IPB

Site eLady | Articole eLady | Adrese utile | Trimite articol pentru eLady.ro | Trimite adresa utila | Contact 

Welcome Guest ( Log In | Register )

262 Pages V  « < 151 152 153 154 155 > »   
Closed TopicStart new topic
> Meniu pentru saptamana viitoare, Idei pentru diversificare
Master of Norule...
post Mar 25 2008, 08:07 PM
Post #1521


V.I.P.
*******

Group: Membru de Onoare
Posts: 3,295
Joined: 1-July 07
From: Flower power
Member No.: 1,880



Ma apuc sa fac gogosi.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Cleo
post Mar 26 2008, 03:42 PM
Post #1522


moderator
*******

Group: V.I.P.
Posts: 6,061
Joined: 8-December 05
From: Montreal
Member No.: 34



am facut ciorba de fasole boabe cu pulpe de curcan afumate
a iesit o nebunie.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Master of Norule...
post Mar 26 2008, 06:03 PM
Post #1523


V.I.P.
*******

Group: Membru de Onoare
Posts: 3,295
Joined: 1-July 07
From: Flower power
Member No.: 1,880



Mi s-a facut pofta de cioco de casa asa ca azi cred ca fac.
Azi am mancat gratar de piept de pui cu cartofi gratinati cu mozarella si salata asortata mie imi venea sa manac doar salata asa-s de fan salata asa ca azi am scapat usor cu gatitul.
Maine daca am chef big chalange lasagna daca nu o mai aman.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Cleo
post Mar 26 2008, 06:16 PM
Post #1524


moderator
*******

Group: V.I.P.
Posts: 6,061
Joined: 8-December 05
From: Montreal
Member No.: 34



uite reteta mea aici

nu e nimic complicat si iese o bunatate. Eu as face cu foi care trebuie fierte. De fapt drept sa va spun cand le-am incercat pe cele care nu se fierb inca nu stiam de taina tainelor ( (IMG:style_emoticons/default/secret.gif) sosul bechamel ) si poate de-aia nu mi-au lasat nici o impresie. Am sa incerc odata cu foi nefierte insa intre noi fie vorba e mai ieftin sa le fierbi in apa decat in sos (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Master of Norule...
post Mar 26 2008, 06:25 PM
Post #1525


V.I.P.
*******

Group: Membru de Onoare
Posts: 3,295
Joined: 1-July 07
From: Flower power
Member No.: 1,880



Pe reteta de pe cutie zice 1l lapte pt bechamel si puse nefierte cu umplutura de rigoare 20 min la 200 grade.
Da mie mi se pare mai simplu sa nu le fierb ca fierte mie imi par mult mai usor de rupt si eu cum nu-s chiar maestra in manevrat foi sigur o comit.
Cand o s-o fac, povestesc impresii da' mie asa de pofta sa vad maine daca am chef.

This post has been edited by misssn7: Mar 26 2008, 06:29 PM
Go to the top of the page
 
+Quote Post
kalua
post Mar 26 2008, 06:25 PM
Post #1526





Musafir






Da' vreau sa mananc bine sau ieftin? (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif) Mie mi se pare foarte comod cu astea nefierte, mai ales ca riscul sa iasa prea moale este mult mai scazut decat la celelalte.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Cleo
post Mar 26 2008, 07:27 PM
Post #1527


moderator
*******

Group: V.I.P.
Posts: 6,061
Joined: 8-December 05
From: Montreal
Member No.: 34



kalua (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif) pai una n-o anuleaza pe cealalta automat

misss pastele se fierb pana isi schimba culoarea apoi stingi focul si le lasi sub capac, 10-15 minute depinde cat de al dente sau moi le vrei. Rar de tot mi se rup foile si niciodata nu mi s-au parut prea moi. O sa incerc si eu cum spuneam cu foi de nefiert sa vad diferenta.

bunicuta mea, cu care am stat la un moment dat, devenise foarte critica cu mancare si ajunsesem sa urasc sa fierb paste caci niciodata nu le nimeream...ba erau prea moi, ba erau din cale-afara de flescaite. Acum cu metoda asta ies perfect.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
kalua
post Mar 26 2008, 10:05 PM
Post #1528





Musafir






Azi am facut mancarea cu carne de miel si linte rosie.

Si pun reteta de ieri, e ceva clasic, dar bun tare
Gulas din carne de vitel cu smantana

600g carne de vitel
2 cepe mari
1 lamaie netratata chimic
2 linguri ulei
1 lingura bulion
1 lingura faina
1 lingura boia dulce de ardei
1/4l supa de carne
1 legatura patrunjel verde
200ml frisca lichida, 2 linguri smantana mai acrisoara, cam cu 10% grasime
piper

Carnea se taie in cuburi ca pentru gulas. Cepele se toaca marunt. Din coaja de lamaie se taie cateva fasii. Intr-o tigaie cu marginile mai inalte se infierbanta uleiul si se prajesc bucatile de carne in ea. Se scot din tigaie si acolo se caleste ceapa, apoi se pune bulionul, se amesteca bine. Se pune carnea inapoi, se presara faina si boiaua, se amesteca. Se adauga supa, sarea (aveti grija cata sare puneti in functie de cat de sarata e supa), coaja de lamaie. Se lasa la fiert, cu capacul pus, cam o ora. Se toaca patrunjelul, se adauga impreuna cu frisca si smantana, se mai lasa sa dea un singur clocot, gata. Se potriveste de gust de sare si se pipereaza.
Garnituri: orez, paste, galuste de paine.

Go to the top of the page
 
+Quote Post
Cleo
post Mar 27 2008, 03:52 PM
Post #1529


moderator
*******

Group: V.I.P.
Posts: 6,061
Joined: 8-December 05
From: Montreal
Member No.: 34



kalua am vazut si la foodtv cum gatesc mereu cu supa de pui (care-i gata pe raft) insa mie nu-mi prea-mi place gustul celor pe care le-am incercat (IMG:style_emoticons/default/closedeyes.gif) . Si tu cumperi supele astea la cutie sau conserva?

Chiar ma uitam zilele astea la niste carne de vitel, ca era tare frumoasa si pana la urma n-am cumparat.
Fac si eu gulas in w-e poate ii place si fetei mele. M-a exasperat in ultima vreme (IMG:style_emoticons/default/crying.gif) . Aseara i-am dat ciorba de fasole cu ciolan afumat si i-a placut.

Si tot aseara am facut iar cozonac rasucit ca oricum a disparut urgent, de data asta l-am facut luuung insa am taiat prea adanc (cred) oricum tot nu-s multumita de rasuceala (IMG:style_emoticons/default/nusepoate.gif) ... dar repetitio est mater studiorum si deci nu ma las (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Master of Norule...
post Mar 27 2008, 04:25 PM
Post #1530


V.I.P.
*******

Group: Membru de Onoare
Posts: 3,295
Joined: 1-July 07
From: Flower power
Member No.: 1,880



Am facut lasagna azi, mie imi place mancarea italiana da' asta mi se pare the best of. Mi s-au inmuiat foile cat trebuia uscate fiind, doar ca am pus cam mult bechamel si n-a iesit ca in poza a iesit cam cu mult sos da' acum am vazut ca mai trag foile. Oricum e tare buna si next time o sa pun mai putin bechamel ca se inmoaie si asa, pe foaia de deasupra am pus doar suc de rosii si am ras parmezam ca umplutura o terminasem si s-a inmuiat si ea.
Pun si reteta daca vrea cineva e de pe cutia de Barilla, ii iubesc pe italieni pt. retete lor. Tiramisu prima oara am facut dupa reteta de piscoturi Balloco si a iesit superbun. Priceputi italienii la mancaruri si dulciuri.
Pun si o pozuca
(IMG:http://i241.photobucket.com/albums/ff206/micelanos/lasagne.jpg)

This post has been edited by misssn7: Mar 27 2008, 04:26 PM
Go to the top of the page
 
+Quote Post

262 Pages V  « < 151 152 153 154 155 > » 
Closed TopicStart new topic
3 User(s) are reading this topic (3 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 



Lo-Fi Version Time is now: 7th May 2025 - 03:48 PM