IPB

Site eLady | Articole eLady | Adrese utile | Trimite articol pentru eLady.ro | Trimite adresa utila | Contact 

Welcome Guest ( Log In | Register )

> Bucataria italiana, totul in afara de paste
kalua
post Mar 4 2007, 12:14 AM
Post #1





Musafir






Bruschete bicolore

Am incercat multe retete, dar astea sunt preferatele, am ramas la ele si le fac pe amandoua odata, arata si mai bine pe farfurie cu rosu/verde:

Pt. 4 portii:
2 rosii carnoase mari, cam 300 g
1 legatura busuioc verde
sare, piper
1 avocado
2-3 capatani usturoi
suc si coaja de la 1 lamaie netratata chimic
20 g masline negre fara samburi
4-6 felii paine
ulei de masline

Rosiile se oparesc scurt (ca sa mearga "dezpielitarea" mai bine), se curata de pielita, seminte si se taie in cuburele mici. Busuiocul se taie marunt si 1/2 din el se adauga la rosii. Se condimenteaza cu sare, piper si se pun 2 linguri de ulei de masline.
Avocado se curata de pielita si sambure si se amesteca cu 1 capatana usturoi pisata, sucul si coaja de lamaie pana devine o pasta. Maslinele se taie mic si 1/2 di ele se adauga la pasta de avocado.
Feliile de paine se prajesc, se freaca cu usturoi pe o parte, se toarna un pic de ulei de masline pe partea unsa cu usturoi. Se pune pasta de avocado/compozitia de rosii pe ele (separat, nu impreuna). Feliile cu rosii se orneaza cu busuiocul ramas, iar cele cu avocado cu maslinele tocate.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
 
Start new topic
Replies
kalua
post Apr 9 2007, 07:27 PM
Post #2





Musafir






Acuma, ca am invatat sa facem risotto (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) , urmeaza

Arancini siciliani

Umplutura:
1 ceapa tocata marunt
2 catei usturoi tocati marunt
2 linguri ulei (de masline daca se poate)
300 g carne tocata de porc si vita
1 morcovel dat pe razatoarea mica
1 foaie de dafin
2 linguri bulion
1 lingurita oregano
sare, piper
150 g mazare congelata
Nota mea: mi-a ramas jumatate de umplutura, dar poate voi reusiti sa faceti invelitoarea de orez mai subtire si folositi mai multa umplutura.
Eu am facut din rest un sos pentru paste: am adaugat numai niste supa si gata.

Invelisul de orez:
1 ceapa tocata marunt
2 linguri ulei
250 g orez pentru risotto
ca. 3/4 l supa clara fierbinte
100 g parmezan ras
1 ou

Pentru prajit:
faina alba
2 oua
100 g pesmet
ulei pentru prajit (multisor)

Se incepe cu umplutura: se caleste ceapa si usturoiul in ulei, se adauga carnea tocata, se prajeste, apoi se pune si morcovul ras si seamesteca. Se adauga foaia de dafin, bulionul si oregano, se sareaza si pipereaza. Se lasa la fiert la foc mic si se tot adauga cate-o lingura de apa cand vi se pare ca e prea uscat. Aproape la sfarsit se pune si mazarea.
Orezul: se face un risotto (de-aia e bine sa cititi si reteta de risotto de mai sus), adica se caleste ceapa tocata in uleiul fierbinte, se adauga orezul si se amesteca bine. Se adauga putin cate putin supa fierbinte. Este gata cand are o consistenta de pasta, dar boabele nu sunt chiar rasfierte (adica nu-s moi de tot). Se lasa scurt sa se raceasca, apoi se adauga parmezanul si oul si se lasa sa se raceasca de tot.
Se fac bilele: puneti in palma cam o lingura de orez, il intindeti cu mana cealalta, puneti o lingura de umplutura pe el si acoperiti iar cu orez. Formati cu grija o bila si atentie ca umplutura sa nu iasa pe undeva.
Se dau bilele prin faina, apoi prin ou batut, la sfarsit prin pesmet si se prajesc in ulei fierbinte.

Important: uleiul in care sunt prajite bilele trebuie sa fie fierbinte, faceti astfel proba temperaturii: bagati coada unei linguri de lemn in ulei, daca se ridica bule de aer de-a lungul cozii, temperatura uleiului e numai buna.
Daca uleiul e prea rece trag bilele grasime multa si sunt gretoase, daca-i prea fierbinte se ard.
Toata lumea care a mancat la mine bile de-astea s-a mirat ca sunt prajite pentru ca nu erau deloc uleioase. (IMG:style_emoticons/default/wink.gif)

Data viitoare le voi face cu o umplutura din sunca fiarta, mozarella si mazare.

Poza uneia, taiata in doua:
(IMG:http://i37.photobucket.com/albums/e77/karina_luana/IMG_4623.jpg)
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Posts in this topic
kalua   Bucataria italiana   Mar 4 2007, 12:14 AM
kalua   Parmigiana di melanzane (vinete gratinate) Eu am p...   Mar 4 2007, 01:00 PM
kalua   Panzanella salata toscana de paine - uite-asa ne s...   Mar 7 2007, 12:39 AM
divi2007   :estiok: super retetele trebuie sa le incerc si eu...   Mar 7 2007, 12:20 PM
kalua   Risotto pilaf italienesc 100 g unt 1 ceapa 250 g ...   Apr 8 2007, 09:08 PM
kalua   Acuma, ca am invatat sa facem risotto :P , urmeaza...   Apr 9 2007, 07:27 PM
kalua   Continui cu bucataria siciliana: Rulouri de vinet...   Apr 21 2007, 03:16 PM
misssn7   Oauu numa ce ma uit si mi s-a facut pofta, noroc c...   Jul 28 2007, 05:59 PM
Cleo   Cacciatore de pui 4 buc piept de pui ulei de mas...   May 12 2008, 12:44 AM
kary_pink   Faraona(un tip de curca cred, nu ma bateti ca nu s...   Sep 18 2008, 04:32 PM
kalua   Faraoana-i bibilica! :D   Sep 18 2008, 08:13 PM


Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 



Lo-Fi Version Time is now: 5th May 2025 - 07:02 PM