![]() |
![]() |
kalua |
![]()
Post
#1
|
Musafir ![]() |
Vinul rosu: cand se deschide sticla: un vin rosu "necomplicat" se paote bea imediat dupa ce sticla a fost destupata. Vinurile rosii foarte bune si mai vechi se desfac 1-2 ore inainte de a fi servite si se decanteaza intr-un vas pentru asa ceva. Vinurile rosii foarte vechi (peste 20 de ani) nu se deschid prea devreme.
Paharele de vin: din sticla sau cristal transparent (alb) si fara margine presata. Forma este mai ingusta sus. Trebuie neaparat sa aiba un miros neutral, de aceea trebuie clatite la sfarsit cu multa apa fierbinte. Nu se pastreaza cu gura in jos, nu in cartoane sau dulapuri de lemn (tocmai din cauza mirosurilor). Cine nu crede ca paharele nu-s importante la vin, sa faca incercarea cu acelasi vin (de o calitate superioara) baut din pahare diferite. (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]() |
![]()
Post
#2
|
|
Fondator eLady.ro ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Administrator Posts: 33,779 Joined: 7-December 05 Member No.: 5 ![]() |
Vinurile dulci si demi-dulci: in general la temperatura camerei
Da, vinul alb se bea usor racit si "acompaniaza" foarte bine brinzeturile, fructele, pestele slab, fructele de mare, salatele. Pentru peste gras ( pastrav sau somon, somn) insa se poate folosi si un vin rosu usor (rose), pentru ca "potenteaza" aroma mancarii. Vinurile relativ "usoare", demi-sec, tip pinot (gris, noir) merg cu preparate din carne mai putin grasa. Vinuri seci (sec, dry): se servesc racite Vinul rosu, cabernet saugivnon merge de minute cu preparate din carne de porc. Vinul rosu sec se "acompaniaza" perfect cu carnea de vinat. |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 21st July 2025 - 01:59 AM |
|