![]() |
![]() ![]() |
![]() |
kalua |
![]()
Post
#261
|
Musafir ![]() |
walpurgik, iaca ce-am gasit: Starbucks Ricotta Cake, as inlocui ricotta cu mascarpone sau Philadelphia. Asta stiu sigur, americanii folosesc la cheese cake Philadelphia.
Inca una: New York Style Cheese Cake |
|
|
happyCat |
![]()
Post
#262
|
Musafir ![]() |
Si eu sunt maaare fana de cheesecake si cand vreau un quick-fix, sa va zic ce fac, dar sa nu radeti de mine: iau un biscuit digestiv, pun pe el un strat de philadelphia si pe deasupra gem de capsuni. Et voila!
Si acuma o reteta de: Muffini cu muesli pentru micul dejun: 175g caise uscate, taiate marunt 175g muesli 250g faina self-raising 1 lingurita praf de copt 125ml suc de portocale 125ml suc de mere 3 linguri ulei vegetal 100g miere 1 ou batut Preincalzim cuptorul la 175grade. Se amesteca caisele, muesli, faina si praful de copt intr-un castron. In alt castron mai mare se amesteca ingredientele lichide - sucurile, mierea, oul, uleiul- cu mixerul. Peste acestea se adauga amestecul de faina si muesli. (nu trebuie amestecat prea mult) Se pune amestecul obtinut cu o lingura in tava pentru muffins cu 12 forme, care in prealabil a fost unsa. (eu am pus in forme de hartie). Se coc in cuptor timp de 20 de minute. Se scoate tava din cuptor si se lasa muffinii in ea timp de inca 5 minute, dupa care se scot si se lasa sa se raceasca. (IMG:http://i237.photobucket.com/albums/ff90/happycat01/IMG_1141.jpg) |
|
|
kalua |
![]()
Post
#263
|
Musafir ![]() |
Iaca aici retetele facute de mine de nenumarate ori pe vremuri
Cheese cake mama lui Friedrich tort cu branza ca la nemti Aluat 150g Zwieback 50g zahar 50g unt 1/2 lingurita scortisoara macinata Umplutura: 1 kg Quark (branza proaspata de vaci mai cremoasa) zeama si coaja de la jumatate de lamaie netratata chimic 200g zahar 30g faina 1 priza sare 5 oua intregi 2 galbenuse 4 linguri frisca lichida neindulcita Zwiebackul se faramiteaza, 2 linguri din el se pun deoparte. Restul se amesteca cu celelalte ingrediente pentru aluat. Se face fundul si marginea tortului din aluatul asta intr-o forma de tort cu inel. Pentru umplutura se amesteca ingredientele in ordinea in care le-am scris, e destul de lichida. Se toarna in forma si restul de 2 linguri de Zwieback se presara pe deasupra. Se da la cuptorul preincalzit primele 10 minute la 230°C, apoi 75 minute la 120-125°C. Se scoate din forma abia dupa ce s-a racit, altfel se rupe. Zwiebackul asta sunt niste pesmeti facuti din faina alba, lapte, drojdie, grasime, oua si foarte putin zahar. Este copt prima data ca o paine, apoi taiat felii si dat inca o data la cuptor, pentru uscare. Sunt foarte, foarte uscati. Reteta cealalta, la care iese un tort si mai cremos, o scriu maine. |
|
|
kalua |
![]()
Post
#264
|
Musafir ![]() |
Cheese cake numero doi, mai cremos
Aluat: 150g unt 1 priza sare 300g faina alba 50 ml apa facultativ: 50g zahar 3 linguri dulceata sau gem de caise Umplutura: 5 oua 300g zahar 500g branza proaspata de vaci, stoarsa foarte bine 500g mascarpone 250g ricotta (urda) sucul de la o lamaie 2 linguri Amaretto 100g amidon Se bate spuma zaharul, sarea cu untul, apoi se adauga,putin cate putin, faina si apa, se obtine un aluat moale, care se framanta cu mainile. Se intinde cu sucitorul 2/3 din aluat. Se tapiseaza fundul si marginea unei forme rotunde cu inel cu hartie de copt si se pune aluat intins acolo (pe fund si margine). Fundul se se unge cu dulceata si din restul de aluat se mai intinde cu sucitorul inca un fund, care se pune peste stratul de dulceata. Marginile se adancesc cu degetele ca sa nu iasa dulceata. Galbenusele se bat cu zaharul pana se obtine o masa albicioasa groasa, apoi se adauga pe rand branza de vaci, Mascarpone si Ricotta, apoi sucul de lamaie si Amaretto. Albusele se bat si se amesteca cu grija si fara sa a amesteca mult cu umplutura. Se varsa in forma. Se da la cuptorul preincalzit (200°C) 60 minute. Dupa 35-40 minute uitati-va daca suprafata are deja culoarea galbena-aurie si daca e asa, acoperiti-l cu hartie de pergament sau folie de aluminiu, ca sa nu se arda. Eu l-am facut si cu dulceata de portocale in loc de cea de caise si Grand Marnier in loc de Amaretto, foarte buna si varianta asta. In umplutura eu mai puneam si maduva de la o pastaie de vanilie. |
|
|
walpurgik |
![]()
Post
#265
|
Musafir ![]() |
Kalua, iti multumesc. (IMG:style_emoticons/default/pupicei.gif) Mi-a placut in mod deosebit faptul ca are multa crema de branzica care nu e gretoasa pentru gusturile mele de nici un fel.
|
|
|
kalua |
![]()
Post
#266
|
Musafir ![]() |
Sa ne spui de care-ai facut si cum ti-a iesit. (IMG:style_emoticons/default/kiss.gif)
Eu mai am o gramada de pere si cred c-oi face maine unul tot cu quark. Daca mananca poporul, bine, daca nu, o sa se bucure luni colegii mei. (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) |
|
|
kalua |
![]()
Post
#267
|
Musafir ![]() |
Prajitura cu pere si bezea
Blat: 75g unt 1 ou 75g zahar pudra 200g faina alba 1/2 plic praf de copt 5-6-7 pere, depinde de marime; se pot folosi si mere sau pere din compot Umplutura: 1 ou intreg 4 galbenuse 2 plicuri praf pentru budinca de vanilie 1 plic zahar vanilat sucul de la o lamaie 5 linguri ulei 500g quark sau Philadelphia 1/2l lapte 125g zahar pudra Bezea: 4 albuse 75g zahar pudra Se amesteca untul cu zaharul, se adauga oul, apoi faina si praful de copt. Aluatul se intinde intr-o forma rotunda cu inel, forma unsa cu unt. Se intinde cu degetele si se ridica si margine. Pe fund se pun sferturi de para curatata de coaja si de casuta cu samburi. Pentru umplutura se amesteca toata ingredientele. Atentie, e foarte subtire si stropeste! Se toarna peste pere. Se da la cuptorul preincalzit (180°C) 90 minute. Se bat albusele cu zaharul. Dupa 85 minute de copt se scoate prajitura din cuptor, se pune bezeaua pe deasupra si se mai da 5 minute la cuptor. Se scoate din forma dupa ce s-a racit. (IMG:http://i37.photobucket.com/albums/e77/karina_luana/Bucatarie/IMG_8906.jpg) (IMG:http://i37.photobucket.com/albums/e77/karina_luana/Bucatarie/IMG_8910.jpg) |
|
|
![]()
Post
#268
|
|
moderator ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: V.I.P. Posts: 6,061 Joined: 8-December 05 From: Montreal Member No.: 34 ![]() |
musai o fac pe-asta (IMG:style_emoticons/default/kiss.gif)
|
|
|
happyCat |
![]()
Post
#269
|
Musafir ![]() |
Am vazut ca nu e nici o reteta de inghetata aici, (am vazut bine?) asa ca va dau eu o reteta de inghetata. Contine alcool!
Inghetata Margarita 125 ml suc de lamaie (lime) 30 ml Tequila 30 ml Cointreau sau Triplu Sec 150 g zahar pudra 500 ml frisca (double cream) Se amesteca sucul de lamaie cu Tequila si Cointreau si zaharul pudra intr-un bol, pana se dizolva zaharul. Se adauga frisca si se bate cu un tel (sau mixer) pana cand se ingroasa, dar nu trebuie sa se intareasca. Trebuie sa ramana cremos amestecul. Apoi se pune la congelator intr-o cutie de plastic sau alt recipient adecvat, cu capac. Aceasta inghetata are o textura cremoasa, se poate servi imediat dupa ce e scoasa din congelator. |
|
|
![]()
Post
#270
|
|
Tratabil ![]() ![]() Group: Tratabil Posts: 110 Joined: 11-August 08 Member No.: 4,455 ![]() |
TORT CU CREMA DIPLOMAT(cu blat)
Blat -5 oua -o lingura apa -6 linguri zahar -6 linguri faina -1/2 praf de copt Crema -6 galbenusuri -6 linguri zahar -200ml lapte -500ml frisca batuta -20g gelatina -o cescuta cu apa fierbinte Se amesteca apa cu gelatina pana se dizolva. Cele 6 galb.,zaharul si laptele se pun intr-un vas la foc mic si se amesteca pana se ingroasa si se topeste zaharul.Peste crema se adauga gelatina dizolvata.Se lasa sa se raceasca.Cand este rece se adauga frisca batuta.Se da la frigider aprox. o ora. (IMG:http://i351.photobucket.com/albums/q472/MIMI76_photos/RARES_023.jpg) (IMG:http://i351.photobucket.com/albums/q472/MIMI76_photos/Picture007.jpg) (IMG:http://i351.photobucket.com/albums/q472/MIMI76_photos/Picture_233.jpg) |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 4th May 2025 - 04:42 AM |
|