![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
Post
#1
|
|
Tratabil ![]() ![]() Group: Membru Posts: 53 Joined: 8-December 05 From: bucuresti Member No.: 29 ![]() |
Eu fac tot felul de mancaruri simplute pe care le personalizez ..Hai sa va zic din ele ... :D
Pui chinezesc cu legume Fasiutele de piept de pui se calesc in ulei incins ..Cand se rumenesc putin se dauga legumele bucatele : ciuperci , morcovi , vinete , ceapa verde ...Dupa calire se adauga sos de soia si condimente dupa gust . Orezul ( cu bob mare lunguiet ) se fierbe , se spala cu apa rece si se amesteca intr-o tigaie cu ou facut tip omleta . Apoi se prepara un sos chinezesc din : sos de soia , putin otet picant chinezesc , usturoi si putina menta . Juri ca-s facute la Templul soarelui .Pofta buna . TORTELLINI AL FORNO SE ia o punga de tortellini ( daca Mulino Bianco sunt scumpe ...luati MonteBanato !)si se fierb 8-10 minute . Intr-o tigaie se calesc impreuna : kaizer afumat , ciuperci , porumb, ardei gras .Se condimenteaza bine . Intr-un alt vas se pun 400g smantana si se amesteca 1-2 minute cu 200g cascaval ras . Totul ( pastele + sosul de smantana + amestecul din tigaie ) se pun intr-un vas de termorezistent cu o lingura de sos tomat si se dau la cuptor 15 minute . Ca la tratoria IL Calcio !Super bune ! |
|
|
![]()
Post
#2
|
|
moderator ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: V.I.P. Posts: 6,061 Joined: 8-December 05 From: Montreal Member No.: 34 ![]() |
Musaca de legume
450g vinete feliate 120g linte verde 250g ciuperci feliate 400g naut la conserva 400ml rosii tocate in conserva 600ml supa de legume 1 frunza de dafin 45ml ulei de masline 1 ceapa tocata 1-2 catei de usturoi tocat 1 lingura de bulion 1 lingurita ierburi de Provence uscate 45ml apa 300ml iaurt 3 oua 50g cascaval cedar ras sare, piper patrunjel verde - vinetele se sareaza se pun la scurs 30 minute - in timpul asta supa de legume, lintea si foaia de dafin se pun la fiert - se incinge ulei intr-o cratita, se prajesc ceapa si usturoiul pt cateva minute, se adauga lintea, nautul, ciupercile, rosiile, bulionul, ierburile de Province si apa si lasati la fiert 10 minute - vinetele se clatesc, se scurg si se prajesc pe rand in ulei , eu le-am bagat la cuptor la grill - intr-o forma ce merge la cuptor unsa cu putin ulei se aseza un rand de vinetele, legumele , iar vinete. - se amesteca iaurtul cu ouale batute, sare si piper, se toarna peste vinete, se presara cu cascaval si se da la cuptorul incins la 180C aproxim 45 minute pana se rumeneste frumos. Serviti decorat cu patrunjel verde (l-am uitat din poza) (IMG:http://i33.photobucket.com/albums/d90/h_2004/100_9356.jpg) (IMG:http://i33.photobucket.com/albums/d90/h_2004/100_9381.jpg) |
|
|
![]()
Post
#3
|
|
Incurabil ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 1,116 Joined: 19-January 08 From: Toronto Member No.: 3,077 ![]() |
Mmm, arata super, si cred ca o sa o incerc saptamana asta, dar o s-o fac de post.
Pun aici reteta pentru "Chiftelele de naut" (Falafel) Ingrediente: 250 g naut, inmuiat cu o seara inainte 1-2 catei de usturoi pisat (dupa gust, ca unii sunt mai iuti) patrunjel tocat marunt marar tocat marunt 2 linguri de faina 1 lingurita de kimen pisat 3/4 de lingurita de bicarbonat 1 linguritza de coriandru pisat sare, piper Se macina nautul, pana devine o pasta. Separat se amesteca mararul, patrunjelul, usturoiul cu doua linguri de naut pana obtinem o pasta omogena. Apoi se adauga restul ingredientelor: restul de naut, faina, kimen, coriandru, bicarbonatul, sare si piper Se incinge intr-o tigaie ulei vegetal, apoi se fac bilutze de 2 cm diametru (cat iei in varful degetelor) si se prajesc la foc potrivit. Dupa ce s-au prajit se pun la scurs pe o tava cu hartie absorbanta. Ies cam 30 din cantitatea respectiva. (IMG:http://i256.photobucket.com/albums/hh187/aaa2002/003.jpg) |
|
|
![]()
Post
#4
|
|
Moderator Global ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 5,946 Joined: 17-January 07 From: Bucuresti Member No.: 1,055 ![]() |
De mult imi doream sa incerc. Multam pentru reteta si pentru poza (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
|
|
|
![]()
Post
#5
|
|
Incurabil ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 1,116 Joined: 19-January 08 From: Toronto Member No.: 3,077 ![]() |
Poti sa faci ca un kebab, dar cu chiftelele astea in loc de carne de pui.
Pui pe pita humus, putina salata, ceva hrean si ceva castravete murat plus vreo 3 chiftele zdrobite si iese o nebunie! Ma bucur si sa-ti fie de folos! |
|
|
kalua |
![]()
Post
#6
|
Musafir ![]() |
Bigos a la Doris
(Doris e o amica de-a mea, nascuta si crescuta in Polonia) 15 g hribi uscati 200 g carne de porc 200 g carne de vita 200 g carne de cerb 200 g carnati afumati (cabanos, de ex.) 3 cepe tocate marunt 5 linguri ulei 5 linguri Madeira 500 g varza murata 500 g varza proaspata 1 conserva rosii fara pielita 4 cuisoare 1 bucata scortisoara (rulou) 1-2 foi de dafin 600 ml supa de carne sare, piper facultativ: faina alba (daca vreti, puteti tavali bucatile de carne prin faina inainte de-a le praji) Se inmoaie hribii in apa clocotita, apoi se taie in bucati mai mici. Carnea se taie in cuburi de ca. 2,5 cm, carnatii in felii. Intr-o oala mare se prajeste carnea si carnatii, pe portii, apoi se scoate pe-o farfurie. Se caleste ceapa tot in oala respectiva, se stinge cu vinul de Madeira, se adauga carnea, carnatii, ambele feluri de varza, ciupercile, rosiile, cuisoarele, ruloul de scortisoara, foile de dafin, supa. Se lasa la fiert, la foc mititel, fara capac, cam doua ore. La sfarsit se potriveste de gust cu sare si piper. Bigosul asta se face in fel si chip, precum sarmalele la noi. In orice caz se spune "cu cat mai multe feluri de carne, cu atat mai bun" si-i o mancare care, cu cat e incalzita mai des, cu atat e mai buna. Unii pun si prune uscate in el (se inmoaie odata cu ciupercile), unii vin rosu, altii numai varza murata, se pot pune si morcovi rasi. Se potriveste de minune cu o bere si paine alba. |
|
|
![]()
Post
#7
|
|
moderator ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: V.I.P. Posts: 6,061 Joined: 8-December 05 From: Montreal Member No.: 34 ![]() |
saru-mana
imi ploo-n gura (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) carne de cerb n-au adus saptamana asta (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) (de-aia-i zice hunter's stew pe internet) dar in rest am de toate. Deci scot vita din congelator. mmm |
|
|
kalua |
![]()
Post
#8
|
Musafir ![]() |
Nici eu n-am pus de cerb, da' vita e buna tare in mancarea asta, eu zic ca trebuie pusa.
Dupa cum am mai spus, pe mine nu m-a prea impresionat bigosul. (IMG:style_emoticons/default/closedeyes.gif) Da-i o mancare buna cand ai invitati nepretentiosi si multi pentru ca se poate pregati cu o zi, doua inainte. |
|
|
![]()
Post
#9
|
|
moderator ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: V.I.P. Posts: 6,061 Joined: 8-December 05 From: Montreal Member No.: 34 ![]() |
viu cu impresii (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) dar iti spun din start ca n-am sa pun cuisoarele si cred ca nici scortisoara.
|
|
|
kalua |
![]()
Post
#10
|
Musafir ![]() |
Mie alea chiar mi-au placut. (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif)
|
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 7th May 2025 - 04:03 PM |
|