IPB

Site eLady | Articole eLady | Adrese utile | Trimite articol pentru eLady.ro | Trimite adresa utila | Contact 

Welcome Guest ( Log In | Register )

> Salate
didilica
post Jan 13 2006, 04:23 PM
Post #1


Membru de Onoare
***

Group: Dependent
Posts: 261
Joined: 8-December 05
Member No.: 35



Pentru ca eu sunt o mare amatoare de salate de tot soiul si am adunat multe retete de-a lungul timpului, vreau sa le impartasesc cu voi, poate va inspira.  :P

Salata 1
300 g gulie
300 g castravete
250 g morcovi
160 g ridichi

Pentru dressing :

150 g iaurt (1,5% grasimi)
suc de la o jumatate de lamîie, sare
1 ling ulei de masline 

Pentru ornat

1 ou fiert tare(ca. 50g)

Curatati guliile si morcovii si le razuitzi pe razatoare. 
Castravetele si ridichile,spalate le taiati felii subtiri.
Acum amestecati toate componentele.

Pentru dressing : amestecati iaurtul cu zeama de lamîie si uleiul de masline, iar dupa aceea sarati dupa gust.Amestecati cu grija,dressingul în salata.Aceasta salata puteti sa o aranjati pe un platou,pe care ati pus înainte frunze de salata si ornati cu oul fiert(taiat felii,sau rondele,sau cum vreti)



Salata 2
3,4 rosii;
2    castraveti;
1    ardei gras;
1    salata verde;
7,8 masline dietetice;
1    ceapa;
boabe de porumb fiert;
branza cas;
sare;
ulei masline;
busuioc sau marar;

Se taie toate legumele feliute subtiri sau cubulete; se pune ceapa taiata rondele; salata taiata; se sareaza apoi se adauga branza taiata cubulete, maslinele si uleiul de masline; la final se presara verdeata.



Salata de dovlecei
Se curata 6 dovlecei si se fierb intregi cu apa si sare .Se scot se lasa sa se raceasca apoi se taie felii subtiri.Se adauga peste (fie peste sardina,fie afumat) , 2 legaturi de marar , otet,ulei,sare si o lingurita de mustar.
Reteta este inspirata din Formula AS.



Salata de porumb cu ton(sau peste marinat)
O cutie de ton maruntit (scurs de lichid) se amesteca cu o ceapa taiata pestisor...eu am folosit ceapa verde cu tot cu cozi, 1-2 castraveti murati tocati marunt, 1/2 cutie de porumb din conserva (fara zeama) si se leaga cu 2 linguri de dresing dietic.)....se pot adauga masline verzi (sau negre)



Salata de primavara
100b g spanac crud,1 salata verde se spala,se scurg ,se rup bucati mici,se taie felii 1 ceapa mica si 4 ridichi.Se amesteca 1 lingura ulei cu 1 lingura otet de mere si putina zeama de lamiie , se toarna peste salata .Deasupra se rade cas.



Salata de brocoli
brocoli (o capatina,doua), 1 ceapa(rosie), sunca afumata, ulei, vegeta, maioneza, smantana

Se taie brocoli bucatele sau se rupe in bucati mai mici , iar cotorul se se curata ca pe un mar si se taie marunt. Se pune o ceapa rosie mare (e buna si cea alba) taiata marunt in castronul cu brocoli si se lasa la frigider de pe o zi pe alta.
Dimineata se pregateste asa:Se taie sunca afumata (e buna si neafumata) in bucatele si se prajesc in ulei cu putin vegeta si piper. Se pun peste brocoli cu tot cu uleiul ,se amesteca tot si se pune maioneza si o lingura de smantana (la alegere).



Salata
50 g jambon afumat
30 g mozzarella
50 g ciuperci marinate
1 lingurita otet balsamic
o salata verde,doua rosii
jumatate de ardei gras galben(sau rosu)
2 linguri ulei de masline si sare
Taiati legumele dupa cum urmeaza: salata fasii,rosiile cubulete,iar ardeiul gras julien.Apoi feliati jambonul si mozzarella.Pe un platou,asezati prima data salata,apoi celelalte legume proaspete,jambonul si mozzarella.Ultimele vor fi ciupercile marinate.Peste toate acestea se toarna uleiul de masline si otetul.Pofta buna!!!



Salata
O salata verde (daca gasiti din cea creata, daca nu normala), un mar curatat si taiat felii mici, se poate adauga cui ii place si o para; o mandarina sau portocala felii taiate mici, un kiwi, o rosie, si citeva felii de castravete. Se adauga 100 gr. carne -piet pui sau piet de curcan , fiert. Se taie toate intr-un castron si se lasa putin, sa se amestece sucurile ( e important sa fie fructe proaspete nu din compot cu mult zahar ). Se aduga dupa gust un sos preparat din smintina moale, cu condimente pt. salata.



Salata de fasole alba
Fasolea alba se curata,se spala si se fierbe bine. Se scurge.
Separat se face un sos din 3 rosii decojite si taiate cubulete 2 linguritze de ulei de masline, 1 legatura de marar si cativa catei de usturoi+vegeta sau sare.
Cand sosul este gata se pune peste fasolea alba inca fierbinte , se amesteca.Se poate pune si un pic de otet.
Se mananca calda sau rece dupa cateva ore de stat la frigider ca sa se patrunda.



Salata de praz cu ton si rosii
Salata va avea in mijloc o conserva de ton frecata cu lamiie si piper - daca vreti si putin marar , apoi va urma prazul -curatat,spalat,taiat pe verticala si fiert 15 minute apoi tras un pic in unt daca vreti si ultimul rand - rondele de rosii.Pe deasupra puteti sa mai punetzi un pic de ulei masline daca vreti.



Salata cu omleta
Se face o omleta din 3 oua , putina sunca si 1 ardei gras taiat marunt.Cand e gata se taie fisii. Se curata si rupe o salat verde , se amesteca cu 1 lingurita de mustar, 1 lingura de ulei si una de otet, se adauga omleta.



Salata de varza rosie cu mere
500 g varza rosie
2 mere mijlocii
o radacina mica de hrean
2 linguri de ulei
1/2 ceasca otet îndoit cu apa
1/2lingurita sare

Se taie varza foarte fin,se sareaza,se amesteca si se stoarce,apoi se opareste cu otet. Separat se rad merele pe razatoare si se amesteca cu varza.Se adauga uleiul. Se aseaza compozitia în salatiera,iar pe margini se presara hrean ras.



Salata de varza chinezeasca
Se iau 5 foi de varza chinezeasca , se taie marunt , se maesteca cu somon afumat si 4 oua fierte.Se asezoneaza cu putin ulei de masline,otet si sare.



Salata de telina verde
Se iau 3 -4 tulpini de telina verde, se rad , se adauga o conserva de ton natur, piper ,1 lamaie si cubuletze de branza - cas sau feta( care este un pic mai grasa )



Salata exotica
Salata verde se spala , se rupe in fasii , se adauga cubulete de cascaval , sunca , felii de mandarine ( se pot folosi si din conserva) si cubuletze de ananas.Se asezoneaza cu sos facut din ulei de masline,sare si un pic de otet de mere si daca doriti si un pic de maioneza.



Salata cu portocale si ananas
2 portocale
1 lingura maioneza cu iaurt light
ananas cubuletze - 1 ceasca
sare
1/2 varza alba taiata fin

Se curata 1 portocala ,se elimina pielitza,se taie cubuletze.Cealalta portocala se stoarce.
Se freaca bine varza cu sare , se lasa un pic.Se scurge .Se adauga sucul de portocala , portocala cubuletze si ananasul cubuletze.Se adauga la sfarsit maioneza.
Se pune la frigider cel putin o ora inainte de a fi servita.



Salata de telina ,rosii si orez
Se fierbe orez , fara sare si se scurge
Se taie 3 rosii si 3 tulpini de telina verde , se adauga orezul fiert si racit si alune de padure taiate mic
Se asezoneaza cu ulei de masline - 1 lingurita, otet de mere sau lamaiie
Se presara tarhon uscat



Salata braziliana de rosii
Se poate consuma si calda - ca mancare si rece ca aperitiv
Se foloseste un vas termorezistent si se alterneaza total 2 cepe calite 5 minute cu o lingurita ulei masline, 6 rosii curatate si decojite, 2 oua fierte

un strat de ceapa - 1 ceapa calita
un strat de rosii curatate si decojite - 2 rosii , taiate felii
un strat de felii de ou - 1 ou per strat
un strat de ceapa - 1 ceapa calita
un strat de rosii curatate si decojite - 2 rosii , taiate felii
un strat de felii de ou - 1 ou per strat

Se termina cu un strat de rosii
Se pune sosul format din sare , putina boia si o lingurita de zahar,1/2 cana apa
Pentru cine doreste se poate pune si cascaval ras deasupra

Se da la cuptor trei sferturi de ora la foc potrivit - se consuma calda sau rece



Mai am si altele, dar cred ca ajunge deocamdata.  :fluierat:
Astept si de la voi ideei.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
8 Pages V  « < 5 6 7 8 >  
Start new topic
Replies (60 - 69)
Diana.
post Nov 5 2008, 09:22 PM
Post #61


Fondator eLady.ro
*******

Group: Administrator
Posts: 33,779
Joined: 7-December 05
Member No.: 5



Salata de fasole pe care ao facut-o tu, girlish, se cheama salata dobrogeana"/ Sau cel putin asa ii zicem noi in familie (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Fanny
post Nov 23 2008, 04:17 PM
Post #62


Moderator Global
*******

Group: Membru de Onoare
Posts: 5,946
Joined: 17-January 07
From: Bucuresti
Member No.: 1,055



Sunt mai multe feluri de salate de cruditati, dar azi am testat varianta cu nuca, un deliciu al toamnei.

Ingredientele nu-s greu de ghicit: telina si morcovi rasi, miez de nuca taiat marunt, maioneza, sare si piper dupa gust.
Arata minunat servite intr-un pahar de cocktail, cu o feliuta de lamaie si o fasie de salata varde. (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Cleo
post Dec 5 2008, 07:01 PM
Post #63


moderator
*******

Group: V.I.P.
Posts: 6,061
Joined: 8-December 05
From: Montreal
Member No.: 34



Salata cu naut

- o capatana de salata mare, romaine de exemplu
- o conserva de naut, boabele clatite bine si puse in tigaia de teflon la foc mediu-mic la prajit, sa devina o idee crocante
dressing - jumatate de borcanel de masline verzi umplute cu ardei il prefacem in pasta adaugand putin ulei si f putin otel balsamic

c'est tout

despre nautul pregatit in felul asta, usor prajit, era sugerata si varianta cu branza/cascaval si piper (IMG:style_emoticons/default/magindesc.gif)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
bulina
post Apr 30 2009, 06:27 PM
Post #64





Musafir






Salata de paste cu curcan afumat si avocado (la fel de bine in loc de curcan se poate pune ton)
paste cu ou
curcan afumat taiat feliute
avocado felii
ardei rosu
greek feta cheese
masline negre fara samburi (d-alea mai zbarcite care nu sunt prea sarate si se desfac usor de pe sambure)
telina stick
ceapa verde
ulei de masline
sare
piper
zeama de lamaie
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Girlish
post Jun 12 2009, 09:56 PM
Post #65


Dependent
***

Group: Dependent
Posts: 262
Joined: 18-February 06
From: Cluj-Napoca
Member No.: 231



Salata de varza

-varza taiata fin
-rosii taiate felii
-putin ulei, otet
-sare, piper
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Diana.
post Feb 11 2010, 04:34 AM
Post #66


Fondator eLady.ro
*******

Group: Administrator
Posts: 33,779
Joined: 7-December 05
Member No.: 5



(IMG:http://i648.photobucket.com/albums/uu207/fides2009/Fagita/suba01.jpg)

(IMG:http://i648.photobucket.com/albums/uu207/fides2009/Fagita/suba02.jpg)
Suba - salata ruseasca cu peste si cartofi

... si cum am niste somon afumat, cred ca o prestez miine. (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Diana.
post Feb 12 2010, 04:34 PM
Post #67


Fondator eLady.ro
*******

Group: Administrator
Posts: 33,779
Joined: 7-December 05
Member No.: 5



Salata de somon cu avocado
- 200 de grame de somon afumat taiat cubulete de 0,5 cm
- 3 bucati de avocado bine copt
- 2 linguri ulei de masline extravirgin
- 3 oua fierte, galbenusurile scoase intregi, albusurile taiate lamele fine
- 2 cepe verzi taiate mic
- marar tocat fin
- suc de lamaie dupa gust
- sare si piper proaspat macinat


Taiem bucatile de avocado in doua pe lung scoatem pulpa folosindu-ne de un cutit si pastrand cojile intregi. Stropim cojile de avocado cu lamiie ca se nu se oxideze si sa se innegreasca.
Punem zeama de lamiie peste pulpa scoasa din avocado si pasam bine, sa iasa piure. Punem doua galbenusuri fierte si uleiul de masline si facem o maioneza. Amestecam toate ingredientele in aceasta maioneza. Cu o lingura umplem cojile de avocado. Ornam cu frunzulite de ceapa verde tinara. Dam la rece o jumatate de ora inainte de a minca salata de avocado cu somon.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Diana.
post Feb 12 2010, 05:11 PM
Post #68


Fondator eLady.ro
*******

Group: Administrator
Posts: 33,779
Joined: 7-December 05
Member No.: 5



Salata de cruditati cu sos de iaurt (se potriveste si pentru Montignac)
250 de grame buchetele de conopida spalate si curatate bine si oparite 5 minute
250 de grame buchetele de broccoli oparit 5 minute in apa cu sare
100 de grame radicchio
3 castraveti fabio
un morcov mare
o felie telina (subirica, de maxim 50 gr)
dressing din maioneza si iaurt, parti egale
zeama de lamiie
sare si piper

Se taie toate ingredientele in forme diferite. Se sareaza ai pipereaza dupa gust si se amesteca cu dressingul. Se maninca imediat pentru ca legumele sa ramina crocante.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Diana.
post Jun 10 2010, 05:43 AM
Post #69


Fondator eLady.ro
*******

Group: Administrator
Posts: 33,779
Joined: 7-December 05
Member No.: 5



SALATA DE ARDEI COPŢI
- 2 kg ardei gras sau capia
- 100 ml oţet de vin
- 2 linguri untdelemn
- 1 linguriţă sare • 1 praf cimbru
- 1 căpăţână usturoi (cui nu-i place să nu pună!)

Ardeii se tratează grijuliu, ca mai sus, dar nu se mai pun în borcan vraişte ci se compune o stea splendidă într-un castron, cu codiţele spre margine.
Se presează praful de cimbru peste ei.
Se curăţă usturoiul, se taie de-a latul căţeii în felioare hiper-subţiri şi se cern peste ardei.
Se amestecă sarea cu oţetul, se freacă cu untdelemn, se toarnă ploaie peste salată.
Se lasă un sfert de oră, să prindă gust, apoi ardeii se sucesc, să bea şi să se-nmoaie pe amândouă părţile.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Diana.
post Jun 10 2010, 02:04 PM
Post #70


Fondator eLady.ro
*******

Group: Administrator
Posts: 33,779
Joined: 7-December 05
Member No.: 5



SALATĂ DE BOEUF dupa Radu
Deşi numele-i francez (salata de bou nu dă bine la urechile subţiri), iar mâncarea e făcută cu o clasică mayonnaise, actul de proprietate se plimbă nesigur între Balcani şi măicuţa Rusie.
Francezii îi spun macedoine (şi nu salade de boeuf, cum ne-am fi aşteptat noi, conform bunelor noastre relaţii de prietenie şi reciprocitate!)
Cu toate acestea, nu e sărbătoare românească de toamnă-iarnă-primăvară. fără galbena, rotunjită salată de boeuf, ornată cu gogoşari roşii şi măslinuţe, cum se cuvine.
Mâncare citadină, salata aceasta e destul de pretenţioasă, cerând manufactură răbdătoare şi devotată (asta explică, zic eu, de ce se face numai la ocazii). Salata de boeuf dovedeşte grijă şi preţuire mare pentru meseni. Răspândirea ei naţională a născut, în cărţile de bucate şi pe niurile cârciumilor, şi unele ciudăţenii hazoase: „salata de biof cu carne de pui şi parizer", „salata de boeuf cu carne de vită" etc.

• 700 g carne de vită (macră: muşchiuleţ, pulpă)
• 700 g cartofi (din cei ce nu se sfărâmă nicicum la fiert)
• 300 g castraveciori muraţi în oţet (sau mai puţin, dacă sunt prea acri)
• 50 g mazăre boabe
• 2 gogoşari muraţi pentru faţa interioară şi 1 pentru cea exterioară
• 3 morcovi mai mari
• 500 ml maioneză (cu sau fără lămâie, cum vă place)
• sare, cât trebuie

Carnea se pune la fiert, până se rasoleşte
Cartofii se fierb şi ei, dar măsurat, să nu se pătrundă de tot, ci să rămână un pic cleioşi (ca pentru salată); după aceea se curăţă şi se lasă să se răcească
Mazărea, dacă e din cutie, o fierbeţi 5 minute: dacă e congelată, se fierbe până se-nmoaie
Morcovii curăţaţi bine se fierb cam 1 jumătate de oră (sau chiar mai puţin) să fie mai tari (fiecare chestie se fierbe separat, să-şi ţină gustul
Castraveţii şi 2 gogoşari se taie mărunţel, cam cât zarurile de table
Se face şi maioneza, că fără ea nu se poate
Pe măsură ce legumele şi carnea au fiert şi s-au răcit, se toacă şi ele zaruri
Într-un castron pe măsură se amestecă bine salata cu trei sferturi din maioneză
Se potriveşte salata muşuroi pe un platou, se rotunjeşte, se unge cu maioneza rămasă
Gogoşarul şi măslinele se taie feliuţe şi vor orna această lucrare de-o dimineaţă întreagă

Taină: În loc de carne de vită se poate face salată şi cu carne albă de găină, curcan sau chiar peşte (şalău, biban, ştiucă) ori chiar şi cu carne afumată, salamuri etc.
Go to the top of the page
 
+Quote Post

8 Pages V  « < 5 6 7 8 >
Reply to this topicStart new topic
2 User(s) are reading this topic (2 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 



Lo-Fi Version Time is now: 16th October 2025 - 09:46 PM