![]() |
![]() |
kalua |
![]()
Post
#1
|
Musafir ![]() |
Bruschete bicolore
Am incercat multe retete, dar astea sunt preferatele, am ramas la ele si le fac pe amandoua odata, arata si mai bine pe farfurie cu rosu/verde: Pt. 4 portii: 2 rosii carnoase mari, cam 300 g 1 legatura busuioc verde sare, piper 1 avocado 2-3 capatani usturoi suc si coaja de la 1 lamaie netratata chimic 20 g masline negre fara samburi 4-6 felii paine ulei de masline Rosiile se oparesc scurt (ca sa mearga "dezpielitarea" mai bine), se curata de pielita, seminte si se taie in cuburele mici. Busuiocul se taie marunt si 1/2 din el se adauga la rosii. Se condimenteaza cu sare, piper si se pun 2 linguri de ulei de masline. Avocado se curata de pielita si sambure si se amesteca cu 1 capatana usturoi pisata, sucul si coaja de lamaie pana devine o pasta. Maslinele se taie mic si 1/2 di ele se adauga la pasta de avocado. Feliile de paine se prajesc, se freaca cu usturoi pe o parte, se toarna un pic de ulei de masline pe partea unsa cu usturoi. Se pune pasta de avocado/compozitia de rosii pe ele (separat, nu impreuna). Feliile cu rosii se orneaza cu busuiocul ramas, iar cele cu avocado cu maslinele tocate. |
|
|
![]() |
kalua |
![]()
Post
#2
|
Musafir ![]() |
Continui cu bucataria siciliana:
Rulouri de vinete pentru 4 persoane 2 vinete mai mici sare, piper 1 ceapa 3 catei usturoi 6 linguri ulei (de masline daca se poate) 1 conserva mare de rosii decojite 3 lingurite frunze de oregano 150 g macaroane 50 g parmezan (ras proaspat daca se poate) Vinetele se taie in 12 felii groase de cam 5 mm. care se presara cu sare si se lasa sa traga 45 minute. Restul de vinete se toaca marunt. Ceapa si usturoiul se toaca marunt si se calesc in 2 linguri de ulei. Se adauga vinetele tocate, apoi rosiile, care se casapesc in oala cu o furculita. Se lasa la foc mediu inspre mic cam 20 de minute si la sfarsit se pune sare, pipersi oregano. Macaroanele se fierb al dente si se scurg bine de apa. Feliile de vinete se spala de sare, se sterg cu hartie de bucatarie si se prajesc in restul de ulei, se sareaza si pipereaza. Se pune intr-o tava termorezistenta sosul de rosii. Cu feliile de vinete se face asa: se intind, in mijlocul fiecareia se pune de-a curmezisul un smoc de macaroane, apoi vanata se ruleaza (capetele macaroanelor ies prin deschizaturile laterale). Rulourile se aseaza pe patul de sos de rosii. Pe deasupra se presara parmezanul ras. Se da la cuptorul preincalzit (180°C) 15 minute. |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 5th May 2025 - 06:36 PM |
|