IPB

Site eLady | Articole eLady | Adrese utile | Trimite articol pentru eLady.ro | Trimite adresa utila | Contact 

Welcome Guest ( Log In | Register )

45 Pages V  « < 30 31 32 33 34 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Desert mai simplu sau mai dificil de preparat, Retete de prajituri: torturi, inghetata, tarte, creme, mousse, placint
Cleo
post Oct 20 2008, 01:31 AM
Post #311


moderator
*******

Group: V.I.P.
Posts: 6,061
Joined: 8-December 05
From: Montreal
Member No.: 34



Brownies II

150 gr ciocolata de menaj (deci amaruie), 400g zahar (pare mult dar nu este), 200 g faina, 3 oua, arome (o lingura de esenta de vanilie, vreo 2 de ameretto sau una de esenta de rom...cert este ca musai s-o aromati cu generozitate) si 100g miez de nuca si/sau migdale macinate grosier (coapte putin in prelabil), 100g unt

- ciocolata se topeste la microunde si se pune deoparte
- faina+ zahar + arome + oua se amesteca, se adauga si ciocolata topita si la sfr miezul de nuca
- se pune intr-o tava de 20x29cm de ex. tapetata cu hartie cerata (eu o si ung cu putin unt sau ulei)
- se coace la foc mijlociu in jur de 30 minute
- nu coaceti prajitura prea mult
- se lasa la racit si apoi se taie
- putei sa le ornati cu glazura alba pusa asa firicele, sau la fel, cu ciocolata cu lapte

au consistenta pe care o caut la brownies, deci mai spre ciocolata de casa decat spre pandispan

(IMG:http://i33.photobucket.com/albums/d90/h_2004/102_3447.jpg)


Prajitura cu crema de portocale

e tare buna (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) ... frageda, fina si tare placut aromata

pt foaie:
125g unt moale, 40g zahar, 150g faina, coaja de la o lamaie

- din toate se face o foaie
!! atentie se intinde pe suprafata bine infainata pt ca este o coca foarte frageda!!
- tava mea e micuta si as zice ca e exact cat trebuie pt prajiturica aceasta, deci din nou ceva mic 20x29cm
- se da la cuptorul incins in prealabil la foc mediu, pt 10-15 minute, sa se rumeneasca putin pe fund

crema
35gr faina (o lingura cu vf am pus); 125ml suc de portocale, 3 oua; 150g zahar; coaa de portocala daca aveti, eu am pus putin esenta de lamaie

- compozitia aceasta se toarna peste foaia fierbinte, de-abia scoasa din cuptor si se pune inapoi pt alte 15-20 minute (pana cand vedeti ca s-a intarit si rumenit crema)
- o taiati numai cand s-a racit apoi o pudrati cu zahar pudra

(IMG:http://i33.photobucket.com/albums/d90/h_2004/102_3456.jpg)

(IMG:http://i33.photobucket.com/albums/d90/h_2004/102_3463.jpg)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Master of Norule...
post Oct 20 2008, 08:17 AM
Post #312


V.I.P.
*******

Group: Membru de Onoare
Posts: 3,295
Joined: 1-July 07
From: Flower power
Member No.: 1,880



Placinta cu branza

750 g faina
50 g drojdie
Amestec putina apa calduta cu drojdia si 1 lingura de zahar intr-un cuib de faina cu sare da nu multa sare cat se pune la prajituri. Adaug apa calduta, apa tre' sa fei neaparat calduta daca-i rece iese aluatul tare. Eu am pus si un strop de ulei in aluat. Se framanta putin asa cat sa se deslipeasca de pe maini si se lasa la dospit.
Impart aluatul in 12 bucati
Intind 3 foi foarte subtiri cam cat o foaie de A4.
Torn unt topit caldut nu fierbinte pe fiecare foaie. Pun 3 foi una peste alta.
Umplutura
750 g branza de vaci poate si mai bine depinde cat de multa branza va place in compozitie.
3-4 oua
sare, coaja de lamaie, vanile vre-o 4 pliculete, zahar, stafide, eu stafide n-am pus ca fiica-mii nu-i plac.
Pun branza la mijloc de-a lungul foii ca la strudel peste cele 3 foi unse cu unt, impaturesc pe lungime din 2 parti formand un rulou.
Se pun in tava unsa cu unt
Se repeta operatiile la fiecare rulou. Din cantitati ies 4 rulouri.
Eu am facut 2 rulouri din jumate de cantitati dar branza am pus 500 g. Ai mei nu-s prea mancatori de dulciuri si am zis sa nu mananc eu iar ce ramane. Da' n-a apucat sa ramana ca le-a placut tare si au mancat-o de dimineata. Fiica-mea a zis: buna placinta ai facut mami.
Peste rulouri din tava se taie cubulete de unt cam 3-4 cubulete pe fiecare rulou si seamesteca 250g smantana +2 oua+zahar+vanilie si se toarna peste rulouri.
Se da la cuptor pana se rumensete deasupra.
Merita incercata o data, ca e asa de buna. Eu am mancat la o prietena ca de la ea am reteta si de vre-o juma' de an cred ca ma gandesc la ea si sapt. trecuta mi-am facut timp sa trec sa-i cer reteta si am si facut-o a 2-a zi.
Merge servita si calda si rece, calda e si mai buna, da' e buna si rece.

Lost daca vrei s-o faci cu mere probabil tre' sa renunti la smantana de deasupra sau nus ca se impregneaza in aluat, poti incerca si cu smantana sa vezi ce iese.

(IMG:http://i241.photobucket.com/albums/ff206/micelanos/P1015653.jpg)

This post has been edited by Cleo: Nov 1 2008, 12:40 AM
Go to the top of the page
 
+Quote Post
MirelaR
post Oct 20 2008, 09:39 AM
Post #313


Tratabil
**

Group: Tratabil
Posts: 110
Joined: 11-August 08
Member No.: 4,455



QUOTE(Cleo @ Oct 20 2008, 02:31 AM) *
Prajitura cu crema de portocale

O sa fac si eu prajitura asta cat mai curand. (IMG:style_emoticons/default/kiss.gif)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
LostWhispers
post Oct 20 2008, 01:53 PM
Post #314





Musafir






Mersi Mon, intr adevar acum ca am citit nu merge cu mere, o sa rasfoiesc si gasesc eu una simpla cu mere, mie nu prea imi place sa fac prajituri am o viteza in mine la bucatarie cand le fac doar sa scap cat mai repede (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Sidy
post Oct 22 2008, 06:42 PM
Post #315


Contaminat
*

Group: Contaminat
Posts: 40
Joined: 20-October 08
From: Oradea
Member No.: 5,167



Poate iti place reteta mea de praji cu mere...
Prajitura cu mere
200g unt
100 g zahar
4-5 galbenusuri
1 praf de copt
smintina sau lapte
coaja rasa de la o lamiie

Se framinta bine toate ingredientele si se intinde foaia in tava tapetata, se pune umplutura de mere, scurse de suc+putin zahar+scortisoara, apoi se da la cuptor.
Intre timp se bat albusurile cu 12-15 linguri zahar si zeama de lamaie, se scoate tava cind e aproape coapta prajitura si se pun albusurile peste mere.
Se da iar la cuptor, pina se intareste albusul.
Prajitura se poate face si cu brinza dulce ...
Este usor de facut si taaaare buna...
Go to the top of the page
 
+Quote Post
bulina
post Oct 22 2008, 07:19 PM
Post #316





Musafir






mie imi place foarte tare! mai ales cea cu branza dulce! (IMG:style_emoticons/default/322.gif)



This post has been edited by bulina: Oct 22 2008, 07:20 PM
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Cleo
post Oct 26 2008, 03:14 PM
Post #317


moderator
*******

Group: V.I.P.
Posts: 6,061
Joined: 8-December 05
From: Montreal
Member No.: 34



Cozonac tresa ruseasca

500-600g faina, 20g drojdie; 200ml lapte; 90g zahar; 90g unt; 2 oua; coaja de lamaie, zahar vanilat etc arome cat de multe (amaretto, esenta de rom etc)

umpluturile le puteti varia

ex1 50g unt si vreo 2-3 linguri de zahar (pare umplutura cuiburilor de viespe)

ex2: am pus o lingura de unt moale, 2 linguri de cacao, zahar 100g, nuca macina 100g, le-am amestecat intr-o pasta

- am facut o maia din 200g faina, drojdie dizolvata cu putin zahar sau miere, si 100ml lapte; am lasat-o sa creasca
- se amesteca apoi in ordine: zahrul, ouale, untul si la sfarsit faina
- se framanta pana obtinem o coca elastica si totusi molcelusa (vai cat imi iubesc malaxorul (IMG:style_emoticons/default/indragostita.gif) ) si se lasa la cresut in loc cald, castronul acoperit cu folie de plastic
- cand a crescut se intinde foaie, se unge cu umplutura, se ruleaza intr-un sul, apoi cu un cutit fff ascutit sau un cater (musai sa-mi cumpar) se taie unul din capetele sulului apoi sulul in 2 dar de la cca 3 degete de capatul neatins si

mai bine las imaginile sa va explice

(IMG:http://i33.photobucket.com/albums/d90/h_2004/102_3590.jpg)

(IMG:http://i33.photobucket.com/albums/d90/h_2004/102_3592.jpg)

(IMG:http://i33.photobucket.com/albums/d90/h_2004/102_3593.jpg)

aici dati peste cap capatul neatins, cum priviti dinspre celalalt capat, deci il dati peste cap spre interior

(IMG:http://i33.photobucket.com/albums/d90/h_2004/102_3594.jpg)

apoi impletiti tresa
(IMG:http://i33.photobucket.com/albums/d90/h_2004/102_3595.jpg)

o puneti in tava tapetata cu hartie cerata si unsa cu putin unt si-i completati capatul ciuntit cu trandafirasul pe care l-ati taiat mai devreme dintr-un capat
(IMG:http://i33.photobucket.com/albums/d90/h_2004/102_3597.jpg)

lasati la crescut, ungeti unde e coca cu putin galbesnus amestecat cu lapte, apoi coaceti in cuptorul incins in prealabil la foc mediu aprox 35-40 de minute

(IMG:http://i33.photobucket.com/albums/d90/h_2004/102_3607.jpg)

(IMG:http://i33.photobucket.com/albums/d90/h_2004/102_3606.jpg)

(IMG:http://i33.photobucket.com/albums/d90/h_2004/102_3613.jpg)

(IMG:http://i33.photobucket.com/albums/d90/h_2004/102_3617.jpg)


e o pufosenie aromata.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
kalua
post Oct 27 2008, 09:08 PM
Post #318





Musafir






Am dus cateva si la serviciu si mi-a cerut pana si sefu' reteta (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif)
Se fac foarte repede si usor, reteta indicata si pentru incepatoare

Colturi cu nuci

300g faina alba
1 lingurita praf de copt
130g zahar
1 plic zahar vanilat
2 oua
130g unt

7 linguri dulceata sau gem de caise
100g zahar
250g unt
2 plicuri zahar vanilat
4 linguri apa
200g alune taiate grosier cu cutitul (sau nuci, eu am folosit nuci macadamia)
200g migdale taiate grosier cu cutitul

Se bat ouale cu zaharul, se adauga untul moale, apoi zaharul vanilat, faina si praful de copt. Se framanta (merge bine si cu mixerul). Se intinde cu sucitorul pe o tava acoperita cu hartie de copt. Se unge cu gem.
Intr-o oala se topeste untul la foc mic, se adauga zaharul, zaharul vanilat si apa, se lasa sa dea o data in foc. Se adauga nucile, se amesteca, apoi se unge toata masa asta pe aluat. Se da la cuptorul preincalzit (180°C) 30 minute.
Se lasa la racit, apoi se taie in patrate mari, care se injumatatesc.

Puteti baga doua colturi in glazura de ciocolata. Sau face numai dare de ciocolata topita. Sau le lasati asa.

(IMG:http://i37.photobucket.com/albums/e77/karina_luana/Bucatarie/IMG_9741.jpg)
(IMG:http://i37.photobucket.com/albums/e77/karina_luana/Bucatarie/IMG_9750.jpg)

This post has been edited by Cleo: Nov 1 2008, 12:33 AM
Reason for edit: pus pozele sa nu se piarda :)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Cleo
post Oct 27 2008, 09:14 PM
Post #319


moderator
*******

Group: V.I.P.
Posts: 6,061
Joined: 8-December 05
From: Montreal
Member No.: 34



faine! Pe-asta musai sa i-o dau si mamei ca-i plac tare dulciurile cu nuci, migdale etc

PS cate kilograme de macademian ati adus? (IMG:style_emoticons/default/magindesc.gif) (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
kalua
post Oct 27 2008, 09:52 PM
Post #320





Musafir






Din alea macinate sau taiate grosier numai cate juma de kil din fiecare, se rancezesc destul de repede.
Dar le recomand cu caldura la orice prajitura daca le gasiti fara sare sau fara vreun alt gust.
Go to the top of the page
 
+Quote Post

45 Pages V  « < 30 31 32 33 34 > » 
Reply to this topicStart new topic
2 User(s) are reading this topic (2 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 



Lo-Fi Version Time is now: 24th May 2024 - 06:35 AM