| kalua |
Mar 17 2006, 08:29 PM
Post
#1
|
|
Musafir |
Beurre blanc à la Claude Monet
250 g unt 4-5 cepe esalote 2 linguri otet de vin 4 linguri supa redusa de peste sare, piper alb 1 priza de zahar calvados Se taie untul in bucati mici si se da la congelator. Ceapa se toaca marunt. Se pune intr-o oala ceapa, supa, otetul si zaharul si se fierb la foc f mic pana au consistenta unui sos subtire. Se ia de pe foc si se lasa la racit. Apoi se mai pune o data pe foc si cand fierbe se adauga untul inghetat (se amesteca bine cu telul). Se mai pune o lingura de calvados si se serveste imediat, de obicei la peste. Despre Claude Monet: nascut la 14 noiembrie 1840 in Paris initiator si conducator al Impresionismului in timpul razboiului francez-prus a locuit in Anglia incepand cu 1890 a fost recunoscut ca pictor de excelenta si a putut vinde scump tablouri in ultimii ani de viata a fost orb, dar a continuat sa picteze a murit la 5 decembrie 1926 in Givery |
|
|
|
kalua Retete istorice Mar 17 2006, 08:29 PM
Diana Excelent topic, Kalua! :aplauze:
Trebuie sa... Mar 17 2006, 09:40 PM
kalua O mancare favorita de-a mea, mai nou am primit-o c... Mar 19 2006, 04:27 PM
Diana MITITEII a la Păstorel
Personal, prefer re... Jul 2 2010, 12:28 PM![]() ![]() |
| Lo-Fi Version | Time is now: 2nd November 2025 - 09:55 PM |
|
|