![]() |
![]() |
bubulina |
![]()
Post
#1
|
Musafir ![]() |
Fetelor,
a incercat careva o dieta vegetariana sau pe apropape? Am cochetat tot tmpul cu idea (ma rog gusturile mele) si niciodata nu am fost o mincatoare de carne. Mai manainc lapte, oua si sardine - in principal pt vitam D (port sunscreen +++++ in fiecare zi). Nu pot sa spun ca schimbarea m-a afectat prea mult, insa trebuie sa recunosc ca a fost un pic mai greu la inceput (am inceput cam acum 2 luni). Ceea ce am vrut e sa ma orientez spre o dieta de raw food si sa las pe un plan secundar semintele, cerealele etc. Pt mine sunt necesare cam 2 kg de vegetale pe zi, ca sa fiu satula. Semintele, orez, cartofi, boabele in general sunt ca un surpuls daca nu ma satur si sunt pe locul 2 in lista. Nu folosesc ulei la prajit. Am incecat cu cocos , dar mi s-a parut prea gras asa ca am renuntat. Aveti ceva idei de mincaruri mai sofisticate care sa corespunda genului...? |
|
|
![]() |
kalua |
![]()
Post
#2
|
Musafir ![]() |
"Friptura" de parmezan cu nuci diferite
200 g seminte de pin 3 cepe esalote (sau una normala) 200 g tulpina de telina 200 g morcovi 2 linguri ulei 150 g parmezan ras 1/2 legatura cimbru tocat marunt 1/2 legatura patrunjel verde tocat marunt 100 g nuci pecan 4 oua 200 g smantana sare, piper 1 lingura unt Semintele de pin se toaca marunt si se prajesc cu atentie (se ard repede) intr-o tigaie fara grasime in ea. Ceapa se toaca marunt, telina si morcovii se taie in bucatele mici. Intr-o tigaie mai mare se infierbanta uleiul si se calesc legumele cam 10 minute. Se macina si nucile pecan. Se amesteca semintele de pin, nucile pecan, legumele prajite, 100 g din parmezan si plantele. Separat se bat ouale cu smantana, se adauga amestecului cu nuci si se sareaza si pipereaza. Se pune amestecul intr-o forma de chec tapetata cu hartie de pergament. Se presara restul de parmezan si fulgi de unt. Se da la cuptorul preincalzit (180°C) 50 minute. Dupa 30 minute s-ar putea sa fie nevoie s-o acoperiti cu alta bucata de hartie de pergament ca sa nu se arda. La friptura asta se potriveste de minune un Chutney de ardei iute Am mai pus reteta. Rosii marinate din cuptor 1 kg rosii mici (cocktail) 4-6 linguri ulei de masline 1-2 linguri zahar brun 2-3 linguri otet balsamico sare, piper 3 ramurele de rozmarin Rosiile se spala si se injumatatesc. Tava de aragaz se unge cu ulei, se pun rosiile pe ea. se toarna otetul, se presara zaharul, sarea, piperul. Acele de rozmarin de la doua ramurele se toaca marunt si se presara si ele peste rosii. Se amesteca totul, se niveleaza si se da la cuptorul preincalzit (200°C) 20 minute. Se poate servi caldut sau rece, decorat cu restul de rozmarin. |
|
|
divi2007 |
![]()
Post
#3
|
Musafir ![]() |
pt salate ce ulei de masline mai folositi sau e bun in afara de cel de masline( parca as vrea si alt gust ) ? (IMG:style_emoticons/default/kiss.gif)
|
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 12th May 2025 - 08:34 PM |
|