![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
Post
#241
|
|
V.I.P. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 3,295 Joined: 1-July 07 From: Flower power Member No.: 1,880 ![]() |
Mascarpone de Fiorel (romanesc de Tg Mures) e superbun doar ca nu se gaseste tot timpul. Nu are aditivi si mie mi se pare cel mai gustos pe care l-am incercat. Cel de Prodlacta nu-i bun, se simte un gust in plus la el, probabil de la conservanti.Am mancat si cu mascarpone italian da nu ma impresionat.
Pana acum tiramisu e nr. 1 in top, apoi urmeaza tortul de ciocolata.Fac de cativa ani si inca n-am reusit sa ne saturam de el. Asa-i, nu poti sa-l inlocuiesti cu nimic. |
|
|
![]()
Post
#242
|
|
Membru de Onoare ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Editorialist Posts: 3,877 Joined: 9-December 05 From: Here and There Member No.: 70 ![]() |
am si eu o intrebare: daca ungi o tava cu margarina/unt si apoi o tapetezi cu faina, trebuie sa mai pui hartie de copt sau hartie de orice fel? se mai lipeste de tava prajitura?
merci (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]()
Post
#243
|
|
Obsedat ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Obsedat Posts: 414 Joined: 1-November 06 Member No.: 670 ![]() |
in principiu, nu.
dar eu zic ca mai comod e cu hartia, esti sigura ca nu se lipeste si nici nu trebuie sa mai freci tava dupa (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]()
Post
#244
|
|
Membru de Onoare ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Editorialist Posts: 3,877 Joined: 9-December 05 From: Here and There Member No.: 70 ![]() |
mm.. mi-am luat o tava cu model lateral si ma gandeam ca ar iesi frumos.. dar asa-i, mai bine prevenim decat sa tratam (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
merci, (IMG:style_emoticons/default/kiss.gif) |
|
|
![]()
Post
#245
|
|
moderator ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: V.I.P. Posts: 6,061 Joined: 8-December 05 From: Montreal Member No.: 34 ![]() |
Succes
e un mini tort blat 110g zahar pudra 55g zahar pudra dar din acela cu amidon- asa se gaseste aici in magazin (original sucre glace) 55g migdale pudra 1 lingura de Maizena (amidon) 2.5 linguri lapte 3 albusuri putina sare se pune cuptorul la 130 celsius. Acoperiti 2 tavi cu hartie cerata unsa cu uns (ca sa vezi!! (IMG:style_emoticons/default/blush.gif) am ratat asta din graba) pe care trasam cte 2 cercuri de 16 cm diametrul (eu am folosit un catrons) ...deci in total 4 cercuri Amestecam 100g zahar pudra, zaharu glace, maizena, pudra de migdale si laptele (iese ceva sfaramcios si mai sec). Albusurile se bat spuma cu cele 10g de zahar pudra. Incorporati usor-usor albusurile in amestecul precedent. Cu ajutorul unui spritz umpleti cercurile desenate pe hartia cerata dinspre mijloc spre margine (eu am pus cu lingura si-am nivelat usor). Pudrati cu zahar glace suprafata 'biscuitului'. Se coc 15 minute la 130 grade, apoi alte 25 la 100 grade apoi inversati tavile si inca 20 de minute la 100 de grade. Se lasa la racit. Se desprind trecand o pensula umeda pe sub hartia cerata crema 200 g unt 2 oua 200g zahar pudra 1 lingurita de esenta de vanilie 50g praline pudra + 20 g praline pudra pt ornat untul se freaca sa aiba consistenta unei pomade in bain-marie incorporam zaharul in oua putin cate putin, apoi tinem pe foc pana se ingroasa. le trecem intr-un castron rece Incorporati untul cate putin amestecand continuu, apoi vanilia si pralinele. Eu am dat-o la frigider sa se intareasca apoi am mai frecata-o o data Se monteaza tortul: biscuite, crema, biscuite etc . Mascati marginile tortului cu crema apoi presarati pudra de praline. Pudrati din abundenta tortul cu zahar pudra (glace zic ei eu as zice pudra) alt blat care se potriveste grozav cu crema 6 albusuri se bat cu 1 lingura de zahar. Intr-un castron separat 6 galbenusuri + 5 linguri de zahar se bat spuma se adauga 6 linguri ulei, o lingurita de praf de copt + 6 linguri lapte, 2 linguri de praline pudra, apoi la sfr 6 linguri de faina. In amestcul asta adaugam albusurile spuma amestecand usor. Se toarna in forma de tort tapetata cu hartie cerata unsa cu putin unt si se da la cuptor pt 35-40 de minute, 20 de minute la foc mediu, apoi restul la un foc mediu spre mic (deci sa scada putin temperatura ) Blatul se taie in 2 se umple cu crema, apoi se orneaza ca mai sus. E o nebunie!!! Pun poza cat de curand |
|
|
kalua |
![]()
Post
#246
|
Musafir ![]() |
(IMG:style_emoticons/default/laugh.gif) Eu nu stiu ce inseamna Maizena la voi, aici e amidon din porumb. (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif)
Iar zahar pudra cu amidon in el nu se gaseste pe aici. (IMG:style_emoticons/default/ametit.gif) Si ce-i aia praline pudra? Usuci praline si le zdrobesti? (IMG:style_emoticons/default/magindesc.gif) |
|
|
![]()
Post
#247
|
|
moderator ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: V.I.P. Posts: 6,061 Joined: 8-December 05 From: Montreal Member No.: 34 ![]() |
(IMG:style_emoticons/default/laugh.gif)
asa-i! fug sa corectez in reteta. Io malai de-ala fin fin am pus (IMG:style_emoticons/default/morderis.gif) aici zaharul pudra din magazin are un gust aiurea si la un moment dat am dat cu ochii de continut si-am vazut ca are si amidon. Deci in reteta se pune zahar pudra si zahar glace. Care-o fi diferenta ca m-au bagat in ceata? finetea pudrei? n-am nici cea mai vaga idee. Pralinele: topesti zahar, cand are culoarea dorita (un auriu placut nu inchis c-atunci e prea ars si-i amar ) versi migdalele (si cu nuci e o bunatate) in el. Apoi amestecul asta se varsa pe-o tava unsa cu uns pana se intareste. Apoi se zdrobeste. (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif) Eu l-am faramitat bucatele mici si l-am pus in chopper si se facu o pudra cu gust minunat. PS cautai repede pe internet si se pare ca aia-i diferenta: finetea macinatului. Acum astia de ce pun si amidon??? (IMG:style_emoticons/default/zapacitul.gif) |
|
|
kalua |
![]()
Post
#248
|
Musafir ![]() |
Ca sa iasa mai ieftin? (IMG:style_emoticons/default/magindesc.gif) (IMG:style_emoticons/default/nusepoate.gif)
Pralinele aici inseamna bomboane de ciocolata de-alea fine. (IMG:style_emoticons/default/morderis.gif) |
|
|
![]()
Post
#249
|
|
moderator ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: V.I.P. Posts: 6,061 Joined: 8-December 05 From: Montreal Member No.: 34 ![]() |
Ca sa iasa mai ieftin? (IMG:style_emoticons/default/magindesc.gif) (IMG:style_emoticons/default/nusepoate.gif) yep la aia ma gandeam si eu. purceii!! (IMG:style_emoticons/default/nusepoate.gif) stiu si de pralinele de ciocolata insa pralinele din cartile de bucate mai vechi astea de mai sus erau Pana la urma am facut un blat mai simplu, l-am scris mai sus. Se topeste in gura tortul asta si are un gust divin |
|
|
![]()
Post
#250
|
|
V.I.P. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 3,295 Joined: 1-July 07 From: Flower power Member No.: 1,880 ![]() |
Mi-ai facut o pofta Cleo, de o sa-l execut cat de curand.
|
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 4th May 2025 - 02:08 AM |
|