IPB

Site eLady | Articole eLady | Adrese utile | Trimite articol pentru eLady.ro | Trimite adresa utila | Contact 

Welcome Guest ( Log In | Register )

> Gestionarea eficienta a crizei de cuplu, Ce e de facut cind situatia in cuplu o ia razna
Diana.
post May 30 2007, 06:12 PM
Post #1

Fondator eLady.ro

Group: Administrator
Member No.: 5

La propunerea lui Divi, topicul este deschis.
Intrebarea este cum putem gestiona cit mai eficient crizele de cuplu.
Go to the top of the page

+Quote Post

Start new topic
Replies
angeldust
post May 30 2007, 09:12 PM
Post #2

Musafir

Da, e drept ca ar fi foarte multe de spus si nu exista o reteta general valabila, dar uite, o sa ma chinui sa dau cateva repere, legat de ce cred eu ca ar trebui facut, pentru a gestiona o criza de cuplu:

- First things first, IN NICI UN CAZ nu lasati situatia sa degenereze in : insulte , cuvinte grele, reprosuri, etc. E muuuult mai bine sa va dati reciproc cu ceva in cap sau sa va luati la pumni (nu glumesc!) in cazul in care nu mai suportati tensiunea. Cucuiul de la tigaia in cap dispare dupa o vreme, cuvintele grele insa raman acolo forever!
- Sub nici o forma nu introduceti in cearta, cu scopul de a va apara sau demonstra ceva, confidente pe care el vi le-a facut in momentele in care va intelegeati bine. Odata ce faceti asta, increderea va disparea pentru totdeauna si el va considera normal ca e mai bine sa tina anumite lucruri pentru el din moment ce tot ce spune va putea fi folosit la un moment dat impotriva lui. Incercati sa va concentrati pe motivul generator de criza si atat! Nu e momentul sa aduceti in discutie faptul ca isi lasa shosetele prin toata casa si nu ridica nesuferitul de colac de la WC.
- Pune-te in papucii celuilalt pentru o secunda. Incearca chiar sa intelegi ce vrea sa iti comunice, arata-te deschisa la dialog. It's not all about YOU YOU YOU.
- Foloseste-te de mici "trucuri" pentru a-ti face cunoscut punctul de vedere. Nu ii spune "Gresesti, esti un prost!" ci spune-i "Da, tu ai dreptate in ce spui dar pe de alta parte eu cred ca..."
- E foarte important felul in care termini o cearta. Fii intelegatoare in cazul in care el iti ofera o sansa sa ajungeti la un punct comun. Nu tzine cu dintii ca el sa fie pana la urma de acord cu tine. Ofera-i sansa sa se retraga cu demintate din discutie.
Go to the top of the page

+Quote Post

Posts in this topic
Diana   Gestionarea eficienta a crizei de cuplu   May 30 2007, 06:12 PM
divi2007   M am gandit sa deschid acest topic pt ca stiu ca f...   May 30 2007, 06:32 PM
kalua   Cuplul o poate lua razna intr-o mie de feluri si d...   May 30 2007, 07:00 PM
angeldust   Da, e drept ca ar fi foarte multe de spus si nu ex...   May 30 2007, 09:12 PM
fortelady   e ciudat :) pentru ca pe alte topicuri s-a discuta...   May 30 2007, 09:25 PM
angeldust   De aia am si spus ca o solutie universal valabila ...   May 30 2007, 10:44 PM
kalua   angelule, marea problema e ca majoritatea barbatil...   May 30 2007, 11:05 PM
mititik   Da...toate suntem tari la 20-25 de ani si am divor...   May 31 2007, 01:03 AM
ioannaraluka   Angel si mititik, nu cred ca de varsta e vorba nea...   May 31 2007, 08:01 AM
leo   odata imi spunea cineva, ceva de genul "cand ...   May 31 2007, 08:32 AM
kary_pink  

Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version Time is now: 4th May 2025 - 02:25 AM