![]() |
![]() |
pescarush |
![]()
Post
#1
|
Musafir ![]() |
am invatat sa fac si eu un cocktail, bautura nationala a cubanezilor, se cheama "mojito"
o ramurica de menta (ei o tineau la gheata) se freaca cu o lingurita de zahar intr-un pahar. se toarna peste ea rom alb (eu pun Havana Club), cam 50-100 ml, depinde cat va place de tare. Se adauga apa minerala pana la aprox. 200 ml. Se serveste cu cuburi de gheata. Este bine sa fie lasat vreo 5-10 minute inainte de a se servi, sa se patrunda aromele. |
|
|
![]() |
kalua |
![]()
Post
#2
|
Musafir ![]() |
Pentru sezonul cald:
Sangria 4-6 pahare 2 portocale netratate chimic 1 lamaie netratata chimic 2 piersici 2 linguri zahar 3 cl coniac 5 cl lichior de portocale 2 batoane de scortisoara 1 sticla vin rosu spaniol cuburi de gheata Portocalele si lamaia se spala cu apa fierbinte, se sterg bine cu hartie de bucatarie. Se taie in felii cu tot cu coaja. Piersicile se spala, li se scoate samburele si se taie in felii. Toate feliile de fructe se pun intr-un bol si se presara cu zahar. Se toarna coniacul, lichiorul si vinul peste , se pune si scortisoara. Se amesteca totul bine si scurt. Se da la frigider macar o ora. Inainte de a fi servita i se adauga cuburile de gheata. |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 20th June 2025 - 08:38 PM |
|