![]() |
![]() |
kalua |
![]()
Post
#1
|
Musafir ![]() |
Bruschete bicolore
Am incercat multe retete, dar astea sunt preferatele, am ramas la ele si le fac pe amandoua odata, arata si mai bine pe farfurie cu rosu/verde: Pt. 4 portii: 2 rosii carnoase mari, cam 300 g 1 legatura busuioc verde sare, piper 1 avocado 2-3 capatani usturoi suc si coaja de la 1 lamaie netratata chimic 20 g masline negre fara samburi 4-6 felii paine ulei de masline Rosiile se oparesc scurt (ca sa mearga "dezpielitarea" mai bine), se curata de pielita, seminte si se taie in cuburele mici. Busuiocul se taie marunt si 1/2 din el se adauga la rosii. Se condimenteaza cu sare, piper si se pun 2 linguri de ulei de masline. Avocado se curata de pielita si sambure si se amesteca cu 1 capatana usturoi pisata, sucul si coaja de lamaie pana devine o pasta. Maslinele se taie mic si 1/2 di ele se adauga la pasta de avocado. Feliile de paine se prajesc, se freaca cu usturoi pe o parte, se toarna un pic de ulei de masline pe partea unsa cu usturoi. Se pune pasta de avocado/compozitia de rosii pe ele (separat, nu impreuna). Feliile cu rosii se orneaza cu busuiocul ramas, iar cele cu avocado cu maslinele tocate. |
|
|
![]() |
kalua |
![]()
Post
#2
|
Musafir ![]() |
Risotto
pilaf italienesc 100 g unt 1 ceapa 250 g orez pentru Risotto (arborio, vialone nano, carnaroli sau roma) - este important sa folositi una dintre felurile astea de orez si nu altul! 1/4 l vin alb sec 1 - 1,3 l supa clara de pui sau gaina sare, piper 50 g parmezan ras (Parmigiano Reggiano proaspat ras daca se poate) Se topesc la foc mic doua linguri de unt (se foloseste o oala mare sau o tigaie mare cu peretii ceva mai inalti). Se toaca ceapa si se caleste in unt, nu are voie sa se coloreze. Se varsa orezul in vas si se amesteca cu grija astfel incat fiecare bob de orez sa fie invelit intr-o manta de unt (sa luceasca). Se infierbanta supa intr-o oala separata. Se toarna vinul peste orez, se amesteca la foc mai mare. Se adauga cate-un polonic de supa firbinte la orez, se tot amesteca. Este important ca temperatura orezului sa nu coboare (de-asta se adauga supa fierbinte). Se adauga urmatorul polonic cu supa cand orezul a supt deja lichidul fost in tigaie. Dureaza cel putin 20 de minute pana orezul este fiert. De cata supa este nevoie depinde de cat sunt de uscate boabele de orez. Se sareaza cu zgarcenie si se pipereaza bine orezul fiert. Se ia de pe foc, se adauga restul de unt si parmezanul si se amesteca bine cam doua minute pana cand risotto-ul se face cremos. Daca vi se pare ca e prea uscat mai adaugati niste supa fierbinte. Se serveste imediat (in italiana exista o vorba: musafirii trebuie sa astepte risotto-ul, inversul nu e niciodata valabil!) |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 5th May 2025 - 06:43 PM |
|