IPB

Site eLady | Articole eLady | Adrese utile | Trimite articol pentru eLady.ro | Trimite adresa utila | Contact 

Welcome Guest ( Log In | Register )

45 Pages V  « < 32 33 34 35 36 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Desert mai simplu sau mai dificil de preparat, Retete de prajituri: torturi, inghetata, tarte, creme, mousse, placint
happyCat
post Nov 9 2008, 06:05 PM
Post #331





Musafir






Cine sa se intareasca, Cleo? Ciocolata sau caramelul?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Cleo
post Nov 9 2008, 06:37 PM
Post #332


moderator
*******

Group: V.I.P.
Posts: 6,061
Joined: 8-December 05
From: Montreal
Member No.: 34



well... ambele daca mi-ai zis asa (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) (primul rand se referea la ambele, al 2-lea la caramel)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
happyCat
post Nov 9 2008, 07:40 PM
Post #333





Musafir






Pai caramelul nu se intareste de tot, in final ramane asa mai moale, dar nu curgator totusi. Ciocolata se intareste bine, insa e bine sa fie taiata atunci cand este 'just set' ca sa zic precum la carte. Altfel cred ca se va crapa cam aiurea cand bagi cutitul in ea.

Acest shortbread este de fapt un biscuit cu gust intens de unt, care se topeste in gura, acompaniaza perfect o cana de cafea sau ceai.
Eu una nu am reusit pana acum sa fac un shortbread perfect. Prima data cand am facut-o a iesit tare sa iti rupi dintii in ea, numai inmuiata in ceai s-a putut manca. Secretul este in a framanta amestecul de faina, zahar si unt cu varfurile degetelor, astfel incat amestecul sa se pastreze cat mai rece. Daca framantam cu toata palma atunci se transmite mai multa caldura si biscuitele iese tare. Exista diferite variatiuni de shortbread, in unele retete se foloseste cam 1/3 faina de orez sau gris, ca sa ii dea asa o consistenta mai grunjoasa un pic.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Cleo
post Nov 19 2008, 02:06 AM
Post #334


moderator
*******

Group: V.I.P.
Posts: 6,061
Joined: 8-December 05
From: Montreal
Member No.: 34



Ciambella (gogosi italiene)

Pentru plamadeala: 80g faina, 25g drojdie proaspata, 50g apa
se amesteca intr-o mica bila pe care o crestam in cruce si-o punem intr-un castron in apa calduta pt 15 minute
bila se ridica la suprafata repede insa trebuie sa si creasca (15 minute e ultra suficient eu am lasat 20 si a fost prea mult)

(IMG:http://i33.photobucket.com/albums/d90/h_2004/102_4073.jpg)

(IMG:http://i33.photobucket.com/albums/d90/h_2004/102_4087.jpg)

Pentru aluat: 360g faina, 70 gr zahar, un varf cutit sare, vanilie, coaja lamaie, 80g unt moale, 2 oua intregi + 2 galbenusuri
- in timp ce asteptam sa creasca maiaua, facem o adancitura in faina si adaugam ingredientele insirate, le amestecam putin
- adaugam apoi si plamadeala crescuta si scursa de apa si framantam totul intr-o coca elastica
- se lasa la crescut cam 1 ora
- se intinde foaie de un deget grosime si cu 2 forme rotunde de marimi diferite, taiem gogosile
- se prajesc in ulei incins si se purdeaza cu zahar tos (eu am uitat si-am pus pudra)
- sint foarte pufoase

(IMG:http://i33.photobucket.com/albums/d90/h_2004/102_4088.jpg)

(IMG:http://i33.photobucket.com/albums/d90/h_2004/102_4090.jpg)

(IMG:http://i33.photobucket.com/albums/d90/h_2004/102_4092.jpg)

(IMG:http://i33.photobucket.com/albums/d90/h_2004/102_4101.jpg)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
camelia_cris
post Nov 28 2008, 02:43 PM
Post #335


Contaminat
*

Group: Contaminat
Posts: 9
Joined: 7-November 07
From: Baia Mare
Member No.: 2,574



Vreau sa postez si eu doua retete de prajituri, care mie imi ies foarte bine si pe care am de gand sa le fac si de Craciun: Negri in halat alb si Rafaello. Mai ales Rafaello e foarte buna, racoroasa si usoara. Finul meu a mancat o tava intreaga cand a fost ultima data la noi in vizita. Negri in halat alb e o prajitura fina.

Negri in halat alb

Blatul : 5 oua
180 gr. zahar
80 gr. faina amestecata cu 1/2 pachet de praf de copt
30 gr. cacao ( aproximativ doua linguri)
Albusurile se bat cu zaharul, se adauga galbenusurile, faina amestecata cu praful de copt si cacaoa. Se coace la foc potrivit in cuptorul incalzit in prealabil, la foc potrivit. Cand blatul e aproape copt, se pune spuma.

Spuma : 5 albusuri
350 gr.zahar
1 lingura zeama de lamaie
Albusurile se bat spuma tare cu zaharul si cu zeama de lamaie. Se pune peste blatul aproape copt si se lasa la cuptor inca 15 minute, tot la foc potrivit. Este preferabil ca spuma sa fie deja gata cand se introduce blatul in cuptor, pentru ca se coace relativ repede si sa nu ajunga sa se arda pana va fi gata spuma. Cand blatul cu spuma e rece, se pune deasupra crema.

Crema : 5 galbenusuri
5 linguri de zahar
250 gr. unt
1 sau 2 linguri de cacao
Galbenusurile se freaca cu zaharul si se fierb pe abur pana devin ca o smantana. se pun deoparte si, cat sunt calde, se adauga 50 gr. de unt sa se topeasca in ele. Restul de 200 gr. de unt se freaca spuma si in el se adauga treptat galbenusurile (dupa ce s-au racit) si cacaoa. Se intinde crema peste albus si se presara pe deasupra ciocolata alba rasa. Se lasa sa se intareasca bine crema si apoi se taie patrate cu cutitul fierbinte (incalzit in apa fierbinte, dar scurs de apa).



Rafaello

Blatul : 5 albusuri
300 gr. zahar
zeama si coaja rasa de la o lamaie
1/2 praf de copt
150 gr nuca de cocos
100 gr. faina
20 linguri lapte fierbinte pentru insiropat blatul
Albusurile se bat spuma tare cu zaharul, se adauga zeama si coaja de lamaie, faina, praful de copt si nuca de cocos. Se coace la foc potrivit. Cand blatul e rece se insiropeaza cu laptele fierbinte.

Crema : 5 linguri zahar
1 plic budinca de vanilie
500 ml lapte
5 galbenusuri
1 unt
100 gr zahar praf
Se prepara budinca de vanilie cu 5 linguri de zahar si laptele se lasa la racit si cand e doar calduta se adauga si cele 5 galbenusuri. Cand e rece complet, se adauga si untul frecat in prealabil cu zaharul tos. Crema se intinde peste blatul insiropat si deasupra se presara nuca de cocos.








Go to the top of the page
 
+Quote Post
Master of Norule...
post Nov 28 2008, 07:59 PM
Post #336


V.I.P.
*******

Group: Membru de Onoare
Posts: 3,295
Joined: 1-July 07
From: Flower power
Member No.: 1,880



Cate grame inseamna o masura (a cup) de zahar de ex. la retetele englezesti? Arata asa ca o forma de muffins fara striatii si inalta cam de 4-5 cm. Am dat de o emisiune cu dulciuri pe Euforia. Face niste dulciuri tanti (Anna Oslon o cheama) aia de salivez in fata televizorului. Am scris ceva retete urmeaza sa le pun in action. Daca iese ceva interesant dau de stire. Intai am crezut ca e americanca si deja ii scazuse creditul la jumate ca am o parere nu prea buna despre ce gatesc americanii, apoi a zis la un mom. dat ca e din UK desi acum m-am uitat pe net si cica ar fi din Canada. Anw nu conteaza.
Cleolica ideea cu placinta de dovleac cre' ca merge si la cozonac asa sa iasa un pic nuca printre striatiile alea o derivata a cozonacului crapat (IMG:style_emoticons/default/magindesc.gif)
Am gasit da' ma baga astia in ceata 1 cup de zahar 128 g holly caw vorba Cleolicii de unde scot masurile alea, nu e mai simplu sa zici atatea g. zahar, atatea faina, atatea unt, etc.

This post has been edited by Master of Norules: Nov 28 2008, 08:18 PM
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Cleo
post Nov 29 2008, 12:47 AM
Post #337


moderator
*******

Group: V.I.P.
Posts: 6,061
Joined: 8-December 05
From: Montreal
Member No.: 34



Norulet mai e o varinta de reteta de cozonac impletit, mie mi se pare mai simpla decat cozonacul crapat (care mie nu mi-a iesit tare aspectuos)
Aici se vand masuri exact asa: 1 cup, 1/2 cup, samd pana la o masura micuta cam cat o lingurita. Toate retetele pe site-urile anglofone scriu retetele cu cups.
Cat despre impletitul cozonacului ca pe placinta, vezi ca blecky face placinta cu coca dospita, o impleteste la fel si ce frumoasa e.

(IMG:http://i33.photobucket.com/albums/d90/h_2004/nigella-lawson-measuring-cups.jpg) ;(IMG:http://i33.photobucket.com/albums/d90/h_2004/pinkmeasures.jpg)


Despre necesarul pt muffins:
- pe cand faceam zilnic 3 tavi de cate 25 de muffine (IMG:style_emoticons/default/zapacitul.gif) puneam hartia speciala in forma speciala, aveam un ulei spray si pulverizam de mai de sus spre forma de muffina, mergand roata pe marginea fiecarei forme. Explicatia ar fi ca de la distanta nu se uleiaza atat de tare formele si nu ies muffinele gretoase. Oricum hartia asta trebuie f putin uleiata, hartia cerata nu se potriveste in formele astea

(IMG:http://i33.photobucket.com/albums/d90/h_2004/411034196_f7f6971cf0.jpg) ;(IMG:http://i33.photobucket.com/albums/d90/h_2004/Minimuffintray.jpg)

apoi exista varianta formelor de mufine din silicon pe care eu le ung putin cu ulei insa nu mai trebuie si hartie.


Go to the top of the page
 
+Quote Post
Diana.
post Nov 29 2008, 12:57 AM
Post #338


Fondator eLady.ro
*******

Group: Administrator
Posts: 33,779
Joined: 7-December 05
Member No.: 5



Saru`mina, Cleolica.
Boon, tava cam ca aceea am si eu; degeaba unsul si tapetatul cu faina. S-au lipit de numa-numa. Ma bate gindul sa iau tavi din silicon pentru briose, ca tare le mai laudati.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Master of Norule...
post Nov 29 2008, 12:36 PM
Post #339


V.I.P.
*******

Group: Membru de Onoare
Posts: 3,295
Joined: 1-July 07
From: Flower power
Member No.: 1,880



Cred ca puteai sa pui hartie cerata (eventual unsa cu putin unt) d-aia pt. prajituri taiate asa ca niste cercuri si poate nu se lipea.
Am vazut placinta Blekytei cu dovleac si cand ajung acasa fac si eu una chit ca numai eu mananc ca ai mei nu-s fani dovleac. Mai am o prietena care e la fel ca mine in familia ei si probabil ca o s-o shareuiesc cu ea.
Daca gasesti forme de silicon Di sa-mi zici si mie de unde ca si eu vreau sa-mi iau pana acum m-am uitat am vazut doar de inox la Daiso 2 forme 5 lei acolo au si hartiute de muffins, daca nu gasesc in urmatoarele saptamani de silicon imi iau din alea. Multam fain.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Cleo
post Nov 29 2008, 03:54 PM
Post #340


moderator
*******

Group: V.I.P.
Posts: 6,061
Joined: 8-December 05
From: Montreal
Member No.: 34



Daca aveti de unde sa va luati tavi sau forme din silicon eu as zice: go for it! Insa eu le ung si pe ele cu f putin ulei. Ma folosesc de-o pensula, tot din silicon.
Muffinele nu merita atata migaleala incat sa stai sa decupezi hartie cerata pt fiecare forma.
Aici in cafele uite asa se vand muffinele. Cu tot cu hartia aceea si intradevar coca e lipita de hartie (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)

(IMG:http://i33.photobucket.com/albums/d90/h_2004/muffin.jpg)

pt mine forma ideala de muffin asta e:

(IMG:http://i33.photobucket.com/albums/d90/h_2004/1176732877image_product.jpg)

cand aveam fast-food-ul coca venea gata preaparata in galeti, noi o puneam in forme cu masura speciala si le dadeam la cuptorul cu convectie 35 minute. Ieseau perfecte. Si combinatiile era nenumarate: cranberry (merisor?) si lamaie, cu chipsuri de ciocolata, double chocolat, cu afine, cu banane, cu mac si-o creama galbuie in interior etc etc Si ieseau cu mutrita de ciupercuta exact ca-n poza. Acasa inca n-am reusit (IMG:style_emoticons/default/magindesc.gif)
Go to the top of the page
 
+Quote Post

45 Pages V  « < 32 33 34 35 36 > » 
Reply to this topicStart new topic
2 User(s) are reading this topic (2 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 



Lo-Fi Version Time is now: 4th May 2025 - 01:40 AM