IPB

Site eLady | Articole eLady | Adrese utile | Trimite articol pentru eLady.ro | Trimite adresa utila | Contact 

Welcome Guest ( Log In | Register )

262 Pages V  « < 157 158 159 160 161 > »   
Closed TopicStart new topic
> Meniu pentru saptamana viitoare, Idei pentru diversificare
Cleo
post Apr 8 2008, 08:45 PM
Post #1581


moderator
*******

Group: V.I.P.
Posts: 6,061
Joined: 8-December 05
From: Montreal
Member No.: 34



azi vreau sa fac o prajitura in premiera absoluta.
nu va spun ce. (IMG:style_emoticons/default/nusepoate.gif) (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif)

daca iese cum vreau v-o arat dar atunci va previn: brace yourselfs (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Fanny
post Apr 8 2008, 10:15 PM
Post #1582


Moderator Global
*******

Group: Membru de Onoare
Posts: 5,946
Joined: 17-January 07
From: Bucuresti
Member No.: 1,055



(IMG:style_emoticons/default/ohmy.gif) Prajitura? Premiera? Rezerv mai multe locuri in sala, caci vreau s-o vad si din fata si din profil. (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
pescarush
post Apr 8 2008, 10:25 PM
Post #1583





Musafir






fanny (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif) precis n-o face Monti.
dar si eu vreau s-o vad (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) tine-mi un loc in fata, langa tine.
am vazut ca s-a dezbatut subiectul "chiftele". si eu pun (cand le fac pentru familie) paine, cartof razuit, ou, ceapa razuita, usturoi presat (cateodata si patrunjel si marar verde). de cand cu Monti, am scos din ele painea si cartoful si eu chiar n-am simtit diferenta.
nimphe, sosul de rosii eu il fac dulce, pun suc de agave in el (se poate pune fructoza in loc de suc) si pun si o frunza de dafin.
cleo, si noi punem orez in perisoare. parjoalele nu-mi plac nici mie.
chiar week-endul trecut le-am facut la ai mei chiftele cu sos de rosii.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Cleo
post Apr 9 2008, 02:27 AM
Post #1584


moderator
*******

Group: V.I.P.
Posts: 6,061
Joined: 8-December 05
From: Montreal
Member No.: 34



girlies va aman pe w-end cu prajitura, nu-mi merge laptop-ul si m-au apucat iar toti nervii (IMG:style_emoticons/default/angry.gif)
pe PC nu pot sa-mi incarc pozele. pur si simplu nu-mi recunoaste USB-ul de la aparatul photo (IMG:style_emoticons/default/zapacitul.gif)

acum sa pun niste retete dintr-o carte ungureasca
Taina: gulasului bun nu ceapa multa ii da gust ci carnea si boiaua dulce. Daca ceapa prea multa da mancarii o dulceata neplacuta, iar stomacului o aciditate la fel.

Gulas traditional
- o ceapa mica, rosie, taiata f marunt se prajeste intr-o lingura de untura (nu strica daca facem proaspat din slanina afumata) pana devine aurie. Adaugam o lingura din boiaua aceea speciala amestecam de cateva ori apoi punem 1-1.5kg carne de vita taiata cuburi si o lasam putin la prajit, cui ii place poate presara putina faina si daca vrem sa fie deosebit de savuroasa adaugam un pahar de vin alb bun (daca n-avem, doar apa). Se sareaza putin apoi se lasa la fiert sub capac, sa se abureasca si inmoaie.
- in timpul asta intr-o alta oala in apa sarata fierbe 1kg de cartofi taiati sferturi. Cand e aproape fiert se pune peste carne, se adauga din apa sarata in care au fiert atat cat sa ramana o zeama consistenta. Se lasa sa mai fiarba impreuna. Cand totul e fiert se drege de sare si boia si se serveste imediat. Asta-i mancare de mancat cu lingura (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)

(IMG:http://i33.photobucket.com/albums/d90/h_2004/100_9265.jpg)

------------------------------------
desi am crescut in secuime, nu mi-aduc aminte de-o asa mancare. S-o scriem insa

Gulas secuiesc
putina ceapa rosie, tocata marunt se prajeste in untura zice reteta originala (ulei pt cei mai sensibili) apoi se adauga o lingurita de boia de ardei dulce (atentie ca se arde f repede). Se adauga 750g carne de porc (o puteti inlocui cu vita dac-o preferati) taiata cuburi si se lasa sub capac la foc micut pana se inmoaie (adaugand eventual apa cate putin, la fel cum procedati pt o tocanita). Intr-o alta cratita tot in untura (ulei) se prajeste 1 kg de varza acra, adaugand si putina zeama acra. Cand ambele sunt facute le amestecam si adaugam 1 lingura de faina "desfacuta" in 300 g smantana.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Diana.
post Apr 9 2008, 06:56 PM
Post #1585


Fondator eLady.ro
*******

Group: Administrator
Posts: 33,779
Joined: 7-December 05
Member No.: 5



Saru` mina!

Cred ca prestez prima reteta in uichedul asta!

Intrebare-intrebataore: trebuie un anumit fel de carne? adica vrabioara, muschi, pulpa, cap de pipept sau poate fi dfacut cu orice fel de carne de vita?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Cleo
post Apr 9 2008, 07:26 PM
Post #1586


moderator
*******

Group: V.I.P.
Posts: 6,061
Joined: 8-December 05
From: Montreal
Member No.: 34



din pacate nu stiu raspunsul. Erau scrise in carte dar eu nici in romaneste nu stiu care-s partile (IMG:style_emoticons/default/blush.gif) (vrabioara?) asa ca n-am putut sa traduc ieczact.

insa as spune ca-s partile care se pun la tocanite in general (asta da raspuns! (IMG:style_emoticons/default/nusepoate.gif) )
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Nimphetamin
post Apr 9 2008, 08:46 PM
Post #1587


Membru de Onoare
******

Group: Membru de Onoare
Posts: 2,851
Joined: 16-March 07
From: Bucuresti
Member No.: 1,359



QUOTE(Maàt @ Apr 9 2008, 07:56 PM) *
Intrebare-intrebataore: trebuie un anumit fel de carne? adica vrabioara, muschi, pulpa, cap de pipept sau poate fi dfacut cu orice fel de carne de vita?


Maat, am vayut eu intr-un supermarket, la raionul de carnuri proaspete la casoleta Gulas de porc. Exact asa se numea produsul. Ma rog, era doar carnea proaspata, taiata bucati, ca pt gulaj. De preparat se prepara acasa.
Ia cauta, vezi poate gasesti (IMG:style_emoticons/default/magindesc.gif)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Teocris
post Apr 10 2008, 07:37 AM
Post #1588


V.I.P.
*******

Group: Administratori
Posts: 6,891
Joined: 9-November 07
From: Sibiu
Member No.: 2,591



Azi fac ficatei si pipote de pui cu MULTA ceapa (IMG:style_emoticons/default/indragostita.gif) si langa- o salata de rosii si castraveti
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Master of Norule...
post Apr 10 2008, 09:21 AM
Post #1589


V.I.P.
*******

Group: Membru de Onoare
Posts: 3,295
Joined: 1-July 07
From: Flower power
Member No.: 1,880



Ieri seara am facut lasagna, azi vroiam sa fac o prajitura cu branza cu foi de cacao da' nu prea am chef sa vad mai tarziu.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Teocris
post Apr 11 2008, 01:39 PM
Post #1590


V.I.P.
*******

Group: Administratori
Posts: 6,891
Joined: 9-November 07
From: Sibiu
Member No.: 2,591



Eu fac acum Frigarui cu bulete de linte si sos de vinete-reteta luata de pe net. Sper sa iasa buuuuun (IMG:style_emoticons/default/magindesc.gif)
Pun poze mai tarziu si imi dau si verdictul.
Go to the top of the page
 
+Quote Post

262 Pages V  « < 157 158 159 160 161 > » 
Closed TopicStart new topic
6 User(s) are reading this topic (6 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 



Lo-Fi Version Time is now: 7th May 2025 - 03:41 PM