![]() |
![]() ![]() |
![]() |
kalua |
![]()
Post
#1881
|
Musafir ![]() |
Gata, plec acasa sa fac ardei umpluti (cu carne si capere). Am cumparat ardei de la turc, de-aia ca in tara, dar mai mititei. (IMG:style_emoticons/default/indragostita.gif) Ca panarame de-astea de Olanda, de-arata ca de plastic, sunt imensi si n-au niciun gust, nu servesc. (IMG:style_emoticons/default/mad.gif)
|
|
|
kalua |
![]()
Post
#1882
|
Musafir ![]() |
Ieri am facut 1 camembert la cuptor si unul imbracat in bacon, tot la cuptor.
Pentru azi am pus de dimineata niste fasole uscata la inmuiat, cred ca o sa iasa o iahnie din ea pana la urma (la noi s-a pus azi pe ploaie si s-a racorit). Si asa am observat ca nu prea avem retete cu fasole pe-aici, asa ca, doamnelor, va invit sa va scrieti retetele pe-aici, chiar daca ziceti voi ca-s dintr-alea de le stie toata lumea. Mutumiri cu plecaciuni! (IMG:style_emoticons/default/notworthy.gif) |
|
|
![]()
Post
#1883
|
|
Membru de Onoare ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 2,851 Joined: 16-March 07 From: Bucuresti Member No.: 1,359 ![]() |
Aseara am facut pt prima data lasagna. O sa pun si poze. Sunt f mandra, pt ca a iesit o minune! (IMG:style_emoticons/default/indragostita.gif)
|
|
|
![]()
Post
#1884
|
|
Incurabil ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Obsedat Posts: 744 Joined: 31-May 06 Member No.: 352 ![]() |
Intru eu prima!
Iahnia e singura mancare pe care imi place si mie sa o fac (cererea e intotdeauna fasole cu ciolan, asa ca eu o scriu pe asta). Zice asa: Pun ciolanul la fiert in oala sub presiune, in apa cat sa-l acopere, si il las pret de vreo 45 minute. Apoi extrag ciolanul din oala, tai carnea in bucati mai mari si pun totul la loc in apa, mai putin oasele. Dupa aceea adaug deodata: fasolea inmuiata bine, 1/2 ardei rosu, 1 ceapa mare, 1-2 morcovi, 1 patrunjel, o bucata de radacina de telina - toate taiate cubulete, 2 foi de dafin, piper, sare daca mai trebuie. Mai pun si apa, daca mi se pare ca nu e destula (fasolea inghite multa apa). Las totul sa fiarba inca 30 minute, apoi adaug 1-2 catei de usturoi si cateva linguri de pasta de rosii, ii mai dau cateva clocote si gata e! Se papa cu cateva linguri de smantana si o multime de ceapa verde sau rondele de praz pe deasupra, ca sa se bucure si fierea din plin. Hmmmm! (unde-i emoticonul de se linge pe buze?) Fara afumatura fac doar din fasole boabe proaspata, catre toamna. Atunci prajesc ceapa si ceva mai mult zarzavat, iar restul e la fel. No ase! (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) S-auzim si alte variante. |
|
|
![]()
Post
#1885
|
|
V.I.P. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 3,295 Joined: 1-July 07 From: Flower power Member No.: 1,880 ![]() |
Eu vreau sa fac azi o pseudolasagne.
Nimphe lasagna aia e o minunatie prima oara cand am facut-o nu-mi venea sa cred cat de buna e, am zis ca mare greseala am facut ca n-am incercat mai demult sa fac. Chiar zilele trecute imi zice al meu sot nu mai faci si tu o lasagne. |
|
|
LostWhispers |
![]()
Post
#1886
|
Musafir ![]() |
Zic si eu inca una: se pune fasolea la fiert dupa ce e gata se scoate si se face pireu in alta tigaie se pune la calit ceapa , usturoi , ardei, rosie , cand sunt bine calite se amesteca cu piureul de fasole, se serveste cu carnaciori prajiti iar deasupra pireului se stropeste putin ulei de bostan ( cel negru la culoare) iarna merge bine cu muraturi acum vara cu ceapa merge de minune na ce pofta mi e (IMG:style_emoticons/default/zapacitul.gif) |
|
|
![]()
Post
#1887
|
|
Moderator Global ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 5,946 Joined: 17-January 07 From: Bucuresti Member No.: 1,055 ![]() |
Acum, vara, cand nu prea-mi vine sa stau langa aragaz folosesc fasole rosie prefiarta de la Bonduelle. Dupa ce trage un clocot o scurg si arunc in tigaie, impreuna cu o conserva de rosii feliate. Presar piper, sare, mirodenii. E gata in maxim 10 minute. Merge servita si smpla si ca garnitura pentru friptura.
|
|
|
![]()
Post
#1888
|
|
V.I.P. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Administratori Posts: 6,891 Joined: 9-November 07 From: Sibiu Member No.: 2,591 ![]() |
Am incercat salata de avocado (IMG:style_emoticons/default/closedeyes.gif) Am facut-o si am bagat-o in frigider(trebuia neaparat sa plecam undeva si nu am vrut sa se strice din cauza caldurii). Cand am scos-o din frigider, cateva ore mai tarziu, era NEAGRA (IMG:style_emoticons/default/crying.gif) Si nici macar nu am gustat-o (IMG:style_emoticons/default/crying.gif) Asa ca, a ajuns (cu mari pareri de rau) la gunoi.
Am pus samburii la incoltit. Lasa ca-mi fac eu avocadul meu (IMG:style_emoticons/default/mad.gif) si atunci o sa ma satur (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif) Eu am facut ciorba de fasole uscata si salata de vinete. Am in plan niste cipsuri de dovlecei (IMG:style_emoticons/default/magindesc.gif) |
|
|
kalua |
![]()
Post
#1889
|
Musafir ![]() |
Daca ungi bucatile de avocado cu zeama de lamaie nu se inegreste, sau numai minimal. Ca am tinut si eu salata de-asta cateva ore la aer (dar nu in frigider).
|
|
|
![]()
Post
#1890
|
|
V.I.P. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Administratori Posts: 6,891 Joined: 9-November 07 From: Sibiu Member No.: 2,591 ![]() |
Kalua, am pus zeama de lamaie peste bucatelele de avocado (IMG:style_emoticons/default/closedeyes.gif)
Ieri mi-a facut soacra placinta cu branza (IMG:style_emoticons/default/indragostita.gif) Cred ca vrea sa se dea bine pe langa mine (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif) Stie ca placinta asta e preferata mea (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif) |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 7th May 2025 - 02:43 PM |
|