IPB

Site eLady | Articole eLady | Adrese utile | Trimite articol pentru eLady.ro | Trimite adresa utila | Contact 

Welcome Guest ( Log In | Register )

39 Pages V  « < 36 37 38 39 >  
Reply to this topicStart new topic
> Prajituri deosebite
Bia
post Feb 5 2010, 01:42 AM
Post #371


make-up artist
*******

Group: Administratori
Posts: 5,601
Joined: 11-December 06
From: Otopeni
Member No.: 819



Cum poti da "ignore" la unele topicuri? (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) Ca nu mai pot cu voi! O iau pe carari de pofta.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Diana.
post Feb 5 2010, 02:54 AM
Post #372


Fondator eLady.ro
*******

Group: Administrator
Posts: 33,779
Joined: 7-December 05
Member No.: 5



(IMG:http://i648.photobucket.com/albums/uu207/fides2009/Fagita/sandamarinsavarina.jpg)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Bia
post Feb 5 2010, 03:06 AM
Post #373


make-up artist
*******

Group: Administratori
Posts: 5,601
Joined: 11-December 06
From: Otopeni
Member No.: 819



Textul nu e clar. Incearca sa pozezi cu macro. (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Diana.
post Feb 5 2010, 03:09 AM
Post #374


Fondator eLady.ro
*******

Group: Administrator
Posts: 33,779
Joined: 7-December 05
Member No.: 5



Nu are macro aparatul meu. (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Are functia de pozare a textului. (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) Daca nu imi fitacea Injeru` setarile (IMG:style_emoticons/default/mad.gif) , se vedea mai bine. In plus, mi-o cam tremurat miinile. (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Fac miine altele si le pun.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Diana.
post Feb 8 2010, 01:03 PM
Post #375


Fondator eLady.ro
*******

Group: Administrator
Posts: 33,779
Joined: 7-December 05
Member No.: 5



(IMG:http://i648.photobucket.com/albums/uu207/fides2009/Fagita/05prajitura01.jpg) (IMG:http://i648.photobucket.com/albums/uu207/fides2009/Fagita/05prajitura02.jpg) (IMG:http://i648.photobucket.com/albums/uu207/fides2009/Fagita/05prajitura03.jpg)
Prajitura cu crema delicata cu Bailey`s
Faceti cateva foi de pansdispan dupa consacrata reteta a Sandei Marin (6 oua, 6 linguri de faina, 6 linguri d eulei, un praf de sare) si lasati sa se raceasca. Pentru foi de pandispan din 6 oua, ajung doua cutii de mascarpone.
Preparati apoi Crema de ciocolata cu Bailey`s, umpleti foile si lasati la rece citeva ore. Taiati si ornati dupa cum va vine.
Se pot folosi si foi de prajitura din comert, insa, atentie, trebuie sa fie grosute si pufoase.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Diana.
post Feb 9 2010, 03:19 AM
Post #376


Fondator eLady.ro
*******

Group: Administrator
Posts: 33,779
Joined: 7-December 05
Member No.: 5



Aluatul oparit pentru coux a la creme, profiterol, eclere - dupa Sanda Marin
- 250ml apa
- 100 grame unt proaspat
- 1 lingurita de zahar
- un praf de sare
- 125 g faina
- 4 oua

Cum se face aluatul oparit pentru choux a la creme, profiterol, eclere
Se pun la fiert apa, untul, zaharul, sarea. Se cerne faina ca sa nu aibe cocoloase. Cind apa da in clocot, sa da cratita de pe foc si se toara toata faina repede, de-data, mestecind energic. Se pune iar pe foc si cind nu mai are cocoloase se da focul mai tare si se mai fierbe pina cind aluatul se desprinde de pe marginile cratitei.
Se ia de pe foc, se mesteca sa se racoreasca putin. In aluatul inca cald se adauga ouale, unul cite unul in urmatorul fel: nu punem oul urmator pina cind primul nu este complet si omogen amestecat in aluat. Aluatul oparit trebuie sa fie moale, ca curga din lingurita sar sa isi pastreze forma acolo unde cade.

Se pune aluatul la copt pe hirtie cerata, in functie de ce vre sa facem. Pentru choux a la creme, se pun cerculete de 3, 4 cm diametru, pentru profiterol "banuti" de maxi 1 cm diametru si eclerul, dupa cum stim.
Se coace la foc vesel, e nevoie de 25-30 de minute in general.
Atentie, NU se umbla la cuptor in timp ce se coc gaoacele pentru profiterol, choux, eclere, pentru ca aluatul va cadea.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Diana.
post Feb 10 2010, 01:50 PM
Post #377


Fondator eLady.ro
*******

Group: Administrator
Posts: 33,779
Joined: 7-December 05
Member No.: 5



Tort Joffre I
Blatul pentru Joffre
- 250 g unt
- 250 g zahar pudra
- 6 oua
- 50 g cacao
- 100 g zahar tos
- 5 linguri apa
- 1 lingura cu varf faina cernuta

Punem intr-un vas cacao (cam 50 grame )cu 5 linguri de apa si 100 grame de zahar si 100 grame ciocolata.
Lasam la foc foarte mic pana se topeste bine zaharul.
Batem untul topit usor, spuma impreuna cu zaharul pudra, punem galbenusurile, siropul racit.
Patram un sfert din blat si restul il punem la rece.
Restul de trei sferturi din compozitie il amestecam cu albusurile batute spuma si cu lingura de faina cernuta s anu aiba cocoloase.
Ungem si tapetam o tava de tort (dintr-acelea cu peretii detasabili) si punem compozitia. Dam la cuptor lafoc mic si sub nici o forma nu deschidem cuptorul pentru cel putin 15 minute.
Prajim nuca (sau alunele). O frecam putin in mina sa iasa surplusul de coaja, o taiem din topor cu un cutit bine ascutit, adaugam putina ciocolata topita (echivalentul a jumatate de tableta), vanilie.
Dupa ce blatul s-a racit punem crema deasupra si o glazura dintr-o ciocolata neagra intreaga si 4 linguri de frisca lichida.


Alt tort Joffre II

Ingrediente
250 gr. unt, 6 oua , 250 gr. zahar pudra, 50 gr. cacao, 100 gr. zahar tos, 5 linguri apa, 1 lingura (cu virf) de faina

Crema: Se amesteca bine cacao cu zaharul tos si cu apa si se pune pe foc mic sau pe un vas cu apa clocotita sa se inmoaie zaharul. Se lasa apoi deoparte sa se raceasca. Se freaca spuma untul cu zaharul pudra si se adauga pe rind 6 galbenusuri, frecind bine dupa fiecare. (Ouale sa nu fie de la frigider). Se adauga apoi siropul de cacao racit si se amesteca. Din crema se ia deoparte un sfert din cantitate iar restul se da la frigider.

Blatul: In crema oprita se pune o lingura cu virf de faina si albusurile batute spuma spuma tare. Se amesteca usor de citeva ori. Se unge forma de tort cu unt solid, se toarna compozitia usor, si se da la cuptor la foc potrivit, mai mult mic. Se lasa sa creasca si sa se coaca. Nu se deschide cuptorul 15 min. Cind este coapta se scoate, se lasa sa raceasca, se asaza pe platou si se imbraca cu crema din frigider. Se da la rece iar. Inainte de servire se poate glasa cu cuvertura de ciocolata sau se pudreaza cu cacao.
Se poate servi cu frisca

Alta varinata de tort Joffre

250g unt,6 oua,250g zahar pudra,50g cacao,100g zahar tos,5 linguri apa,1 lingura faina.

Crema: Se amasteca bine cacaua cu zaharul tos si cu apa si se pune pe foc mic sa se topeasca. Se lasa apoi deoparte sa se raceasca.Se freaca spuma untul cu zaharul pudra si se adauga pe rand 6 galbenusuri,frecand bine dupa fiecare.Se adauga apoi untul in cacaua racita si se amesteca.

Blatul: din crema se ia deoparte un sfert din cantitate, iar restul se pune in frigider.In crema ramasa se pune o lingura cu faina si se amesteca cu albusurile batute spuma tare.Se unge o forma de tort cu unt, se toarna in ea compozitia usor si se introduce in cuptorul incalzit,dar cu focul potrivit.Se lasa sa creasca si sa se coaca. Nu se deschide cuptorul 15 minute. Cand blatul este copt se scoate din cuptor ,se lasa sa se raceasca,se scoate din forma,se aseaza pe un platou si deasupra se pune crema din frigider. Se pudreaza cu ciocolata rasa.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Diana.
post Feb 12 2010, 01:40 AM
Post #378


Fondator eLady.ro
*******

Group: Administrator
Posts: 33,779
Joined: 7-December 05
Member No.: 5



(IMG:http://i648.photobucket.com/albums/uu207/fides2009/Fagita/profiterol01.jpg)
(IMG:http://i648.photobucket.com/albums/uu207/fides2009/Fagita/profiterol02.jpg)
Profiterol a la Diana
Faceti mai intii gaoacele pentru profiterol, folosindu-va de reteta de aluat oparit de mai sus.
Lasati gaoacele sa se raceasca.
Faceti trei creme (crema de vanilie, crema rapida de ciocolata si crema fina de ciocolata.
Bateti o frisca proaspata (500ml smintina de frisca, 3 linguri de zahar pudra, zeama de lamiie sau de lime daca o doriti mai parfumata).
In cupe sau castronele puneti un strat de aproximativ 1,5 cm de crema de vanilie, 3, 4 bile de profiterol.
Scufundati in Crema fina de ciocolata a la Diana tot atitea bile de profiterol cite portii faceti si apoi scoteti-le pe hirtie cerata de copt. Cu o lingurita mai turnati, pe masura ce se racesc, crema peste ele, asa incit sa fie acoperite perfect si dati-le cu tot cu hirtie in frigider.
Asezati peste crema de vanilie din cupe bile de profiterol in asa fel incit sa fie destule, insa fara sa fie prea inghesuite. Turnati deasupra Crema rapida de ciocolata a la Diana (I).
Puneti frisca destula cu ligura sau cu un sprit, insa fara sa acoperiti crema de ciocolata de sub ea. Scoateti bilele de profiterol trase in ciocolata din frigider si dezlipiti-le usor si repede de pe hirtie. Asezati peste frisca cite o bila de profiterol trasa in ciocolata. Daca aveti cu ce si doriti, ornati cu citeva fructe de alta culoare si nezemoase (coacaze de xemplu), o migdala intreaga si cu coaja intacta si o frunzulita de menta verde. Dati la frigider. Scoateti profiterolul din frigider cu o ora inainte de a-l minca. Pofta buna!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Diana.
post Feb 15 2010, 03:24 AM
Post #379


Fondator eLady.ro
*******

Group: Administrator
Posts: 33,779
Joined: 7-December 05
Member No.: 5



Prajitura Earthquake a la Diana

(IMG:http://i648.photobucket.com/albums/uu207/fides2009/Fagita/prajitura01.jpg)


(IMG:http://i648.photobucket.com/albums/uu207/fides2009/Fagita/prajitura02.jpg)

Ingrediente
- 1 pachet foi de tori dobos din comert (o sa ma uit la marca si completez exact)
- 400 grame zahar
- apa
- 150 ml craime fraiche (smintina dulce lichida)
- 500 ml frisca nebatuta
- 2 cutii mascarpone prodlacta
- 2 lingurite de zeama de lamiie
- sare
- doua cicolate heidi cu 75% cacao
- un pachet si jumatate de unt (cca 300 grame)
- esenta de vanilie
- cacao neagra (22% masa un de cacao)

Caramelizam zaharul si cind este gata adaugam peste el cca 200 ml apa. Lasam sa farba pina se face un sirop grosut. Puem siropul la racorit.

Crema galbena de caramel
Intr-un catronel punem cele doua cutii de mascarpone, un praf de sare, jumatate din sirop si o lingurita de zeama de lamiie si amestecam pina se umiformizeaza si crema e omogena. Nu va speriati daca e putin lichida. Topim jumatate de pachet de unt si il amestecam si pe el si cu putina esenta de vanilie.

Crema de cacao
Topim o ciocolata cu jumatate de pachet de unt. Adaugam restul de sirop caramel. Amestecam frisca incet-incet (nu punem alta pina cind prima nu s-a incorporat complet) si punem si o ligurita de zeama de lamiie.

Glazura
Topim o ciocolata cu jumatate de pachet de unt, punem un praf de sare si adaugam smintina. Intindem pe ultima foaie.

Nu va speriati daca cremele sint mai subtiri, foile sint tari si vor absorbi lichidul suplimentar.
Asamblam prajitura alternind culorile. Pastram 3 linguri mari de crema de ciocoata.
Pe ultima foaie unem glazura si asteptam sa se intepeneasca putin. Din restul de crema de ciocolata facem niste moti. Lasam prajitura la temperatura camerei vreo 6 ore, dupa care o dam la frigider. Inainte de servire o pudram din belsug cu cacao neagra.
O taiem dupa minim 12 ore, ca sa aibe timp foile sa absoaba bine lichidele, cu un cutit cu lama zimtata.

Later edit: a fost atit de buna, ca dupa o zi a ramas mai putin de-un sfert! (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)

This post has been edited by Teocris: Feb 8 2011, 07:57 PM
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Bia
post Feb 15 2010, 11:52 AM
Post #380


make-up artist
*******

Group: Administratori
Posts: 5,601
Joined: 11-December 06
From: Otopeni
Member No.: 819



Tu vrei sa ma sinucid?
Go to the top of the page
 
+Quote Post

39 Pages V  « < 36 37 38 39 >
Reply to this topicStart new topic
3 User(s) are reading this topic (3 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 



Lo-Fi Version Time is now: 4th May 2025 - 02:08 AM