![]() |
![]() |
![]()
|
|
V.I.P. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Editorialist Posts: 3,356 Joined: 2-January 07 From: Craiova Member No.: 924 ![]() |
TIndeti sa ii judecati pe cei din jur prin prisma propriilor experiente?
Ideea mi a venit in urma topicului "a fi sau a nu fi amanta?" si apoi am stat si m am gandit.multi dintre noi tindem sa judecam. am luat drept exemplu cazul celebrei monica columbeanu.de ce toata lumea a aruncat cu pietre,datorita diferentei de varsta? pana la urma,din vechime se tot spune ca dragostea nu are varsta?si atunci....? un alt caz interesant,mi se pare ca e reprezentat de fetele de 16 ani care raman insarcinate si toata lumea spune:"vaaai,dar eu la varsta ei ma jucam inca cu papusile...." e adevarat ca nu e o chestie normala,sau cel putin teoretic,e anormal.in zilele noastre. de ce mai judecam,in loc sa o sprijunim in vreun fel. de ce preferam sa o condamnam,sa o blamam? mie imi palce proverbul acela:"cel nevinovat sa dea cu piatra" pentru ca nu cred ca este vreo persoana fara de greseala. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Incurabil ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 649 Joined: 2-December 06 From: Kronstadt Member No.: 783 ![]() |
well..... aici cred ca e o disputa intre valorile fiecaruia. daca ne-am apuca sa desfacem firul in patru pe tema asta...... eu cel putin cred ca as umple 10 pagini, dar mai mult e filozofie. in primul rand, cine stabileste ce e normal? normele sociale ale lumii in care traim... cine le stabileste? eu cred ca majoritatea. adica, suntem obligati sa le respectam? unii ar zice ca nu, ca nu te forteaza nimeni sa fii "normal" = la noi inseamna "la fel ca majoritatea". dar daca nu le respecti, risti sa fii criticat, blamat, uneori exclus de societate.
sper sa nu supar pe nimeni cu ideile mele, dar noi aici traim intr-o lume orientala (inca...... eu sper ca mai avem sanse), ba mai mult, o lume orientala post-comunista. sa luam olanda de exemplu... acolo poti sa te saruti cu o alta fata pe strada, baietii pot umbla de mana cu alti baieti, prostituatele pot fi luate din vitrina, iar fetele de 14-15 ani sunt experte in sex. daca ai curiozitatea sa te uiti prin MSD, la olandeze, vei vedea ca cele de 14-15 ani au tocuri, fuste mini, decolteuri, sunt machiate, iar parintilor nu li se pare anormal. la fel e si la francezi. penru ei casatoria este egala cu zero, toti tinerii traiesc in concubinaj, poti fi gay fara sa fii condamnat, poti sa ai copiii la 16 ani... lumea se drogheaza pe strada.... e ok. noi romanii avem tendinta sa privim toate astea ca un dezmat inimaginabil, ca o depravare si o degradare a societatii. dar eu cred ca asta e firea omului, sa judece pe ceilalti prin prisma valorilor sale. nu doar la noi o relatie extraconjugala e taxata de mass-media si judecata aspru de toti (vezi cazul printului charles... sau cazul lui abramovici de la chelsea). in legatura cu iri si monica, eu cred ca nu atat de mult a fost judecata diferenta de varsta, cat falsitatea... adica se vede de la o posta ca aia nu e dragoste, ci prostie. |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 5th May 2025 - 06:20 PM |
|