![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
Post
#1581
|
|
moderator ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: V.I.P. Posts: 6,061 Joined: 8-December 05 From: Montreal Member No.: 34 ![]() |
azi vreau sa fac o prajitura in premiera absoluta.
nu va spun ce. (IMG:style_emoticons/default/nusepoate.gif) (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) daca iese cum vreau v-o arat dar atunci va previn: brace yourselfs (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif) |
|
|
![]()
Post
#1582
|
|
Moderator Global ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 5,946 Joined: 17-January 07 From: Bucuresti Member No.: 1,055 ![]() |
(IMG:style_emoticons/default/ohmy.gif) Prajitura? Premiera? Rezerv mai multe locuri in sala, caci vreau s-o vad si din fata si din profil. (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
|
|
|
pescarush |
![]()
Post
#1583
|
Musafir ![]() |
fanny (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif) precis n-o face Monti.
dar si eu vreau s-o vad (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) tine-mi un loc in fata, langa tine. am vazut ca s-a dezbatut subiectul "chiftele". si eu pun (cand le fac pentru familie) paine, cartof razuit, ou, ceapa razuita, usturoi presat (cateodata si patrunjel si marar verde). de cand cu Monti, am scos din ele painea si cartoful si eu chiar n-am simtit diferenta. nimphe, sosul de rosii eu il fac dulce, pun suc de agave in el (se poate pune fructoza in loc de suc) si pun si o frunza de dafin. cleo, si noi punem orez in perisoare. parjoalele nu-mi plac nici mie. chiar week-endul trecut le-am facut la ai mei chiftele cu sos de rosii. |
|
|
![]()
Post
#1584
|
|
moderator ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: V.I.P. Posts: 6,061 Joined: 8-December 05 From: Montreal Member No.: 34 ![]() |
girlies va aman pe w-end cu prajitura, nu-mi merge laptop-ul si m-au apucat iar toti nervii (IMG:style_emoticons/default/angry.gif)
pe PC nu pot sa-mi incarc pozele. pur si simplu nu-mi recunoaste USB-ul de la aparatul photo (IMG:style_emoticons/default/zapacitul.gif) acum sa pun niste retete dintr-o carte ungureasca Taina: gulasului bun nu ceapa multa ii da gust ci carnea si boiaua dulce. Daca ceapa prea multa da mancarii o dulceata neplacuta, iar stomacului o aciditate la fel. Gulas traditional - o ceapa mica, rosie, taiata f marunt se prajeste intr-o lingura de untura (nu strica daca facem proaspat din slanina afumata) pana devine aurie. Adaugam o lingura din boiaua aceea speciala amestecam de cateva ori apoi punem 1-1.5kg carne de vita taiata cuburi si o lasam putin la prajit, cui ii place poate presara putina faina si daca vrem sa fie deosebit de savuroasa adaugam un pahar de vin alb bun (daca n-avem, doar apa). Se sareaza putin apoi se lasa la fiert sub capac, sa se abureasca si inmoaie. - in timpul asta intr-o alta oala in apa sarata fierbe 1kg de cartofi taiati sferturi. Cand e aproape fiert se pune peste carne, se adauga din apa sarata in care au fiert atat cat sa ramana o zeama consistenta. Se lasa sa mai fiarba impreuna. Cand totul e fiert se drege de sare si boia si se serveste imediat. Asta-i mancare de mancat cu lingura (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) (IMG:http://i33.photobucket.com/albums/d90/h_2004/100_9265.jpg) ------------------------------------ desi am crescut in secuime, nu mi-aduc aminte de-o asa mancare. S-o scriem insa Gulas secuiesc putina ceapa rosie, tocata marunt se prajeste in untura zice reteta originala (ulei pt cei mai sensibili) apoi se adauga o lingurita de boia de ardei dulce (atentie ca se arde f repede). Se adauga 750g carne de porc (o puteti inlocui cu vita dac-o preferati) taiata cuburi si se lasa sub capac la foc micut pana se inmoaie (adaugand eventual apa cate putin, la fel cum procedati pt o tocanita). Intr-o alta cratita tot in untura (ulei) se prajeste 1 kg de varza acra, adaugand si putina zeama acra. Cand ambele sunt facute le amestecam si adaugam 1 lingura de faina "desfacuta" in 300 g smantana. |
|
|
![]()
Post
#1585
|
|
Fondator eLady.ro ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Administrator Posts: 33,779 Joined: 7-December 05 Member No.: 5 ![]() |
Saru` mina!
Cred ca prestez prima reteta in uichedul asta! Intrebare-intrebataore: trebuie un anumit fel de carne? adica vrabioara, muschi, pulpa, cap de pipept sau poate fi dfacut cu orice fel de carne de vita? |
|
|
![]()
Post
#1586
|
|
moderator ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: V.I.P. Posts: 6,061 Joined: 8-December 05 From: Montreal Member No.: 34 ![]() |
din pacate nu stiu raspunsul. Erau scrise in carte dar eu nici in romaneste nu stiu care-s partile (IMG:style_emoticons/default/blush.gif) (vrabioara?) asa ca n-am putut sa traduc ieczact.
insa as spune ca-s partile care se pun la tocanite in general (asta da raspuns! (IMG:style_emoticons/default/nusepoate.gif) ) |
|
|
![]()
Post
#1587
|
|
Membru de Onoare ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 2,851 Joined: 16-March 07 From: Bucuresti Member No.: 1,359 ![]() |
Intrebare-intrebataore: trebuie un anumit fel de carne? adica vrabioara, muschi, pulpa, cap de pipept sau poate fi dfacut cu orice fel de carne de vita? Maat, am vayut eu intr-un supermarket, la raionul de carnuri proaspete la casoleta Gulas de porc. Exact asa se numea produsul. Ma rog, era doar carnea proaspata, taiata bucati, ca pt gulaj. De preparat se prepara acasa. Ia cauta, vezi poate gasesti (IMG:style_emoticons/default/magindesc.gif) |
|
|
![]()
Post
#1588
|
|
V.I.P. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Administratori Posts: 6,891 Joined: 9-November 07 From: Sibiu Member No.: 2,591 ![]() |
Azi fac ficatei si pipote de pui cu MULTA ceapa (IMG:style_emoticons/default/indragostita.gif) si langa- o salata de rosii si castraveti
|
|
|
![]()
Post
#1589
|
|
V.I.P. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 3,295 Joined: 1-July 07 From: Flower power Member No.: 1,880 ![]() |
Ieri seara am facut lasagna, azi vroiam sa fac o prajitura cu branza cu foi de cacao da' nu prea am chef sa vad mai tarziu.
|
|
|
![]() ![]()
Post
#1590
|
|
V.I.P. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Administratori Posts: 6,891 Joined: 9-November 07 From: Sibiu Member No.: 2,591 ![]() |
Eu fac acum Frigarui cu bulete de linte si sos de vinete-reteta luata de pe net. Sper sa iasa buuuuun (IMG:style_emoticons/default/magindesc.gif)
Pun poze mai tarziu si imi dau si verdictul. |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 7th May 2025 - 03:41 PM |
|