![]() |
![]() |
![]()
|
|
Fondator eLady.ro ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Administrator Posts: 33,779 Joined: 7-December 05 Member No.: 5 ![]() |
Deschid acest topic deoarece am observat ca din ce in ce se inmultesc pe zi ce trece cei care asteapta "ajutoare": de la stat, de la alti oameni, din strainatate. Nu ma refer la cersitul ca fenomen social (parinti care isi trimit copiii la cersit sau la cersetorii "de meserie") ci la cersetoria de bani.
Nu o data mi s-a intimplat sa aud de cazuri de oameni care solicitau ajutoare - dar, retineti! - numai in bani sau obiecte noi. Cele folosite sau folosite putin nu erau bune, desi "nevoiasii" spuneau ca <<nu au de nici unele>>... Sau << L-am votat pe cutare , ca ne-a promis ca ne da case de la stat>> <<Statul nu mi-a dat destul, lu` x I-a dat mai multe>> (sindromul "capra veciunului e mai grasa). Pe de alta parte exista si reversul medaliei: Imi aduc aminte de o calamitate din Ardeal. I-a intrebat proteveul pe oamenii cu adevarat sinistrati (casele erau toate la pamint! ) daca au nevoie de ceva ai oamenii aceia, desi era clar ca ramasesera fara nimic, au raspuns : "Noi sintem oameni gospodari si muncitori, nu avem nevoie sa cersim, muncim si le facem si mai frumoase ca inainte!" Nu inteleg de ce am ajuns o natie care sta cu mina intinsa! Ce parere aveti de aceasta stare de fapt? |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 8th May 2025 - 06:23 PM |
|