IPB

Site eLady | Articole eLady | Adrese utile | Trimite articol pentru eLady.ro | Trimite adresa utila | Contact 

Welcome Guest ( Log In | Register )

> Desert mai simplu sau mai dificil de preparat, Retete de prajituri: torturi, inghetata, tarte, creme, mousse, placint
catalina77
post Dec 9 2005, 03:31 PM
Post #1


Incurabil
*****

Group: Membru de Onoare
Posts: 1,498
Joined: 9-December 05
From: Bucuresti
Member No.: 54



M-am gandit ca nu ar fi rau daca am avea si un topic despre desert  ;) Mai ales ca vin sarbatorile .

PRAJITURA FANTEZIE

INGREDIENTE:

BLAT 7 oua un pachet de unt 350 gr zahar 10 linguri faina un litru lapte vanilie ulei

GLAZURA 150 gr ciocolata de menaj alba 75 ml apa 150 gr zahar 30-50 gr unt

SFAT
[pre]Blatul se poate taia in foi, iar deasupra se pot presara alune.Se bat galbenusurile cu zaharul pana devin spumoase. Se adauga untul topit, laptele fierbinte, faina, vanilia si albusurile batute spuma. Se da la cuptor intr-o tava tapetata cu faina si ulei.
Intre timp se pregateste glazura din ciocolata alba. Ciocolata alba de menaj cu zaharul, cu apa si cu untul se pun la foc mic si se amesteca pana se obtine o crema consistenta. Se ia de pe foc, se lasa putin sa se raceasca si apoi se toarna deasupra prajiturii, care se taie apoi in cuburi.
BAUTURA:
Lichior de banane
Go to the top of the page
 
+Quote Post
45 Pages V  « < 23 24 25 26 27 > »   
Start new topic
Replies (240 - 249)
Master of Norule...
post Jun 1 2008, 09:20 AM
Post #241


V.I.P.
*******

Group: Membru de Onoare
Posts: 3,295
Joined: 1-July 07
From: Flower power
Member No.: 1,880



Tarta cu fructe.
Blatul
4 oua
4 linguri de zahar
4 linguri de faina
Bat albusurile apoi pun zaharul apoi galbenusurile trepata si apoi faina in ploaie batand asa nu se lasa pandispanul.
Se coace la 200 grade pana se rumeneste.
Sirop 4 linguri de zahar, 1 plic zahar vanilat pun apa peste sa acopere un deget. Il las la fiert pana se topeste zaharul.
Crema
250ml lapte
2 oua intregi
1lingura faina cu varf+ una rasa
4 linguri zahar
vanilie cat cuprinde depinde cat de aromata iti place eu pun multa vanilie, vre-o 6 pliculete mie imi place aromata tare crema de vanilie.
Se fierb, da putin lapte se freaca cu faiana sa nu faca cocoloase apoi se adauga ouale si toto laptele si se pune pe aragaz la fiert. Trebuie mestecat in continuu pana fierbe ca atunci cand incepe sa fiarba incepe sa se si lipeasca de oala si iese aiurea crema. Mie mi-a iesit cu cocoloase si iara am bagat-o in blender. Se las un pic sa se raceasca si se pune 50 g unt se poate si mai mult ca inghite crema.
Se insiropeaza pandispanul cu siropul apoi crema apoi fructele si deasupra se face un sirop de gelatina, eu nu l-am mai facut ca n-am mai avut timp.
200 apa da' se paote inlocui cu suc de fructe din ce fructe faci.
1 pachet de gelatina Tort Gelle acu' nus ce ce gelatina aveti voi pliculetul are 10 g.
4 linguri de zahar. Acu cu gelatina cica se lasa un pic la inmuiat si se fierbe pe baie de aburi. Eu am dat chicsuri cu gelatina asa ca nus sa-ti dau prea multe indicatii la asta dar scrie si pe pliculet si daca respecti indicatiile cred ca iese.
(IMG:http://i241.photobucket.com/albums/ff206/micelanos/P1014987.jpg)
Cred ca iese poate si mai buna cu crema de la tiramisu.

This post has been edited by Master of Norules: Jun 1 2008, 09:25 AM
Go to the top of the page
 
+Quote Post
kalua
post Jun 4 2008, 03:03 PM
Post #242





Musafir






Hai sa va zic ce-am aflat azi: fructele in cuiburi de meringue se cheama Pavlova si australienii si nou-zeelandezii se cearta pana in ziua de azi din cauza originii acestei prajituri. Australienii spun ca ei au facut-o primii, in 1935, cand Anna Pavlova le-a vizitat tara.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Cleo
post Jun 4 2008, 10:35 PM
Post #243


moderator
*******

Group: V.I.P.
Posts: 6,061
Joined: 8-December 05
From: Montreal
Member No.: 34



hehe (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) bine ca n-au alt motiv de cearta
Go to the top of the page
 
+Quote Post
kalua
post Jun 9 2008, 04:55 PM
Post #244





Musafir






Tort cuconesc
(cuconesc pentru ca are treaba cu un con, vezi reteta)

Blatul galben:
3 oua
1 plic zahar vanilat
90g zahar
90g faina
½ lingurita praf de copt

Blatul negru:
3 oua
1 plic zahar vanilat
90g zahar
1 plic praf pentru budinca de ciocolata (eu am pus unul pentru budinca de vanilie si niste cacao)
70g faina
½ lingurita praf de copt

Umplutura si decor:
1l frisca lichida neindulcita
optional: 5 pliculete de intaritor de frisca (eu n-am pus si a stat frisca foarte bine)
5 linguri lichior de oua (se poate inlocui cu sirop de ce vreti voi, dar nu prea inchis la culoare, sau cu un alt lichior, eu am folosit Amarula)

Se bat cele bine de tot 3 oua cu zaharul si zaharul vanilat pentru blatul galben, se adauga faina cernuta si praful de copt. Blatul negru se face separate la fel. Se coc separat intr-o forma rotunda unsa cu unt si tapetata cu faina 12-15 minute la 180°C.
Se rastoarna imediat din forma si se lasa la racit, apoi se taie fiecare blat in doua, astfel incat sa avem 4 blaturi. (Mie mi-a iesit cel cu cacao mai subtire, dar tot l-am putut injumatati fara probleme).
Se bat 600ml frisca cu lichiorul, bine de tot si se umple tortul (primul blat de jos sa fie galben). Se umple cu cate un strat subtire si se lasa un rest in bol.
Acuma vine chestia interesanta: luati un cutit foarte bine ascutit si taiati un con din mijlocul prajiturii. Conul sa aiba baza la suprafata tortului si varful sa nu ajunga chiar pana la fundul tortului. Eu am pus o farfuriuta in mijlocul tortului si-am taiat de-a lungul ei, oblic. Scoateti conul din mijloc (cel mai bine cu ajutorul unei alte personae, eu am intors tortul cu fundul in sus si fiica-mea a tinut farfuriuta in care a ramas conul). Ungeti peretii gaurii cu restul de frisca si apoi puneti conul inapoi, dar invers, cu baza in jos (merge bine, nu va speriati). Daca trebuie il mai indesati ceva cu mana, suprafata trebuie sa fie plata.
Se bate restul de frisca, tot bine de tot si se imbraca tortul cu ea.
Se serveste in max. 24 de ore.

Eu am vrut sa fac „motocei“ de frisca la marginea tortului si inauntrul lui sa fac o oglinda de lichior, dar era tarziu si ar fi fost si prea mult alcool pentru copil.
(IMG:http://i37.photobucket.com/albums/e77/karina_luana/Bucatarie/IMG_8240.jpg)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
kalua
post Jun 18 2008, 06:24 PM
Post #245





Musafir






Am facut müsli-ul lui happy, putin modificat dupa gusturile fiica-mii: fara fructe uscate (deci mai putin dulce), dar in plus cu caju si amaranth pops. E o nebunie! Si ce miros se dezvolta in casa cand e in cuptor... (IMG:style_emoticons/default/indragostita.gif)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Cleo
post Jun 18 2008, 07:16 PM
Post #246


moderator
*******

Group: V.I.P.
Posts: 6,061
Joined: 8-December 05
From: Montreal
Member No.: 34



asta-i telepatie, ca si eu demult ma gandesc sa fac si aseara am facut (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif) ba chiar am facut si poza

perfect de acord cu mirosul, cred ca i-am innebunit si pe trecatori. Eu am pus stafide albe si curmale, nuci, arahide si migdale. Cred ca merge si cu mai putina miere. Oricum sint o bunatate mai ales ca fii-mea in proportie de 85%numai "grauntze" mananca dimineata
Go to the top of the page
 
+Quote Post
kalua
post Jun 18 2008, 08:58 PM
Post #247





Musafir






A! Eu am pus suc de agave in loc de miere (fiica-mea nu-i cu mierea) si-i perfect. Apropo de sucul asta de agave, am auzit-o pe Barbara Becker (fosta nevasta a lui Boris Becker, tenismanul, o tipa care are grija ce mananca, face mult Pilates, etc) ca dimineata, in timpul saptamanii, numai müsli indulcit cu suc de-asta mananca, ea si copiii. Eu l-am descoperit cu Montignacul, altfel n-as fi avut habar de el (are indice glicemic mic). Fiica-mea e atat de fericita ca nu mai trebuie sa stea sa scobeasca ce nu-i place din müsli (ea pe stafide nu pune gura si exista si müsli fara, dar toate au macar cranberries sau bucatele de curmale si sta si le indeparteaza pe toate (IMG:style_emoticons/default/zapacitul.gif) )
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Cleo
post Jun 18 2008, 09:11 PM
Post #248


moderator
*******

Group: V.I.P.
Posts: 6,061
Joined: 8-December 05
From: Montreal
Member No.: 34



sucul asta are vreo aroma a lui? pe car es-o poti asemana? acriu, amarui? apa chioara indulcita? rien du tout?

l-am vazut in magazinul meu de condimente si-am zis sa-l iau si-apoi ma gandeam pt ce? habar n-am la ce sa-l folosesc.

si muesli din magazin n-are acelasi gust cu asta. uneori fructele au un gust care-mi insipra expirare (IMG:style_emoticons/default/zapacitul.gif)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
kalua
post Jun 18 2008, 09:17 PM
Post #249





Musafir






N-are gust propriu, indulceste numai.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Teocris
post Jun 24 2008, 08:27 AM
Post #250


V.I.P.
*******

Group: Administratori
Posts: 6,891
Joined: 9-November 07
From: Sibiu
Member No.: 2,591



Prajitura cu rabarbar

10 oua, 6 linguri faina, 10 linguri zahar, tulpini de rabarbar- o legatura

Tulpinile de rabarbar se spala si se curata de coaja, apoi se taie in bucatele potrivite.
Cuptorul se incinge.
Se separa ouale in felul urmator: 6 albusuri intr-un vas, toate galbenusurile in alt vas si 4 albusuri in alt vas.
Cele 6 albusuri se bat spuma cu 3 linguri de zahar, pana sta sta in castron chiar daca il intoarcem cu capul in jos. Galbenusurile se freaca cu 3 linguri de zahar si se adauga peste albusurile spuma, amestecand incet, numai de jos in sus (sa nu se lase albusul). Treptat, se adauga si faina, continuand amestecatul de jos in sus.
Intr-o tava cu peretii inalti , pe fundul careia am pus hartie de copt, turnam compozitia obtinuta. Bucatelele de rabarbar le tavalim prin faina (sa nu cada prin coca pana la fund) si le asezam uniform pe deasupra.
(IMG:http://i287.photobucket.com/albums/ll150/teocris7/DSC00678.jpg)

Tava se introduce in cuptorul incins, dupa ce in prealabil am astamparat un pic focul ( la nivelul mediu spre mic) si se lasa pana ce blatul capata o culoare frumoasa, aurie.
(IMG:http://i287.photobucket.com/albums/ll150/teocris7/DSC00679.jpg)

Cele patru albusuri ramase se bat bine (spuma tare) cu 4 linguri de zahar si se intind peste blatul fierbinte.
(IMG:http://i287.photobucket.com/albums/ll150/teocris7/DSC00680.jpg)

Bagam iar tava la cuptor,nu mult, vreo 10 minute. Albusurile trebuie sa prinda culoare.
(IMG:http://i287.photobucket.com/albums/ll150/teocris7/DSC00681.jpg)

Se lasa sa se racoreasca si se taie bucati potrivite.
(IMG:http://i287.photobucket.com/albums/ll150/teocris7/DSC00683.jpg)

Este o prajitura foarte buna si usor de facut, cu gust acrisor-dulce.

Go to the top of the page
 
+Quote Post

45 Pages V  « < 23 24 25 26 27 > » 
Reply to this topicStart new topic
3 User(s) are reading this topic (3 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 



Lo-Fi Version Time is now: 4th May 2025 - 02:43 AM