IPB

Site eLady | Articole eLady | Adrese utile | Trimite articol pentru eLady.ro | Trimite adresa utila | Contact 

Welcome Guest ( Log In | Register )

> Toxinele din legume
kary_pink
post Aug 21 2006, 07:08 AM
Post #1





Musafir






Agronomii si horticultorii avertizeaza ca legumele din piata sunt dopate cu chimicale, fiind o amenintare la sanatatea cumparatorilor si chiar a producatorilor. Îngrijorarea lor este confirmata de medici care au de-a face cu tot mai multe cazuri de alergii sau toxiinfectii provocate de legume. Medicii avertizeaza ca microtoxinele chimice din legume si fructe ataca ficatul si pot duce la ciroze
"Doza face otrava", spun specialistii, cu alte cuvinte, nerespectarea concentratiilor admise la chimizare duce la efecte daunatoare sanatatii. În plus, vânzatorii de la taraba uda produsele cu apa amestecata cu azotati, crescând toxicitatea. Cumparatorii se plâng ca fructele si legumele si-au pierdut gustul, ca sunt apoase si atoase.
Toxinele nu se duc la spalare, ci doar daca legumele sunt lasate în apa cu putin otet pentru macar jumatate de ora. De aici provin cele mai multe alergii sau toxiinfectii, mai ales la cei mici, care sunt ceva mai sensibili. "Printr-un consum constant de microtoxine, cum exista în legumele chimizate de la noi, este foarte usor sa apara chiar si semnele unei ciroze.
Agronomii spun ca un fruct sau o leguma naturala nu trebuie sa arate perfect, fara nicio batatura si cu o forma ideala. Acestea sunt semne ale tratamentelor chimice. Daca gustul nu este cel cunoscut, daca leguma nu are gust sau este amaruie - aveti un alt semn al toxicitatii. Când rosiile frumoase si scumpe sunt apoase sau atoase si n-au niciun gust va puteti duce cu ele la Protectia Consuma-torului.

Cum sa va feriti de toxinele din legume
* Lasati întotdeauna legumele sa stea în apa curata cu putin otet, 30 de minute înainte sa le gatiti. Spalarea cu apa nu înlatura azotatii de pe coaja
* Legumele si fructele crescute natural trebuie sa aiba gustul cunoscut. Daca nu, probabil au fost tratate chimic si nu este indicat sa le mâncati

Sursa: Adevarul
Go to the top of the page
 
+Quote Post
 
Start new topic
Replies
kalua
post Apr 29 2007, 11:51 AM
Post #2





Musafir






Kiwi galben e pur si simplu un alt soi de kiwi.
In Germania este afisata doar tara de provenienta. Pe produsele ecologice (cica fara ingrsaminte chimice si alte chimie) scrie mare Bio. Si trebuie sa scrie pentru ca-s mai scumpe. In rest depinde de cat de mult stie fiecare cumparator despre agricultura din Spania, Olanda, Italia, Egipt, etc.
Ouale sunt impartite in 4 si fiecare ou are o stampila (si cele cumparate direct de la taran). Stampila consta intr-un numar (0, 1, 2 sau 3 - 0 inseamna BIO, gaini care traiesc afara si sunt hranite numai fara chimie, 1 - gaini care traiesc afara, 2 - gaini care traiesc in custi foarte mari, la aer si 3 - gaini de ferma, care nu vad lumina zilei si-s cate 10 pe matru patrat), apoi tara de provenienta, la urma numarul inregistrat al producatorului de oua.

Voi aveti totusi norocul pietii unde mai vin tarani "mici", care nu-si permit sa cumpere chimicale pentru ingrasat (cel putin asa cred eu, de la departare).
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Posts in this topic


Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 



Lo-Fi Version Time is now: 15th June 2024 - 06:00 AM