![]() |
![]() |
alessia81 |
![]()
|
Musafir ![]() |
Sunt innebunita dupa paste, gatite in diverse moduri. Daca aveti retete, traditionale sau originale...please, be my guest...
|
|
|
![]() |
fortelady |
![]()
|
Musafir ![]() |
reteta mea de Penne cu legume
pentru 3-4 persoane - 1/2 dintr-o vanata mare - 1/2--3/4 dintr-un dovlecel mediu - 2 cepe - un ardei (eu am avut kapia rosu) - 2-3 catei de usturoi (eu am pus mai mult ca imi place) - 3 rosii - 2-3 lunguri de ulei (eu am folosit de masline) - sare, piper, condimente....dupa gust --- - penne din comert cam jumatate de pachet (depinde pentru cate persoane faceti, eu am facut ieri pentru 3 si ne-a ramas) Se curata vanata si dovlecelul de coaja; dovlecelului i se scoat miezul daca are deja seminte. si se toaca in cuburi nu foarte mari dar nici prea mici (cam de 2 cm)) se lasa sa se inmoaie cu un praf de sare si un pic de piper (eu am pus si unul din cateii de usturoi taiat felii mici; pentru cine vrea o tenta exotica, se pot pune si cateva linguri de sos de soia Ceapa se curata se taie pestisori; la fel si ardeiul. Rosiile se taie cuburi Se calesc in ulei ceapa cu ardeiul si un catel de usturoi; cand sunt deja moi se adauga vinetele si dovleceii si se lasa sa se faca la foc mic. cand sunt 3/4 facute, se pun rosiile, inca un catel de usturoi, condimente si se lasa sa fiarba; daca mai e nevoie se completeaza cu apa. toata astea trebuie lasate pana mai au cateva minute sa fie complet fierte (cand rosiile sunt in mare majoritate "topite" ) Separat se fierb pastele conform indicatiilor de pe ambalaj; cand sunt aproape gata (cu un minut inaintea timpului de fierbere indicat pe ambalaj), se scot si se clatesc un pic; se adauga in sosul de legume si se lasa sa se termine de fiert impreuna (inca 1-2 minute, cat sa ia pastele gustul sosului). Se potriveste de sare, piper etc |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 16th June 2025 - 06:52 PM |
|