![]() |
![]() |
![]()
Post
#1
|
|
Fondator eLady.ro ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Administrator Posts: 33,779 Joined: 7-December 05 Member No.: 5 ![]() |
Orez imiresmat
- 300 grame de orez - 3 catei de usturoi - o ceapa mare tocata maruntel - 4,5 linguri de ulei - zeama de lamiie - paprica - jumatate de lingurita de seminte de chimen - citeva ciuperci - patrunjel - piper negru Cum se face orezul inmiresmat Spala orezul si lasa-l jumatate de ora in apa rece. Pune uleiul intr-o tigaie wok sau cratita mai inaltuta pe foc, la mic. Cand se infierbinta, ia tigaia de pe aragaz si pune chimenul si usturiul taiat lamele fine. Amesteca scurt pentru un minut si apoi pune ceapa si ciupercile taiate mari si lasa pina ceapa devine sticloasa. Pune si 1/2 lingurita de boia dulce. Incalzeste un olita mai mare, de 1 litru, vreo 750 ml apa si cind fierbe pune-o in tigaie. Las-o sa dea un clocot si apoi pune orezul spalat bine si lasa focul la cit mai mic posibil. Acopepra tigaia cu un capac si lasa-l acolo pentru vreo jumatate de ora sau pina e gata fiert. Cind e fert orezul, stropeste-l cu zeama de lamiie si presara-l bine cu patrunjel tocat si putin piper negru. Pofta buna. Pret estimativ pentru 4 portii: in jur de 6 lei. |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 9th May 2025 - 02:37 PM |
|