![]() |
![]() |
![]()
|
|
Contaminat ![]() Group: Membru Posts: 45 Joined: 20-March 07 Member No.: 1,370 ![]() |
Ma casatoresc pe 7iulie 2007 (IMG:style_emoticons/default/indragostita.gif) am avut cununia civila(noi locuim in olanda)dar nunta o vreau in romania!Si sunt atat de multe traditii (IMG:style_emoticons/default/zapacitul.gif) ca nici nu le stiu si ma apuca groaza cand ma gandesc ca fiecare la nunta incepe sa zica nu asa fa asa si eu nu stiu.imi poate da si mie cineva cateva ideei? (IMG:style_emoticons/default/blush.gif) poate cineva care a avut nunta de curand sau mai de mult si isi aminteste traditiile si in ce moment.de ex.eu nu stiu nik ce se intampla de acasa la nasi,biserica si restaurant.Perioada asta ma omoara.Nici nu mai pot dormi noaptea de ganduri.uffff VA ROG AJUTATI-ma (IMG:style_emoticons/default/kiss.gif)
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Dependent ![]() ![]() ![]() Group: Dependent Posts: 248 Joined: 1-February 07 From: barca Member No.: 1,130 ![]() |
Draga Katy,daca sotul tau e olandez,lucrurile se simplifica oarecum...nu cred ca va avea pretebntii sa se aplice toate datinile de la el...sau poate da...cine stie?Tot ce va vedea la noi sunt convinsa ca il va incanta,asa ca trebuie sa te pregatesti un pic...deci...tu vei face nunta la Ploiesti din cate inteleg...ce poti sa faci?Pai...inainte de cununia religioasa...mirele vine cu nasii sa ia mireasa din casa ei...tu ...aranjata de domnisoarele de onoare...te ascunzi...el te cauta...rudele tale vor incerca simbolic sa il opreasca...trebuie sa ii explici si lui astea dinainte...sa nu se sperie sarcau':)...te gaseste...si gata esti a lui de-acum...apoi...inainte ca nasa sa iti puna voalul...trebuie sa "se rupa turta miresii"...aceasta e un fel de cozonac rotund care se rupe de catre nasa in pragul casei tale,deasupra capului tau...bucatile se impart la tinerii necasatoriti,dar si la ceilalti care vor,nu ai cum sa ii refuzi (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) .
Apoi...nasa iti pune voalul si tu pui florile nasilor si mirilor,apoi nuntasilor.Si gata,plecati la biserica. Inainte se mai facea "udatul"...adica de dimineata,mireasa fara mire colinda satul insotita de un flacau si scoteau apa la cateva fantani cu care stopeau nuntasii...in fine...acum nu se mai face. A,trebuie sa cumparati un brad,pe care niste tineri il vor impodobi in casa mirelui,dar cum mirele are casa departe se poate face la nas acasa,eu stiu,sau kiar la tine,asta inainte de a veni sa te ia...Cand vine,vine si cu bradul pe care il va purta un tanar...acest brad merge si la biserica... Eu am pastrat cateva traditii,pentru mine,pentru bunica mea,pentru toti...asa e frumos... Casa de piatra! |
|
|
![]()
|
|
Contaminat ![]() Group: Membru Posts: 45 Joined: 20-March 07 Member No.: 1,370 ![]() |
Draga Katy,daca sotul tau e olandez,lucrurile se simplifica oarecum...nu cred ca va avea pretebntii sa se aplice toate datinile de la el...sau poate da...cine stie?Tot ce va vedea la noi sunt convinsa ca il va incanta,asa ca trebuie sa te pregatesti un pic...deci...tu vei face nunta la Ploiesti din cate inteleg...ce poti sa faci?Pai...inainte de cununia religioasa...mirele vine cu nasii sa ia mireasa din casa ei...tu ...aranjata de domnisoarele de onoare...te ascunzi...el te cauta...rudele tale vor incerca simbolic sa il opreasca...trebuie sa ii explici si lui astea dinainte...sa nu se sperie sarcau':)...te gaseste...si gata esti a lui de-acum...apoi...inainte ca nasa sa iti puna voalul...trebuie sa "se rupa turta miresii"...aceasta e un fel de cozonac rotund care se rupe de catre nasa in pragul casei tale,deasupra capului tau...bucatile se impart la tinerii necasatoriti,dar si la ceilalti care vor,nu ai cum sa ii refuzi (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) . Apoi...nasa iti pune voalul si tu pui florile nasilor si mirilor,apoi nuntasilor.Si gata,plecati la biserica. Inainte se mai facea "udatul"...adica de dimineata,mireasa fara mire colinda satul insotita de un flacau si scoteau apa la cateva fantani cu care stopeau nuntasii...in fine...acum nu se mai face. A,trebuie sa cumparati un brad,pe care niste tineri il vor impodobi in casa mirelui,dar cum mirele are casa departe se poate face la nas acasa,eu stiu,sau kiar la tine,asta inainte de a veni sa te ia...Cand vine,vine si cu bradul pe care il va purta un tanar...acest brad merge si la biserica... Eu am pastrat cateva traditii,pentru mine,pentru bunica mea,pentru toti...asa e frumos... Casa de piatra! AAA ce frumos ZIBBA!Merci esti o dulcica!El nu are nici o pretentie(sotul)si despre traditiile de la el din tara nu mai vorbesc ca nu sunt hy hy!Deci imi raman decat ale mele de respectat!Nu le voi face nici eu pe toate dar unele sunt foarte frumoase si trebuiesc facute.Sunt asa de speriata de nici nu iti inchipui!Brazi am aranjat,problema este cu voalul!Eu am stilist sa mi-l aranjeze,acum nu stiu ce sa fac cu nasa saraca!Stii nasa mea este avocat si imi zice mereu ca vorbim altadata ca am proces sau mai stiu eu ce,si nu imi place asi vrea sa imi dea ideei sa vorbim despre asta dar..nu am cu cine!OK merci mult inca odata si sper sa nu imi vina rau (IMG:style_emoticons/default/zapacitul.gif) Zibba imi mai poti spune daca sotul trebuie sa faca ceva traditional sau soacra?Ei tremura mai rau ca mine ptr.ca nu vorbesc romaneste(sotul foarte putin si incalcit de trebe sa descifrezi).Si despre lautar imi poti spune unde trebuie sa fie?Si ce fac cu bradul care il iau cu mine la biserica,cu ce sa il impodobesc?Daca nu vin toti invitatii acasa le pot pune flori la biserica?sau astept pana la restaurant?Cu darul nici nu stiu cum se face!Sotul nu vrea bani ca ii este rusine! (IMG:style_emoticons/default/iloveelady.gif) eu am inchiriat o casuta de la agentia care se ocupa cu nunta,dar nu vreau sa le dau eu plicuri sa zica ca cersesc.(asa mi-au spus cei de la agentie sa punem plicuri langa casuta).Sper ca nu sunt prea cicalitoare!Ai o invitatie de la mine (IMG:style_emoticons/default/kiss.gif) |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 17th June 2025 - 08:05 PM |
|