IPB

Site eLady | Articole eLady | Adrese utile | Trimite articol pentru eLady.ro | Trimite adresa utila | Contact 

Welcome Guest ( Log In | Register )

6 Pages V  « < 3 4 5 6 >  
Reply to this topicStart new topic
> Maxim 30 minute de gatit !, Retete rapide pentru cele aflate in criza de timp
fortelady
post Jul 14 2007, 04:15 PM
Post #41





Musafir






Creveti cu vin alb (reteta de la colegu' de birou, testata, excelenta)
- 400 g de creveti intregi (merg si decorticati)
- ulei/unt (eu am pus unt, cam 2-4 linguri)
- 4-5 catei de usturoi pisati
- jumatate (sau o treime) de sticla de vin alb
- ardei iute tocat/praf de chili
- sare
- zeama de la jumatate de lamaie

se pun crevetii la prajit (eu i-am pus in wok) in ulei/unt; se lasa cateva minute amestecand continuu dupa care se aduga ardeiul iute/chili, usturoiul, vinul, sare dupa gust, zeama de lamaie. se lasa sa fiarba pana cand se fierb crevetii.
eu am pus cand a fost aproape gata inca un pic de usturoi sa-i dea gust.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
jolie
post Jul 14 2007, 05:45 PM
Post #42


Incurabil
*****

Group: Obsedat
Posts: 751
Joined: 14-April 07
Member No.: 1,478



O reteta cu caracatita are cineva??

creveti nu am mancat pana acum, dar banuiesc ca sunt buni!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
kalua
post Jul 14 2007, 09:37 PM
Post #43





Musafir






jolie, foloseste functia de cautare a forumului, baga cuvantul caracatita si octopus si vei gasi retetele aferente. (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
contraste
post Jul 15 2007, 07:47 AM
Post #44





Musafir






Kalua,, dacă vrei să îmi spui unde, în ce loc este funcţia aceasta.
M-am tot uitat, dar nu am nimerit.

Mulţumesc
Go to the top of the page
 
+Quote Post
kalua
post Jul 15 2007, 10:54 AM
Post #45





Musafir






In dreapta sus de tot se da click pe Search, apoi e bine de tat click pe More Search Options, se baga cuvantul cautat la Enter a keyword or phrase to search by, e bine de ales subforumul in care cautam ceva. Si la Result Type se alege Show results as posts. (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
senada
post Aug 14 2007, 01:37 AM
Post #46


Contaminat
*

Group: Membru
Posts: 26
Joined: 9-August 07
From: italia
Member No.: 2,014



Cand sunt in criza de timp, prepar aceasta reteta;este usor de preparat si se face repede.
Merluciu cu sos de rosii si masline
-300gr. merluciu(congelat)
-sos de rosii (o cana)
-o ceapa mica
-usturoi
-3 linguri ulei masline (floarea soarelui)
-masline
-oregan
-patrunjel
-sare si piper
Se pune in tigaie ceapa si usturoiul tocate marunt cu uleiul, se tine pe foc un minut iar imediat se pune putina apa, asa incat ceapa sa se inmoaie si sa nu se prajeasca.
Dupa aceea, se toarna sosul de rosii si se lasa cateva minute (5-10 minute) sa fiarba. Se pun maslinele iar apoi bucatile de merluciu congelate.
Daca sosul de rosii a scazut ,se mai adauga putina apa,asa incat pestele sa aiba destul lichid in care sa fiarba.
Se pune putin oregan ,sare, patrunjel, piper si se acopera cu capac, lasand putin descoperita tigaia.In maxim 20 minute este deja gata, bineinteles in functie de cum este groasa bucata de peste.

This post has been edited by senada: Aug 14 2007, 01:40 AM
Go to the top of the page
 
+Quote Post
kalua
post Feb 20 2008, 11:02 PM
Post #47





Musafir






Paste bolognese cu sos de iaurt
reteta turceasca, se cheama yogurtlu si-nca ceva, dar nu mai tin minte continuarea (IMG:style_emoticons/default/blush.gif)

500 g carne tocata (preferabil de vita sau vitel)
2 cepe tocate marunt
1 lingura ulei
sare, piper
facultativ: chimion in cruce si coriandru, amandoua macinate
1 conserva rosii decojite in suc propriu
500 g paste (turcii folosesc mai ales fussili, spirale)
500 g iaurt gras
3 catei usturoi tocati marunt
3 linguri ulei
boia dulce de ardei

Se prajeste carnea cu ceapa, se adauga condimentele, apoi rosiile din conserva. Intre timp se fierb pastele. Intr-un castron mare se amesteca iaurtul cu usturoiul, acolo se adauga pastele fierte si strecurate si sosul de carne. In restul de ulei se prajeste usor boiaua si se toarna pe deasupra.
Se poate servi si cu sosul de iaurt alaturi.
Eu am prajit si un ardei kapia rosu taiat in patratele in uleiul la care am adaugat boiaua.

Mie nu-mi plac pastele bolognese, dar pe astea le mananc cu mare placere.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Dolores
post Feb 23 2008, 05:57 AM
Post #48


Contaminat
*

Group: Contaminat
Posts: 10
Joined: 23-February 08
Member No.: 3,352



Bine v-am gasit (IMG:style_emoticons/default/iloveelady.gif)
...asta suna tare bine. (IMG:style_emoticons/default/322.gif) mor de foame.mersi frumos.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
contraste
post Feb 23 2008, 07:05 AM
Post #49





Musafir






Bine ai venit Dolores!
Şedere plăcută printre noi!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Dolores
post Feb 27 2008, 08:03 PM
Post #50


Contaminat
*

Group: Contaminat
Posts: 10
Joined: 23-February 08
Member No.: 3,352



QUOTE(contraste @ Feb 22 2008, 10:05 PM) *
Bine ai venit Dolores!
Şedere plăcută printre noi!

Multumesc de primire (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
Go to the top of the page
 
+Quote Post

6 Pages V  « < 3 4 5 6 >
Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 



Lo-Fi Version Time is now: 11th May 2025 - 08:05 AM