![]() |
![]() |
![]()
Post
#1
|
|
Fondator eLady.ro ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Administrator Posts: 33,779 Joined: 7-December 05 Member No.: 5 ![]() |
RETETA DE CÂRNAŢI
- 3 kg carne macră porc - 1,5 kg slănină -3 căpăţâni usturoi - sare, piper după gust - maţe (se ţin în apă rece, să nu se usuce) - miroase: cimbru, ienibahar (cam 2 linguri) Cum se fac carnatii: Se toaca dupa stilul „din bărdiţă", deci se toacă normal carnea şi slănina, bucăţele. Şi usturoiul se toacă, pastă, cu puţină apă rece. Se frământă cu sare, usturoi, miroase. Se umplu maţele: a) mai lejer cele ce se vor mânca proaspete (IMG:style_emoticons/default/cool.gif) mai înfundat cele ce merg la afumătoare (şi mai sărat — condimentat) Vesticii ( la Oradea şi Arad) precum şi secuii pun multă paprică (boia) ceea ce dă cârnaţilor o frumoasă culoare roşiatică. Carnaţii se fac şi în combinaţii foarte savante: porc cu capră, cu vacă, cu oaie, şi chiar vânat (urs, mistreţ, iepure ) sau orice altă carne. |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 2nd May 2025 - 10:34 AM |
|