IPB

Site eLady | Articole eLady | Adrese utile | Trimite articol pentru eLady.ro | Trimite adresa utila | Contact 

Welcome Guest ( Log In | Register )

> Creme, glazuri si sosuri pentru torturi si prajituri de casa. Retete., Retete proprii si consacrate de creme, glazuri si sosuri pentru prajit
Diana.
post Feb 8 2010, 12:41 PM
Post #1


Fondator eLady.ro
*******

Group: Administrator
Posts: 33,779
Joined: 7-December 05
Member No.: 5



1. Glazura de ciocolata a la Diana
- o ciocolata Heidi cu 75% cacao
- 100 g unt proaspat (folositi numai unt foarte proaspat, altfel iese cih la gust)
- 5 linguri zahar pudra vanilat
- un praf de sare
Topiti ingredientele impreuna la bain-marie sau in cuptorul cu microunde. Folositi glazura usor racorita. Se intareste foarte tare la frigider, este bine sa fie taiata pe prajitura la temperatura camerei.
Poate fi "imbunatatita" cu diverse arome (rom, migdale, fistic, portocale, etc) functie de destinatie.

2. Crema rapida de ciocolata a la Diana (I)
- o cutie de mascarpone prodlacta
- un plic de zahar pudra vanilat (80gr.)
- cacao dupa gust si puteri (eu folosesc cam 5 lingur babane)
- un praf de sare
Se amesteca bine ingredientele. Poate fi folosita imediat O cutie ajunge (si mai si ramine) pentru un blat. Pentru un tort cu 2 blaturi, ajung doua cutii de mascarpone. Pentru 3 blaturi, 3 cutii si asa mai departe.

3. Crema de ciocolata a la Diana (II)
- o cutie de mascarpone prodlacta
- 4 linguri de zahar vanilat
- o ciocolata heidi cu 75% cacao
- un praf de sare
Se topeste ciocolata la bain-marie sau la microunde, se lasa sa se racoreasca un pic si spoi amesteca apoi bine cu celelalte ingredientele. Poate fi folosita imediat.

4. Crema de ciocolata cu Bailey`s a la Diana
- o cutie de mascarpone prodlacta
- un plic de zahar pudra vanilat (80gr.)
- cacao dupa gust si puteri (eu folosesc cam 5,6 linguri babane)
- 75 ml Bailey`s.
- un praf de sare
Se amesteca bine ingredientele. Atentie, este o crema mai moale.

5. Crema fina de ciocolata a la Diana
- o cutie de mascarpone prodlacta
- un plic de zahar pudra vanilat (80gr.)
- 100 gr unt proaspat
- o ciocolata Heidi cu 75% cacao
Topiti untul si ciocolata la bain-marie sau microunde. Lasati sa se racoreasca si adaugati si restul ingredientelor. Este o crema buna si fina, potrivita pentru foi mai groase si mai tari.

Toate cremele de mai sus sint "din capul meu" si au avantajul ca se fac foarte repede.
Nu folosesc ciocolata menaj niciodata pentru simplu motiv ca am nimerit numai marci proaste, cu gust de sapaun. Iar aia nu e ciocolata, e o bataie de joc... (IMG:style_emoticons/default/nusepoate.gif)
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Posts in this topic


Reply to this topicStart new topic
2 User(s) are reading this topic (2 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 

Lo-Fi Version Time is now: 7th May 2025 - 12:43 PM