMA:1pachet de unt sau margarina,200 g zahar,200 g cacao,esenta de rom SIROP:o cana de apa,o cana de zahar,coaja rasa de lamaie,zeama de lamaie,esenta de rom GLAZURA:fie ciocolata,fie o cana de zahar,2-3 linguri de apa si cacao cernuta,esenta rom PREPARARE: BLAT:se bat albusurile spuma cu zaharul galbenusurile se amesteca cu zaharul ars stin,nuca,uleiul,apa,apoi incet se incorporeaza in albusuri. faina se pune in ploaie,mestecand usor, se unge o tava cu ulei...se preasara faina si se pune la copt CREMA:se freaca untul bine,incorporand usor zaharul...se freaca in continuare pana nu se mai simte zaharul .se adauga cacauasi se amesteca pana ise da o consistenta pastoasa si omogena.se adauga esenta rom. SIROP:se fierb toate pana se leaga binisor...se lasa la racit.cu el se insiropeaza blatul GLAzURA:se topeste pe foc zaharul cu apa si la sfarsit se adauga cacaua sau ciocolata rasa.dupa preferinte se dauaga rom. MONTAJ:batul taiat in trei foi se insiropeaza bine...se pune crema intre foi si deasupra glazura calduta. Asta e tot.sper ca n-am uitat nimic! (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Ba am uitat!ornamentul e facut di jeleuri colorate intinse cu sucitorul pe un strat de zahar tos...si "montate"asa cu o scobitoare,care nu se mananca! (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 7th May 2025 - 12:20 PM |
|