![]() |
![]() |
angeldust |
![]()
|
Musafir ![]() |
Avand in vedere ca la mine se apropie sustinerea lucrarii de licenta, ma gandeam ca ar fi bine sa avem un topic despre sustinerea unei prezentari, in care cele din voi care ati mai facut asta m-ati putea ajuta cu niste idei si sfaturi.
Pentru mine este oarecum o premiera, in afara de doua examene orale la Bac nu am mai trecut prin experienta asta si recunosc ca am oareshce emotii. Nu sunt deloc timida din fire, dar daca trebuie sa vorbesc in public si stiu ca toate privirile sunt atintite spre mine si ceea ce spun are consecinte importante pentru mine, mi se cam taie rasuflarea. Am si traume din copilarie la capitolul asta. Tin minte ca in clasa a VII-a, dupa ce m-am intors de la o olimpiada pe tara si profii mei erau foarte mandri de mine, au organizat un careu ad-hoc, si m-au pus pe nepregatite sa tin un dicurs. Mama ce mai imi tremura mana pe microfon si simteam ca se invarte tot cu mine, habar nu am ce am spus ca am gandeam doar sa termin mai repede sa plec de acolo (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif) Deci, astept ceva sfaturi pentru invingerea fobiei cu vorbitul in public si alte sfaturi pentru o prezentare reusita. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Incurabil ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 649 Joined: 2-December 06 From: Kronstadt Member No.: 783 ![]() |
si eu am patit ca si ala... de 2 ori!!! (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif) profii au obiceiul sa vorbeasca mult intre ei, sa nu fie atenti, sa te roage sa repeti, sau sa treci direct la partea practica... oof, daca ma apuc sa scriu pe tema asta... am multe de zis. importante sunt si slide-urile. dar aici fiecare faculta are regulile ei, si depinde cat timp vei avea. in orice caz, sa nu cumva sa citesti de pe ele!!!! un ppt bine facut iti aduce multe puncte, si e mai usor si pentru ei.
cel mai important este sa: - iti fixezi un punct in spatele lor daca simti ca te pierzi si sa te uiti acolo (daca iti stapanesti emotiile uite-te in ochii lor) - nu faci nimic cu mainile (ia un pix in mana daca nu poti) - zambesti - ai tot timpul in minte ideea ca TU ESTI CEA CARE STIE CEL MAI BINE CE A SCRIS IN LUCRARE (nimeni altcineva nu stie mai mult ca tine despre lucrarea ta), in special daca insisti pe partea practica (daca vb de partea teoretica te pot incurca cu mai multe kestii) ....... o sa mai revin daca mai ai nevoie (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
divi2007 |
![]()
|
Musafir ![]() |
uite sa ti spun din experienta mea aveam emotii cu cateva zile inainte cum nu am avut in viata mea mai mult ne faceam noi studenti emotii, la proba orala tin minte ca in ziua respectiva m-am trezit cu nervi pe mine am zis ca nu sunt singura care da o licenta si ca defapt dupa ce se termina toata prostia asta o sa zic ca a fost o nimica toata si asa a si fost ( crede-ma ca dupa ce iesi de acolo o sa spui asta) eu aveam draci de nu mai puteam abia asteptam sa se termine chiar nu credeam ca asta va fi reactia mea credeam ca o sa mor de frica, dar mi a fost bine pt ca nervi astia mi-au dat curaj daca aveam emotii in nici un caz nu ma ajuta.
uite important este sa nu te grabesti cand vb asa poti sa -ti gasesti mai usor cuvintele neaparat contact vizual sa vada ca ai incredere in tine sa zambesti sa nu mari crispata sa-ti zic o faza o prietena de a mea si a luat ochelari sa para mai desteapta eu credeam ca face misto de noi dar s a tinut de cuvant (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif) imagineaza ti ca joci un rol si ca esti actrita |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 8th June 2025 - 07:02 AM |
|