| kalua |
May 19 2007, 02:29 PM
Post
#1
|
|
Musafir |
Vinul rosu: cand se deschide sticla: un vin rosu "necomplicat" se paote bea imediat dupa ce sticla a fost destupata. Vinurile rosii foarte bune si mai vechi se desfac 1-2 ore inainte de a fi servite si se decanteaza intr-un vas pentru asa ceva. Vinurile rosii foarte vechi (peste 20 de ani) nu se deschid prea devreme.
Paharele de vin: din sticla sau cristal transparent (alb) si fara margine presata. Forma este mai ingusta sus. Trebuie neaparat sa aiba un miros neutral, de aceea trebuie clatite la sfarsit cu multa apa fierbinte. Nu se pastreaza cu gura in jos, nu in cartoane sau dulapuri de lemn (tocmai din cauza mirosurilor). Cine nu crede ca paharele nu-s importante la vin, sa faca incercarea cu acelasi vin (de o calitate superioara) baut din pahare diferite. (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
|
![]() |
| ciucinica |
May 19 2007, 06:46 PM
Post
#2
|
|
Musafir |
dar despre vinul alb, ne poti spune ceva??
|
|
|
|
kalua Vinul - Savoir Vivre May 19 2007, 02:29 PM
Diana Vinurile dulci si demi-dulci: in general la temper... May 19 2007, 07:16 PM
kalua Temperatura camerei inseamna 16-18°C (asta era tem... May 19 2007, 08:04 PM
dr_wise Fetelor, eu declar cu mana pe inima ca am facut o ... Aug 24 2007, 04:32 PM
dr_wise Acesta e un alt vin rosu dupa care sunt innebunita... Sep 8 2007, 02:54 PM
walpurgik Vinurile din Republica Moldova sunt extraordinar d... Sep 8 2007, 06:03 PM
dr_wise Pai daca-ti plac musai vinurile dulci, sa incerci ... Sep 8 2007, 10:24 PM
Cleo Lacrima lui Ovidiu si mie-mi place foarte mult, ar... Sep 8 2007, 10:28 PM
walpurgik Apai nu-mi plac alea dulci, la turci erau siropuri... Sep 8 2007, 10:30 PM
kalua Vinurile rosii care mi-au incantat papila gustativ... Oct 5 2008, 05:49 PM![]() ![]() |
| Lo-Fi Version | Time is now: 5th November 2025 - 11:16 AM |
|
|