![]() |
![]() |
kary_pink |
![]()
Post
#1
|
Musafir ![]() |
Agronomii si horticultorii avertizeaza ca legumele din piata sunt dopate cu chimicale, fiind o amenintare la sanatatea cumparatorilor si chiar a producatorilor. Îngrijorarea lor este confirmata de medici care au de-a face cu tot mai multe cazuri de alergii sau toxiinfectii provocate de legume. Medicii avertizeaza ca microtoxinele chimice din legume si fructe ataca ficatul si pot duce la ciroze
"Doza face otrava", spun specialistii, cu alte cuvinte, nerespectarea concentratiilor admise la chimizare duce la efecte daunatoare sanatatii. În plus, vânzatorii de la taraba uda produsele cu apa amestecata cu azotati, crescând toxicitatea. Cumparatorii se plâng ca fructele si legumele si-au pierdut gustul, ca sunt apoase si atoase. Toxinele nu se duc la spalare, ci doar daca legumele sunt lasate în apa cu putin otet pentru macar jumatate de ora. De aici provin cele mai multe alergii sau toxiinfectii, mai ales la cei mici, care sunt ceva mai sensibili. "Printr-un consum constant de microtoxine, cum exista în legumele chimizate de la noi, este foarte usor sa apara chiar si semnele unei ciroze. Agronomii spun ca un fruct sau o leguma naturala nu trebuie sa arate perfect, fara nicio batatura si cu o forma ideala. Acestea sunt semne ale tratamentelor chimice. Daca gustul nu este cel cunoscut, daca leguma nu are gust sau este amaruie - aveti un alt semn al toxicitatii. Când rosiile frumoase si scumpe sunt apoase sau atoase si n-au niciun gust va puteti duce cu ele la Protectia Consuma-torului. Cum sa va feriti de toxinele din legume * Lasati întotdeauna legumele sa stea în apa curata cu putin otet, 30 de minute înainte sa le gatiti. Spalarea cu apa nu înlatura azotatii de pe coaja * Legumele si fructele crescute natural trebuie sa aiba gustul cunoscut. Daca nu, probabil au fost tratate chimic si nu este indicat sa le mâncati Sursa: Adevarul |
|
|
![]() |
![]()
Post
#2
|
|
Tratabil ![]() ![]() Group: Tratabil Posts: 54 Joined: 14-April 07 From: Cu bocceluta in spate Member No.: 1,480 ![]() |
Nu a mai scris nimeni pe acest topic! Eu cred ca cea mai buna solutie ar fi sa refuzam sa mai cumparam toate alimentele astea pline de chimicale si nu ma refer numai la fructe si legume! E foarte greu in ziua de azi cu alimentele! Ok, fructele si legumele sunt pline de chimicale toxice dar cum ramane cu toate preparatele din carne pline de nitriti si nitrati si cate si mai cate! Cum ramane cu produsele de tot felul, inclusiv painea, pline de margarina! Toate alimentele au cel putin consrvanti, inclusiv maslinele! Carnea animalelor e plina si ea de chimicale! Deci, CE MANCAM? o solutie ar fi sa gatim toata mancarea in casa, inclusiv painea si dulciurile, sa mancam legume doar in sezon ( desi asta nu e o garantie dar sa spunem ca sunt doar stropite si nu efectiv dopate cu chimicale), sa facem toamna cat mai multe conserve de tot soiul ca sa nu le mai cumparam din magazine si sa gasim fiecare cum poate cate o gospodarie la tara de unde ne-am putea aproviziona cu carne si oua in mod regulat! Dar toate astea implica un efort si timp pretios pe care multi dintre noi nu-l avem la dispozitie! So... alegerea ramane la latitudinea fiecaruia dintre noi!
|
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 16th June 2025 - 03:22 PM |
|