![]() |
![]() |
![]()
Post
#1
|
|
Fondator eLady.ro ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Administrator Posts: 33,779 Joined: 7-December 05 Member No.: 5 ![]() |
Supa-crema de conopida
Se desface conopida buchetele. Se caleste ceapa tocata, morcovul razuit si cartofii cubulete in 2-3 linguri de ulei pana ceapa e moale. Se adauga usturoiul strivit, sare si piper si 4 cani de apa. Se fierbe totul la foc mediu cam 10 minute de cand incepe apa sa clocoteasca. Se adauga conopida si frunzele de telina si daca e cazul mai adaugati apa pana conopida e aproape acoperita (eu am mai pus o cana de apa). Se fierbe la foc mediu cam 20 minute, pana conopida e facuta. Se mixeaza bine tot continutul oalei in blender sau cu blenderul vertical. Daca nu intra totul in vasul robotului, mixati in transe. Supa crema obtinuta o dregeti de sare si piper, sigur va mai fi nevoie. Se seveste fie presarata cu verdeata si cu crutoane de paine (le serviti langa supa, fiecare isi adauga crutoanele in timp ce manaca,fiindca daca le puneti de la inceput in farfurie se inmoaie prea tare) sau, daca aveti, puteti servi cu "crutoane" (cubulete) de cascaval sau brinza mai veche, care se adauga in supa de la inceput, ca sa aiba timp sa se topeasca putin. Pret estimativ: In jur de 12 lei pentru 6-8 portii in sezonul conopidei. |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 10th May 2025 - 12:15 AM |
|