| kary_pink | 
			
			  Aug 21 2006, 07:08 AM
			
				 Post
					#1
					
				
			 
		 | 
	
| 
        	
				
        			 Musafir  | 
       
			
			 
				Agronomii si horticultorii avertizeaza ca legumele din piata sunt dopate cu chimicale, fiind o amenintare la sanatatea cumparatorilor si chiar a producatorilor. Îngrijorarea lor este confirmata de medici care au de-a face cu tot mai multe cazuri de alergii sau toxiinfectii provocate de legume. Medicii avertizeaza ca microtoxinele chimice din legume si fructe ataca ficatul si pot duce la ciroze 
			
			
					
		"Doza face otrava", spun specialistii, cu alte cuvinte, nerespectarea concentratiilor admise la chimizare duce la efecte daunatoare sanatatii. În plus, vânzatorii de la taraba uda produsele cu apa amestecata cu azotati, crescând toxicitatea. Cumparatorii se plâng ca fructele si legumele si-au pierdut gustul, ca sunt apoase si atoase. Toxinele nu se duc la spalare, ci doar daca legumele sunt lasate în apa cu putin otet pentru macar jumatate de ora. De aici provin cele mai multe alergii sau toxiinfectii, mai ales la cei mici, care sunt ceva mai sensibili. "Printr-un consum constant de microtoxine, cum exista în legumele chimizate de la noi, este foarte usor sa apara chiar si semnele unei ciroze. Agronomii spun ca un fruct sau o leguma naturala nu trebuie sa arate perfect, fara nicio batatura si cu o forma ideala. Acestea sunt semne ale tratamentelor chimice. Daca gustul nu este cel cunoscut, daca leguma nu are gust sau este amaruie - aveti un alt semn al toxicitatii. Când rosiile frumoase si scumpe sunt apoase sau atoase si n-au niciun gust va puteti duce cu ele la Protectia Consuma-torului. Cum sa va feriti de toxinele din legume * Lasati întotdeauna legumele sa stea în apa curata cu putin otet, 30 de minute înainte sa le gatiti. Spalarea cu apa nu înlatura azotatii de pe coaja * Legumele si fructele crescute natural trebuie sa aiba gustul cunoscut. Daca nu, probabil au fost tratate chimic si nu este indicat sa le mâncati Sursa: Adevarul  | 
	
| 
			
			 | 
	|
![]()  | 
	
			
			  Apr 29 2007, 12:50 AM
			
				 Post
					#2
					
				
			 
		 | 
	|
| 
        	
				
        			 Tratabil ![]() ![]() Group: Tratabil Posts: 54 Joined: 14-April 07 From: Cu bocceluta in spate Member No.: 1,480  | 
       
			
			 
				Kalua, cum poti face sa ocolesti aceste fructe si legume dopate cu aditivi chimici? Da-mi o idee! Nu stiu cum stau lucrurile in Germania sau in Bucuresti, (eu locuiesc in Piatra Neamt), dar aici, in singurul hipermarket care exista produsele nu au nici un fel de etichete care sa indice provenienta si felul in care au fost crescute si depozitate! Spre exemplu eu as vrea sa mananc alimente ecologice, as fi dispusa sa renunt la alte chestii pentru ele dar nu exista aici si nici macar celelalte alimente nu au indicatori care sa ne arate daca sunt crescute sau nu cu ingrasminte, daca sunt modificate genetic, daca au fost cultivate in sisteme hidroponice ( cu apa si saruri minerale). Eu cred ca o legislatie in domeniul asta ar fi vitala! Macar sa putem alege in cunostinta de cauza. In legatura cu acest subiect, iarna care tocmai a trecut, si chiar si acum am observat ceva ciudat! Fructele kiwi nu mai au culoarea aia verde, specifica ci sunt galbui la miez, de savoare nici nu mai poate fi vorba si sunt sigura ca sunt coapte fortat sau sunt un soi modificar genetic care si-a pierdut gustul si savoarea! Si am impresia ca in Romania patrund toate resturile, fructe de calitate inferioara si crescute in conditii improprii, cu tone de chimicale. Ma gandesc ca daca fructele ar fi peste tot la fel s-ar lasa lumea de mancat asa ceva! Concluzia: atata timp cat fructele nu sunt etichetate astfel incat sa cunoastem detalii despre felul, modul de crestere si de depozitare, nu putem decide pentru noi! UNDE SUNT LEGILE?
				
				
				
			 
			
			
					
		 | 
	
| 
			
			 | 
	|
| divi2007 | 
			
			  Apr 29 2007, 09:46 AM
			
				 Post
					#3
					
				
			 
		 | 
	
| 
        	
				
        			 Musafir  | 
       
			
			 
				kiwi am mancat si eu  tot galben era si la mine si tare( nu erau crude ), eu am zis ca poate din cauza ca au fost inghetate dar nu  toate locurile este la fel am nimerit si gustoase, de obiceu cele cu gust rau sau mai diferite sunt crescute in sere sau unde nu este soare, eu deloc nu pot manca ardei si rosii iarna sunt oribili la gust.
				
				
				
			 
			
			
					
		 | 
	
| 
			
			 | 
	|
 kary_pink   Toxinele din legume   Aug 21 2006, 07:08 AM
 
 ion   PROPUNERE:
poate cineva sa imagineze un altfel de...   Aug 21 2006, 10:07 AM
 
 kalua   ioane, din pacate ai mare dreptate.  :( (vezi si-a...   Aug 26 2006, 12:25 PM
 
 ion   EXEMPLU:
o solutie faina ar putea fi INVENTIA si I...   Aug 26 2006, 01:45 PM
 
 17girl   e bine de cei cu bunici la tara, cel putin in roma...   Aug 26 2006, 02:13 PM
 
 kalua   Castravetii aia lungi nu au voie sa fie incovoiati...   Aug 26 2006, 02:32 PM
 
 17girl   aiurea :angry: ... abis motiv sa incapa 6 intr-un ...   Aug 27 2006, 05:14 PM
 
 anca_f   Nu a mai scris nimeni pe acest topic! Eu cred ...   Apr 28 2007, 10:43 PM
 
 divi2007   intr adevar este o problema mare ce se intampla cu...   Apr 28 2007, 11:03 PM
 
 kalua   anca, se mai pot ocoli si produsele din import adu...   Apr 28 2007, 11:28 PM
 
 kalua   Kiwi galben e pur si simplu un alt soi de kiwi.
In...   Apr 29 2007, 11:51 AM
 
 roxanica10   Kalua, si taranii nostri de la piata s-au cam inva...   Apr 29 2007, 11:58 AM
 
 loRENA_LARISA   E ingrozitor ce se intampla!Cum tot ceea ce ne...   Jan 22 2008, 11:55 AM![]() ![]()  | 
	
| Lo-Fi Version | Time is now: 4th November 2025 - 02:34 AM | 
|    
 |