![]() |
![]() |
kalua |
![]()
Post
#1
|
Musafir ![]() |
Vinul rosu: cand se deschide sticla: un vin rosu "necomplicat" se paote bea imediat dupa ce sticla a fost destupata. Vinurile rosii foarte bune si mai vechi se desfac 1-2 ore inainte de a fi servite si se decanteaza intr-un vas pentru asa ceva. Vinurile rosii foarte vechi (peste 20 de ani) nu se deschid prea devreme.
Paharele de vin: din sticla sau cristal transparent (alb) si fara margine presata. Forma este mai ingusta sus. Trebuie neaparat sa aiba un miros neutral, de aceea trebuie clatite la sfarsit cu multa apa fierbinte. Nu se pastreaza cu gura in jos, nu in cartoane sau dulapuri de lemn (tocmai din cauza mirosurilor). Cine nu crede ca paharele nu-s importante la vin, sa faca incercarea cu acelasi vin (de o calitate superioara) baut din pahare diferite. (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]() |
kalua |
![]()
Post
#2
|
Musafir ![]() |
Temperatura camerei inseamna 16-18°C (asta era temperatura camerei pe vremea cand nu exista incalzire (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) ). Vinurile rosii usoare se servesc la 16°, cele mai grele la 18°.
Racit (pentru vinurile albe) inseamna intre 8 si 12°C. Intre 8-10°C trebuie sa aiba Rieslingul, Sauvignonul alb, Veltlinerul si vinul rose. La 10° Pinotul. Intre 10 si 12° trebuie sa aiba Chardonnayul si Traminerul. |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 21st July 2025 - 02:08 AM |
|