![]() |
![]() ![]() |
![]() |
happyCat |
![]()
Post
#271
|
Musafir ![]() |
Negresa fara faina
(Flourless chocolate brownies) 225g ciocolata min. 70% 225g unt 200g zahar 2 lingurite esenta vanilie 3 oua 150g migdale macinate 100g nuci taiate marunt Se topesc untul si ciocolata intr-o oala non-stick si apoi se ia de pe foc, se adauga zaharul + vanilia, se amesteca si se lasa sa se mai raceasca. Apoi se bat cele 3 oua in compozitie si se adauga migdalele si nucile. Se pune amestecul intr-o tava patrata de 24cmx24cm unsa bine (sau cu hartie de copt) si se coace la 170 grade timp de 25 minute. Dupa ce s-a copt si racit, se taie patratele. Aceste prajiturele vor fi lipicioase in mijloc. |
|
|
![]()
Post
#272
|
|
Tratabil ![]() ![]() Group: Tratabil Posts: 110 Joined: 11-August 08 Member No.: 4,455 ![]() |
Amandina
BLAT -9 oua -o cana zahar -3 linguri apa -3 linguri ulei -3 linguri cacao -12 linguri faina -praf de copt SIROP -500ml apa calda -250g zahar -3 plicuri capucino ciocolata -esenta rom CREMA -200g zahar pudra -350g unt(margarina) moale -3 linguri cacao GLAZURA -250g ciocolata topita impreuna cu 100ml frisca lichida (IMG:http://i351.photobucket.com/albums/q472/MIMI76_photos/Picture094.jpg) (IMG:http://i351.photobucket.com/albums/q472/MIMI76_photos/Picture_273.jpg) |
|
|
![]()
Post
#273
|
|
moderator ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: V.I.P. Posts: 6,061 Joined: 8-December 05 From: Montreal Member No.: 34 ![]() |
mersi pt retete (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
seamana ceva-ceva cu reteta pe care o avem deja din 9 oua in ce tava coci blatul? de ce intreb... daca blatul e facut in tava de aragaz, dupa mine crema din 350g de margarina nu-i suficienta |
|
|
![]()
Post
#274
|
|
Tratabil ![]() ![]() Group: Tratabil Posts: 110 Joined: 11-August 08 Member No.: 4,455 ![]() |
mersi pt retete (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) seamana ceva-ceva cu reteta pe care o avem deja din 9 oua in ce tava coci blatul? de ce intreb... daca blatul e facut in tava de aragaz, dupa mine crema din 350g de margarina nu-i suficienta Tava mea are 36/36cm. Eu atat am folosit-350g unt,dar cantitatea se poate ajusta in functie de preferintele fiecaruia.Cine vrea crema mai multa poate face o masura si jumatate. (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
kalua |
![]()
Post
#275
|
Musafir ![]() |
Mmmmmm! Trebuie s-o incerc neaparat, dar cred ca Cleo mi-o ia inainte.
|
|
|
![]()
Post
#276
|
|
moderator ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: V.I.P. Posts: 6,061 Joined: 8-December 05 From: Montreal Member No.: 34 ![]() |
kari eu la aia cu pere vreau sa migalesc zilele astea (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
|
|
|
![]()
Post
#277
|
|
Contaminat ![]() Group: Contaminat Posts: 25 Joined: 15-September 07 Member No.: 2,236 ![]() |
(IMG:style_emoticons/default/crying.gif) topicul asta imi face pofta de toate bunatatile (IMG:style_emoticons/default/crying.gif) . Se duce regimul meu (IMG:style_emoticons/default/zapacitul.gif) Cred ca ar fi mai bine sa nu mai trec pe aici. Dauneaza siluetei (IMG:style_emoticons/default/crying.gif)
This post has been edited by purpleariadna: Aug 13 2008, 12:26 AM |
|
|
kalua |
![]()
Post
#278
|
Musafir ![]() |
Dedicatie speciala pentru cleolica
Pricomigdale (amaretti sau amarettini) Tata ne aducea asa ceva de la Bucuresti, Athenee Palace, la noi in provincie nici urma de asa ceva nu era. Nu mai tin exact minte gustul si consistenta lor, dar astea-s ca cele italienesti. 200g migdale macinate 140-200g zahar (cu 140 ies putin dulci, cu 200 ies dulci bine) 3 albuse de oua mijlocii inspre mari 3 picaturi aroma de migdale Se bat albusele cu jumatate din cantitatea de zahar. Se bat tare. Apoi se adauga restul de zahar, aroma si migdalele. Toata masa nu are voie sa aiba consistenta inspre lichid, ci trebuie sa fie ca de bezea (asta-i toata taina, consistenta). Se fac bumbi mici cu spritul pe o tava acoperita cu hartie de copt si se dau la cuptorul preincalzit (170°C, fara ventilatie) ca 20 minute. Migdalele se pot praji usor in cuptor inainte de a fi folosite (fara ulei, pur si simplu imprastiate intr-o tava si date la cuptor). Cine nu vrea sa foloseasca aroma asta sintetica, poate folosi o lingura de samburi de caise, macinati si astia. |
|
|
![]()
Post
#279
|
|
moderator ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: V.I.P. Posts: 6,061 Joined: 8-December 05 From: Montreal Member No.: 34 ![]() |
saru'mana (IMG:style_emoticons/default/indragostita.gif)
o sa le fac pt mama si sa vedem ce zice apoi revin cu impresii. gasisem ceva cu niste albusuri care se infierbanta in bain marie (IMG:style_emoticons/default/zapacitul.gif) si nu se bat se dau la frigider peste noapte... parca se indeparta din ce in ce de la ce aveam eu in minte. la noi la cofetarie se mai gaseau uneori si erau o nebunie |
|
|
![]()
Post
#280
|
|
V.I.P. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 3,295 Joined: 1-July 07 From: Flower power Member No.: 1,880 ![]() |
Kalua la prajii cu pere se poate inlocui cu ceva praful ala de budinca si cam in ce proportie. Multam fain. (IMG:style_emoticons/default/kiss.gif)
This post has been edited by Master of Norules: Aug 14 2008, 11:39 PM |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 4th May 2025 - 01:35 AM |
|