![]() |
![]() |
![]()
Post
#1
|
|
Fondator eLady.ro ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Administrator Posts: 33,779 Joined: 7-December 05 Member No.: 5 ![]() |
Cornulete de post Ingrediente: 250 g margarina, 50 g zahar, 3 linguri de rom, coaja de lamâie, 205 g faina, gem sau rahat pentru umplutura. Mod de preparare: Se freaca margarina cu zaharul pâna se face spuma. Se adauga pe rând celelalte ingrediente, se framânta bine, astfel incât sa se obtina un aluat potrivit de moale. Se intind foi, se taie triunghiuri. Se umplu cu rahat sau gem si se impaturesc in forma specifica. Se pun la copt la foc potrivit. Dupa ce sunt scoase din cuptor, dar inainte sa se raceasca, sunt date cu zahar pudra din belsug. Cornulete fragede Ingrediente: 1 pachet margarina, 5 linguri apa, 1 lingura otet, 10 g sare, faina cât cuprinde pentru a se obtine o coca buna de intins, gem sau rahat. Mod de preparare: Se face un aluat de consistenta medie, cu margarina, apa, faina, sare. Se imparte in parti egale (dupa ochi) si se umplu cu gem sau rahat. Se impaturesc si se coc la foc potrivit aproximativ 10 minute. Timp de prepare: 30 de minute |
|
|
![]() |
fortelady |
![]()
Post
#2
|
Musafir ![]() |
Placinta cu mere
1 pachet de foi de placinta 1-1.5 kg de mere zahar (2 cesti ? merge si mai mult, dupa gust) 2- 3 linguri de ulei scortisoara esenta de rom suc de la o lamaie stafide nuci etc Se curata merele, se dau pe razatoarea mare se amesteca cu sucul de lamaie si se calesc cu zaharul, uleiul, stafidele si nucile pana se inmoaie bine. se pun alternativ in tava unsa cu ulei - 2 foi/un stra de mere/ iar foi... etc (eventual intre foi si mere se poate pune putin ulei) - ultimul strat trebuie sa fie de foi. |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 3rd May 2025 - 06:51 AM |
|