IPB

Site eLady | Articole eLady | Adrese utile | Trimite articol pentru eLady.ro | Trimite adresa utila | Contact 

Welcome Guest ( Log In | Register )

> Fondue, de branza, chinezesc, de ciocolata
kalua
post Mar 26 2006, 01:43 PM
Post #1





Musafir






Fondue de branza
reteta de baza
pt. 4 persoane

400 g cascaval Greyerzer
400 g fribourgeois vacherin
1 catel usturoi
4 lingurite amidon de porumb
350 ml vin alb sec
1 lingurita suc de lamaie (facultativ)
20 ml tuica de cirese
piper, nucsoara rasa
500 g paine taiata cuburele

Se freaca oala (de fapt se foloseste asa numitul caquelon: (IMG:http://www.leregiment.ch/images/images%20carte/caquelon.gif) in care vrem sa facem fondue-ul cu usturoi. Cele doua feluri de branza se rad/taie foarte mic si se amesteca cu vinul si sucul de lamaie. Tuica se amesteca intr-o cana cu amidonul si se adauga compozitiei de branza. Se fierbe la foc mic pana cand are consistenta unui sos. Se potriveste de gust cu piper si nucsoara. Dupa ce a facut macar o data "bulbuci" se ia de pe foc si se pune pe incalzitor.
Bucatelele de paine se infig in furculitele de fondue si se baga in masa de branza. Este bine ca fiecare sa duca painea pana pe fundul caquelonului si acolo sa "deseneze" un 8, astfel se evita arderea branzei pe fundul olii.

Eu una nu prea fac cu paine, ci cu tot felul de legume fierte un pic.
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Posts in this topic
kalua   Fondue   Mar 26 2006, 01:43 PM
ala80   kalua :kiss: cu ce pot sa inlocuiesc cascaval G...   Mar 26 2006, 02:19 PM
kalua   Pai astea n-au nici o treaba cu fondue-ul :lol: ...   Mar 26 2006, 03:36 PM
ala80   offf Kalua, as merge eu in fiecare zi, dar e in Pa...   Mar 26 2006, 08:34 PM
kalua   Fondue de ciocolata I 200 ml frisca lichida 200 g...   Apr 2 2006, 10:27 AM


Reply to this topicStart new topic
2 User(s) are reading this topic (2 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 



Lo-Fi Version Time is now: 2nd May 2025 - 06:39 PM