![]() |
![]() ![]() |
![]() |
fortelady |
![]()
|
Musafir ![]() |
Creveti cu vin alb (reteta de la colegu' de birou, testata, excelenta)
- 400 g de creveti intregi (merg si decorticati) - ulei/unt (eu am pus unt, cam 2-4 linguri) - 4-5 catei de usturoi pisati - jumatate (sau o treime) de sticla de vin alb - ardei iute tocat/praf de chili - sare - zeama de la jumatate de lamaie se pun crevetii la prajit (eu i-am pus in wok) in ulei/unt; se lasa cateva minute amestecand continuu dupa care se aduga ardeiul iute/chili, usturoiul, vinul, sare dupa gust, zeama de lamaie. se lasa sa fiarba pana cand se fierb crevetii. eu am pus cand a fost aproape gata inca un pic de usturoi sa-i dea gust. |
|
|
![]()
|
|
Incurabil ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Obsedat Posts: 751 Joined: 14-April 07 Member No.: 1,478 ![]() |
O reteta cu caracatita are cineva??
creveti nu am mancat pana acum, dar banuiesc ca sunt buni! |
|
|
kalua |
![]()
|
Musafir ![]() |
jolie, foloseste functia de cautare a forumului, baga cuvantul caracatita si octopus si vei gasi retetele aferente. (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
|
|
|
contraste |
![]()
|
Musafir ![]() |
Kalua,, dacă vrei să îmi spui unde, în ce loc este funcţia aceasta.
M-am tot uitat, dar nu am nimerit. Mulţumesc |
|
|
kalua |
![]()
|
Musafir ![]() |
In dreapta sus de tot se da click pe Search, apoi e bine de tat click pe More Search Options, se baga cuvantul cautat la Enter a keyword or phrase to search by, e bine de ales subforumul in care cautam ceva. Si la Result Type se alege Show results as posts. (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
|
|
|
![]()
|
|
Contaminat ![]() Group: Membru Posts: 26 Joined: 9-August 07 From: italia Member No.: 2,014 ![]() |
Cand sunt in criza de timp, prepar aceasta reteta;este usor de preparat si se face repede.
Merluciu cu sos de rosii si masline -300gr. merluciu(congelat) -sos de rosii (o cana) -o ceapa mica -usturoi -3 linguri ulei masline (floarea soarelui) -masline -oregan -patrunjel -sare si piper Se pune in tigaie ceapa si usturoiul tocate marunt cu uleiul, se tine pe foc un minut iar imediat se pune putina apa, asa incat ceapa sa se inmoaie si sa nu se prajeasca. Dupa aceea, se toarna sosul de rosii si se lasa cateva minute (5-10 minute) sa fiarba. Se pun maslinele iar apoi bucatile de merluciu congelate. Daca sosul de rosii a scazut ,se mai adauga putina apa,asa incat pestele sa aiba destul lichid in care sa fiarba. Se pune putin oregan ,sare, patrunjel, piper si se acopera cu capac, lasand putin descoperita tigaia.In maxim 20 minute este deja gata, bineinteles in functie de cum este groasa bucata de peste. This post has been edited by senada: Aug 14 2007, 01:40 AM |
|
|
kalua |
![]()
|
Musafir ![]() |
Paste bolognese cu sos de iaurt
reteta turceasca, se cheama yogurtlu si-nca ceva, dar nu mai tin minte continuarea (IMG:style_emoticons/default/blush.gif) 500 g carne tocata (preferabil de vita sau vitel) 2 cepe tocate marunt 1 lingura ulei sare, piper facultativ: chimion in cruce si coriandru, amandoua macinate 1 conserva rosii decojite in suc propriu 500 g paste (turcii folosesc mai ales fussili, spirale) 500 g iaurt gras 3 catei usturoi tocati marunt 3 linguri ulei boia dulce de ardei Se prajeste carnea cu ceapa, se adauga condimentele, apoi rosiile din conserva. Intre timp se fierb pastele. Intr-un castron mare se amesteca iaurtul cu usturoiul, acolo se adauga pastele fierte si strecurate si sosul de carne. In restul de ulei se prajeste usor boiaua si se toarna pe deasupra. Se poate servi si cu sosul de iaurt alaturi. Eu am prajit si un ardei kapia rosu taiat in patratele in uleiul la care am adaugat boiaua. Mie nu-mi plac pastele bolognese, dar pe astea le mananc cu mare placere. |
|
|
![]() ![]()
|
|
Contaminat ![]() Group: Contaminat Posts: 10 Joined: 23-February 08 Member No.: 3,352 ![]() |
Bine v-am gasit (IMG:style_emoticons/default/iloveelady.gif)
...asta suna tare bine. (IMG:style_emoticons/default/322.gif) mor de foame.mersi frumos. |
|
|
contraste |
![]()
|
Musafir ![]() |
Bine ai venit Dolores!
Şedere plăcută printre noi! |
|
|
![]()
|
|
Contaminat ![]() Group: Contaminat Posts: 10 Joined: 23-February 08 Member No.: 3,352 ![]() |
Bine ai venit Dolores! Şedere plăcută printre noi! Multumesc de primire (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 11th May 2025 - 08:05 AM |
|