![]() |
![]() ![]() |
![]() |
happyCat |
![]()
Post
#321
|
Musafir ![]() |
Kalua, tu chiar ti-ai adus alune macadamia din concediu? Acolo la voi nu se gasesc? Ca pe aici am vazut de multe ori.
|
|
|
kalua |
![]()
Post
#322
|
Musafir ![]() |
Macinate sau tocate nu se gasesc, numai dintr-astea mi-am adus.
Si am mai dus la serviciu o punga cu wasabi, ca nici dintr-alea n-am vazut pe-aici. |
|
|
![]()
Post
#323
|
|
V.I.P. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 3,295 Joined: 1-July 07 From: Flower power Member No.: 1,880 ![]() |
Tre' sa le fac si eu ca bine arata si e simpla reteta.
|
|
|
![]()
Post
#324
|
|
moderator ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: V.I.P. Posts: 6,061 Joined: 8-December 05 From: Montreal Member No.: 34 ![]() |
Placinta cu dovleac
ca sa nu fie prea complicat de curatat eu il spal, tai bucati mari si asa-l pun la fiert. De ce? cand e fiert se curata coaja mult mult mai usor compozitia e simpla: dovleacul facut piure, zahar, scortisoara si daca e prea lichid (desi soiul asta nu e) adaugati o lingura 2 03 de gris si mai lasati vreo 20 de minute deoparte. Nu pot sa va atasez pozele acum dar se intinde foietajul in foaie dreptunghiulara, la mijloc pastrati o fasie intacta de vreo 10-12 cm unde vine umplutura iar pe fiecare latura taiata oblic fasii de 2-2.5 cm latime pe care mai apoi o sa le pliati una din stanga una din dreapta samd peste umplutura Atentie! daca faceti strudele micute e ok sa lucrati pe masa. Daca vreti sa faceti strudel mai lung, musai sa lucrati direct in tava. Intindeti foaia pe masa infainata o taiati insa nu continuati cu umplutura pt ca n-o mai saltati de pe masa. Deci foaia intinsa si franjurata o puneti in tava, puneti umplutura pe fasia din mijloc si pliati zdrentele. O sa revin diseara cu poze dar o vazui pe Fanny ca m-asteapta (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) si-am zis sa povestesc din timp LE cam asa (IMG:http://i33.photobucket.com/albums/d90/h_2004/102_3708.jpg) rezultat dupa ce-a fost uns cu ou, rumenit la cuptor si pudrat cu zahar (IMG:http://i33.photobucket.com/albums/d90/h_2004/102_3721-1.jpg) (IMG:http://i33.photobucket.com/albums/d90/h_2004/102_3730-1.jpg) |
|
|
![]()
Post
#325
|
|
Moderator Global ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 5,946 Joined: 17-January 07 From: Bucuresti Member No.: 1,055 ![]() |
senchiu! (IMG:style_emoticons/default/kiss.gif)
Ma duc sa plasez o intrebare si la trucuri, referitor la cum se pastreaza restul dovleacului la cogelator, pentru placinte viitoare. (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
pescarush |
![]()
Post
#326
|
Musafir ![]() |
Cleo (IMG:style_emoticons/default/thankyou.gif) Acum am vazut reteta "desfasurata" pe-aici. Arata bestial. (IMG:style_emoticons/default/pistolar.gif)
|
|
|
![]()
Post
#327
|
|
Dependent ![]() ![]() ![]() Group: Dependent Posts: 262 Joined: 18-February 06 From: Cluj-Napoca Member No.: 231 ![]() |
Budinca de macaroane cu branza de vaci si stafide
Am fiert o punga de macaroane si le-am lasat sa se scurga apa de pe ele. Cam 500 gr de branza vaci am amestecat cu 5 linguri zahar si stafide. Am uitat sa pun ceva esenta de rom in branza. Separat, am batut 4 oua mari cu mixerul si 2 linguri zahar. Intr-un vas mare am pus putin ulei pe fund, un strat de macaroane, amestecul de branza, inca un strat de macaroane si deasupra am turnat ouale batute. Le-am bagat la cuptor pt. vreo 35 min. |
|
|
happyCat |
![]()
Post
#328
|
Musafir ![]() |
Caramel shortbread
200 g faina 25g faina de orez 75g zahar 175g unt Pentru glazura de caramel: 50g unt 50g zahar brun 1 conserva lapte condensat de 397g Pentru glazura de ciocolata 100g cicolata dark 100g ciocolata cu lapte Se incalzeste cuptorul la 170 grade. Faina se amesteca cu zaharul si se pun intr-un castron. Se adauga peste ele untul taiat cubulete si se freca cu degetele pana cand se obtine un amestec asa mai nisipos. Intr-o tava patrata de 23x23 cm, care a fost unsa si pe fundul careia s-a asternut hartie pentru copt, se pune acest amestec si se preseaza bine pe fundul tavii cu ajutorul degetelor sau cu o spatula. Se inteapa din loc in loc cu furculita si se pune in cuptor pentru 5 minute, dupa care se reduce temperatura cuptorului la 150 grade si se coace inca 30-40 minute, pana cand devine aurie. Se lasa la racit in tava. Pentru glazura de caramel se topesc intr-o cratita untul + zaharul brun + laptele condensat si se amesteca pana cand se topeste zaharul. Se fierbe timp de 5 minute pana cand se mai ingroasa, amestecand continuu. Se lasa sa se raceasca un pic dupa care se toarna in tava peste 'biscuit'. Pentru glazura de cioco se topesc ciocolata dark si cea cu lapte in boluri separate. Eu am turnat ciocolata dark mai intai, am intins-o uniform peste caramel, iar apoi am turnat ciocolata cu lapte sub forma de fasii. Se ia un betisor de lemn sau o scobitoare si se traseaza linii in toate directiile pana cand se obtine acest efect din poza. Reteta originala era cu trei feluri de ciocolata, cele 2 plus ciocolata alba. Se pun toate trei din loc in loc peste caramel si la fel, cu betisorul, se traseaza linii in toate directiile. Dupa ce s-a intarit ciocolata se traseaza linii cu un cutit pentru a se imparti in patratele. Se lasa la intarit pentru o ora, dupa care se taie in patratele. (IMG:http://i237.photobucket.com/albums/ff90/happycat01/IMG_1396.jpg) |
|
|
![]()
Post
#329
|
|
Fondator eLady.ro ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Administrator Posts: 33,779 Joined: 7-December 05 Member No.: 5 ![]() |
Uaaau ce fain arata! Super tare!
|
|
|
![]()
Post
#330
|
|
moderator ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: V.I.P. Posts: 6,061 Joined: 8-December 05 From: Montreal Member No.: 34 ![]() |
happy deci se intaresc bine bine?
asta-i fain de folosit si ca glazura pt alte deserturi. |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 4th May 2025 - 02:08 AM |
|