![]() |
![]() |
![]()
Post
#1
|
|
Tratabil ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 150 Joined: 8-December 05 Member No.: 31 ![]() |
Va rog mult, cine imi da si mie o reteta de rulada diplomat? Vreau sa fac sambata!!! Saru' mana anticipat!
|
|
|
![]() |
![]()
Post
#31
|
|
Contaminat ![]() Group: Membru Posts: 11 Joined: 16-January 06 From: Bucuresti Member No.: 151 ![]() |
Salve si bine v-am gasit!
Vin cu o reteta de Tiramisu furata de la un italian....eu am facut-o si in afara de a fi foarte gustoasa este si foarte usor de facut. Ingrediente: 4 galbenusuri; 200gr zahar pudra, 1 plic zahar vanilat, 2 cutii mascarpone ( eu am luat romanesc si a iesit f bun), 500ml frisca lichida (olala) Se amesteca cele 4 galbenusuri cu zaharul pudra si cu cel vanilat pana se face crema. Se adauga mascarpone si se freaca cu mixerul 5 min. Se adauga frisca lichida si se mixeaza pana cand se transforma intr-o crema care nu mai curge. Apoi, piscoturi savoiardi, cafea rece etc. Eu ama amestecat crema cu migdale, cu asenta de rom etc...a iesit de fiecare data foarte bun. Intrebare: UNde gasesc Amaretto? |
|
|
![]()
Post
#32
|
|
Fondator eLady.ro ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Administrator Posts: 33,779 Joined: 7-December 05 Member No.: 5 ![]() |
(IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/welcome.gif) Sue (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/floricele.gif)
Amaretto cred ca gasesti la sectorul de lichioruri. O sa incerc reteta ta, sint innebunita dupa tiramisu... |
|
|
![]()
Post
#33
|
|
Contaminat ![]() Group: Membru Posts: 11 Joined: 16-January 06 From: Bucuresti Member No.: 151 ![]() |
nu am gasit nici in cora, nici in mega image etc...daca ati vazut pe undeva pls reply :hainoroc:
|
|
|
![]()
Post
#34
|
|
Incurabil ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 1,334 Joined: 13-December 05 From: D Street Member No.: 96 ![]() |
In asteptarea mult-doritei retete de tort buturuga, am gasit eu una si am experimentat-o, ca imi trebuia urgent.
Deci, TORT BUTURUGA Blat: 6 oua, 6 linguri zahar pudra, 1 lingura faina, 120 g nuci macinate la masina. Crema: 250 g unt, 100 g nuci taiate marunt, 4 oua, 200 g zahar, 3 linguri cacao. Blatul. Se freaca 6 galbenusuri cu 6 linguri de zahar pina cind, ridicind lingura, compozitia se intinde ca o panglica. Se adauga 1 lingura faina, nucile si albusurile batute spuma. Crema. Se amesteca nucile cu 100 g zahar ars. Se lasa putin pe foc, apoi se varsa pe o scindura udata. Dupa ce s-a racit, se taie marunt cu cutitul. In bain-Marie se freaca 200 g zahar cu 4 oua intregi, pina ce se ingroasa ca o ciulama. Se continua pina ce se raceste compozitia, care se poate amesteca acum cu 250 g unt frecat spuma. O jumatate din crema astfel obtinuta se amesteca cu zaharul ars si nucile pisate, cealalta jumatate cu trei linguri de cacao. Se coace blatul in tava de la aragaz unsa cu unt si tapetata cu faina. Rece, se ruleaza, punind la mijloc crema cu nucile. Rulada se acopera cu crema de cacao pe care se fac semne cu furculita ca sa arate ca o scoarta de copac. Atentie! Se prepara intii crema si apoi foaia. Succes si POFTA BUNA! Observatie: mi s-a parut cam putina crema, dar altfel a iesit f. buna. |
|
|
![]()
Post
#35
|
|
moderator ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: V.I.P. Posts: 6,061 Joined: 8-December 05 From: Montreal Member No.: 34 ![]() |
hahaha ioana las' ca scriu diseara despre buturuga mea ... jur pe rosu :-*
ieri am fost sa cumpar vin Marsala pt Tiramisu- si citisem undeva ca seamana la gust cu autohtonul "lacrima lui Ovidiu" .... l-am gustat si asa-i.... asta asa ca un tip in caz ca nu gasiti Marsala seamana foarte tare cu vinul de mai sus (care e taaare tare bun dupa mine) |
|
|
![]()
Post
#36
|
|
moderator ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: V.I.P. Posts: 6,061 Joined: 8-December 05 From: Montreal Member No.: 34 ![]() |
Meg :welcome: :pupaceala:
Bustean pt coca 80g de unt moale 5 oua mari 175g de faina 175g de zahar pudra ei spun o lingurita de drojdie uscata (in loc, eu am pus un plic de praf de copt) frecati albusurile spuma si le puneti deoparte frecati bine galbenusurile cu zaharul (de regula volumul se tripleaza), apoi adaugati faina si praful de copt, apoi untul. La sfr se adaugauga albusurile batute spum si se amesteca foarte incet cu miscari de jos in sus. Se toarna intr-o tava de marime obisnuita si se coace la foc potrivit. Eu pun mereu hartie cerata unsa cu putin ulei sau unt si prajiturile mele nu se ard niciodata. Cand "pandispanul " e gata il rasturnati pe o carpa umeda (nu uda) si rulati cu grija dar strans si lasati sa se raceasca. Carpa sa o folositi numai pt asa ceva altfel praji are gust de balsam de rufe sau detergent iata un exemplu practic http://www.chefsimon.com/br2.htm crema : 10 oua 300 g zahar pudra 300g de unt moale (la temp camerei) 100g de ciocolata amaruie 3 linguri esenta de cafea (eu am pus ness) aici e ceva in neregula in reteta (asa am luat-o de pe internet), deodata vorbesc de 8 galbenusuri apoi uita de albusuri asa ca eu am facut ce-am crezut de cuviinta Topiti ciocolata in bain marie (eu am dat-o la microunde cateva secunde). faceti un sirop din 10m ml apa si 300g zahar amestecand pe foc pan amestecul se ingroasa. Intr-un castron puenti 10 galbenusuri si incorporati siropul cate putin amestecand cu mixerul la viteza mare, adaugati apoi in bucati mici untul, fara sa va opriti din amestecat . odata ce amestecul e omogen imprtiti in doua : intr-o parte amestecati ciocolata moale si in cealalta esenta de cafea (sau nesul dar dizolvat in prealabil in fff putina apa) intindeti pandispanul si puneti crema cu cafea, rulati si dati la frigider, inainte ca cealalta crema sa se raceasca intindeti-o pe rulada uniform apoi cu o furculita faceti urme ca de scoarta de copac. Presarati cu putin zahar pudra inainte de a servi. Trebuie sa stea la rece pana in aproape de clip cand serviti. uite pun link-ul cu reteta http://www.arts-culinaires.com/recettes/bu...colat-cafe.aspx alta http://www.meilleurduchef.com/cgi/mdc/l/fr...e_noel_ill.html |
|
|
kalua |
![]()
Post
#37
|
Musafir ![]() |
Desertul meu preferat, bag mana-n foc ca rupeti gura lumii cand il faceti:
Nemesis (reteta este de la restaurantul unde si-a invatat meseria Jamie Oliver) 340 g ciocolata 70% 225 g unt 5 oua 450 g zahar evtl. smantana si fructe pt. decoratul farfuriei Se preincalzeste cuptorul 160°C. 125 ml apa se fierbe scurt cu 2/3 din zahar (pana se face un sirop gros). Ouale se bat spuma cu restul de zahar - ca. 10 min. cu mixerul. Ciocolata si untul se adauga siropului, se amesteca bine si se lasa la racit. Cand compozitia s-a racit, se adauga ouale batute, se amesteca si se pune intr-o forma de chec unsa cu unt. Se acopera cu o folie de aluminiu si se da la cuptor in baie marina 60-90 min. Se scoate din forma rece. |
|
|
![]()
Post
#38
|
|
moderator ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: V.I.P. Posts: 6,061 Joined: 8-December 05 From: Montreal Member No.: 34 ![]() |
Kalua? Fructoza in loc de zahar ? ca nu stiu despre ce-i vorba ::) .... cum ii zice en anglais?
:-* |
|
|
kalua |
![]()
Post
#39
|
Musafir ![]() |
h, am corectat in zahar :D
Eu folosesc fructoza in loc de zahar, ca-i mai sanatoasa si nu-ngrasa ;) (cam 3/4 din cantitatea de zahar) anglais = frz. = fructose Si apropo de Tiramisu: originalul e fara amaretto sau alte feluri de alcool si fara frisca. La italieni mananca si copiii Tiramisu, de-aia fara alcool (espresso-ul nu-i deranjeaza, majoritatea oarintilor spun ca un pic de espresso intareste inima). Sunt persoane care nu agreeaza Mascarpone si prefera Tiramisu cu frisca, care mai atenueaza gustul branzei. Dar in fond, gusturile difera si e bun ce ne place. ;) |
|
|
![]()
Post
#40
|
|
moderator ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: V.I.P. Posts: 6,061 Joined: 8-December 05 From: Montreal Member No.: 34 ![]() |
eu de Marsala am citit in f multe din retetele pe care le-am gasit - oricum e f putin 1 pana la 3 linguri in toata compozitia cremei
uite am mai cautat si tot zice de Marsala, de amaretto nu stiu nimic http://www.istrianet.org/istria/gastronomy...ia/tiramisu.htm |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 4th May 2025 - 01:48 AM |
|