IPB

Site eLady | Articole eLady | Adrese utile | Trimite articol pentru eLady.ro | Trimite adresa utila | Contact 

Welcome Guest ( Log In | Register )

> Retete istorice, Ori vechi, ori create de/pentru personalitati
kalua
post Mar 17 2006, 08:29 PM
Post #1





Musafir






Beurre blanc à la Claude Monet

250 g unt
4-5 cepe esalote
2 linguri otet de vin
4 linguri supa redusa de peste
sare, piper alb
1 priza de zahar
calvados

Se taie untul in bucati mici si se da la congelator. Ceapa se toaca marunt. Se pune intr-o oala ceapa, supa, otetul si zaharul si se fierb la foc f mic pana au consistenta unui sos subtire. Se ia de pe foc si se lasa la racit. Apoi se mai pune o data pe foc si cand fierbe se adauga untul inghetat (se amesteca bine cu telul). Se mai pune o lingura de calvados si se serveste imediat, de obicei la peste.

Despre Claude Monet:

nascut la 14 noiembrie 1840 in Paris
initiator si conducator al Impresionismului
in timpul razboiului francez-prus a locuit in Anglia
incepand cu 1890 a fost recunoscut ca pictor de excelenta si a putut vinde scump tablouri
in ultimii ani de viata a fost orb, dar a continuat sa picteze
a murit la 5 decembrie 1926 in Givery
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Posts in this topic
kalua   Retete istorice   Mar 17 2006, 08:29 PM
Diana   Excelent topic, Kalua! :aplauze: Trebuie sa...   Mar 17 2006, 09:40 PM
kalua   O mancare favorita de-a mea, mai nou am primit-o c...   Mar 19 2006, 04:27 PM
Diana   MITITEII a la Păstorel Personal, prefer re...   Jul 2 2010, 12:28 PM


Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 



Lo-Fi Version Time is now: 23rd May 2024 - 04:23 AM